Започват проверки на места, където има пропан-бутан

Причината са зачестилите инциденти
19 авг 2013 20:02,
13
Започват проверки на места, където има пропан-бутан
Снимка: архив Булфото

Главен комисар Николай Николов е разпоредил на областните звена на пожарната да бъдат извършени проверки в обектите, в които се ползва или съхранява пропан-бутан, съобщиха от пресцентъра на МВР. Причината са зачестилите инциденти.

В заповедта се  конкретизира приоритетно да се проверяват обекти за обществено обслужване с възможност за едновременно пребиваване на повече от 50 човека, газоснабдителни станции и обекти за продажба на пълни бутилки. Особено внимание ще се обърне на спазването на условията, при които е издадено разрешението за строеж, както и на строително-техническите правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар, както и на правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите.

Акцент ще се поставя на изискванията, отнасящи се за уреди, съоръжения и инсталации за втечнени въглеводороди. В случаи на установени нарушения ще се предприемат административно-наказателни и превантивни административни мерки. При нарушения по наредбата за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на газовите съоръжения и инсталации за втечнени въглеводородни газове ще се подават сигнали до регионалните отдели ”Инспекция за държавен технически надзор”.

Наред с това главен комисар Николай Николов е поставил срок, в който  областните звена на пожарната трябва да предоставят в ГДПБЗН обобщена информация за възникналите през последните 5 години пожари и др. инциденти с уреди, съоръжения и инсталации (включително и в транспортни средства) за втечнени въглеводородни газове, както и причините за тях. След анализ на тези произшествия  ще се очертаят предложения за  подобряване на състоянието, включително и за промяна на нормативната уредба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
hnjn mn ,nk преди 10 години
Vyv vsichki restoranti se gotvi na gaz, shtoto e po-evtino.
12
0
 
2
 
! Отговори
боклуци преди 10 години
само когато има инциденто, тогава ли си размърдвате дебелите *** а? *** нещастни! Тези заплати дето ги взимате и си вдигате краката по цял ден, хаир да не видите от тях дано!
11
0
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
След като няма полза от проверяващи ,защо изобщо ги има.Всеки знае за какви пари става дума.
10
0
 
2
 
! Отговори
заглавие преди 10 години
Пропан бутан...Доган Местан...нека чистката започне сега!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната трагедия, която инициира да си вършим работата ...
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Започват проверки на места, където има пропан-бутанЧе то под земята е пълно с пропан-бутан :)
7
2
 
3
 
! Отговори
рашка преди 10 години
бутилката е гръмнала защото не са били със светнати фаровеа въобще според мене и моите приятели не е гръмнала никаква бутилка а чиста бомба
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както беше казал В.И.Ленин: Комунизма е електрификация + съветска власт. Както забелязвате за газ въобще не става дума, още повече ако е евтин!
5
4
 
4
 
! Отговори
aha ! преди 10 години
След дъжд качулка, след сватба булка ,- казва народната поговорка, Дават възможност на проверяващите да препечелят малко парички ( подкупи ) от собственици и обекти за продажба на бутилки
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно ми е в какво ще се състои проверката. Бутилките трябва периодично да минават на хидротест, който се извършва в специални лаборатории. Единствено може да се провери дали имат съответния документ ако са тествани.
3
2
 
8
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
АЗ НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ...ДА МЕ ПРОВЕРЯВАТ.......
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо ново в тая държава--след поразия следва олелия и накрая голяма простотия--проверка ,а къде са били преди това-много просто взимали са пари за да не ходят на проверка.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След дъжд-качулка...така е, защото животът ни е поп-фолк