Съкращенията на чиновници пестят 200 хил. лв. за здраве

Ще се увеличат заплатите в Спешна помощ, обеща Таня Андреева
Обновена: 22 авг 2013 09:46 | 22 авг 2013 09:42, Камелия Цветанова
75
Съкращенията на чиновници пестят 200 хил. лв. за здраве
Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева. Снимка: Булфото, архив

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева категорично отрече за пореден път, че ще има съкращения на лекари.

Вчера от КНСБ алармираха, че Министерството на здравеопазването готви съкращения в държавните болници. Синдикатите и Лекарският съюз обявиха, че здравното ведомство е изпратило писмо, с което приканва директорите на кръвните центрове, спешната помощ и психиатричните болници в страната да оптимизират структурите си.

Андреева днес обясни, че в писмото, което са получили директорите на болници, е допусната техническа грешка и че не става въпрос за лекари, а само за администрация.

Още по темата

„В системата има над 700 незаети места и директорите могат да предложат те да бъдат съкратени, въпросът е да се оптимизира щатът, защото в последните години администрацията е много раздута, която я прави тромава“, каза тя по ТВ7.
 
Като пример здравният министър посочи Съвета по цени и реимбурсация, който е бил дирекция в министерството с наети 10 човека, а сега е с 45.

Андреева призна, че вече е направила съкращения и в министерството, защото „там една преписка се движи по две седмици между дирекциите, докато стигне до министъра или заместниците му“.

„За неща, които могат да се решат с един телефонен разговор, с дни се пишат доклади“, коментира тя.

По думите й от съкращението на администрацията икономията на година ще е около 200 хиляди лева и тези пари ще бъдат пренасочени към истинското здравеопазване.

Освен това тя обеща, че от следващата година с 10 процента ще бъдат вдигнати заплатите на работещите в Спешна помощ, както и че ще бъде купена нова техника.

Тя подчерта, че вдигането на заплатите и въвеждането на нови мерки в спешната помощ, сред които и мотивирането на специалисти да работят в тази област, са приоритет на екипа на министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Might преди 10 години
Същия жмел !
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, което мога да ти обещая - никой не може да ти го даде :)... За "техническите" грешки без коментар! Кой е подписал писмото? Да не е някой извънземен с вид на гущероподобно? Или не чете госпожата, че има "техническа" грешка?
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГражданинътКарбовскиТази не беше ли единствената здравна министърка в света която се обяви ЗА пушенето на обществени места ... и след 1 ден си смени позицията на 180 градуса ...
21
2
 
15
 
! Отговори
Might преди 10 години
Къде е "Планът Сидеров" ?? :D :D :D :D
20
1
 
19
 
! Отговори
Здравноосигурен преди 10 години
Това са лицемерни популистки изказвания. Като бивш служител в държавна институция трябва да кажа, че Докладните са ОК за подчинените и много мразени от шефовете. С докладни подчинените карат шефовете си да взимат решение или ги информират за неща, за които шефовете предпочитет да се правят, че не знаят и отказват да изпълняват телефонни нареждания. Когато служителят изпълнява телефонни нареждания в един момент го омитат и назначават друг техен човек "с конкурс".
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
10 % увеличение - поредната подигравка със Спешна помощ. Трябва 300 % увеличение на заплатите там минимум не 10 %. На есен си заминавате. Септември ще бъде Май. Пак здравната политика ще изяде главата и на това правителство. Аман от некадърници. 1 П*ткин доктор надроби хиляди глупости за 2 месеца.
18
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Колкото повече,толкова повече.
17
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уловката - за да има 250000 работни места, ще има 1 милион съкратени. На ви сега на тези дето сте гласували за бкп.
16
4
 
31
 
! Отговори
някой от народа преди 10 години
КОЛКО ОЩЕ ЩЕ ГРЕШИТЕ? НА НАС НИ ПИСНА ОТ ВАШАТА НЕКАДЪРНОСТ. ГРЕШКИ, ГРЕШКИ - СТИГА ТОЛКОВА. ТОВА ВЕЧЕ НЕ СА ГРЕШКИ , ТОВА Е НЕКАДЪРНОСТ И БЕЗУМИЕ. ЗА ТРИ МЕСЕЦА СЪТВОРИХТЕ ТОЛКОВА ПРОСТОТИИ, КОЛКОТО НИКОЕ ПРАВИТЕЛСТВО НЕ Е ПРАВИЛО. ОСТАВКА ВЕДНАГА. НЕКАДЪРНИЦИ И КРАДЦИ НЕ ИСКАМЕ.
15
6
 
25
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Точно покриват сумата на платените контра протестиращи пред НДК
14
14
 
11
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
ДО КОМЕНТАР 6 - АНОНИМНИКА - Тази ти е "противна"?!?! И на мен НЕ ми е първа любимка. Обаче ако трябва да се сравни с предното Плевенско к_ _ве със селяндурски наклонности и доста нисък интелектуален потенциал на име - Деси , Андреева е с няколко класи над нея!!!!! Десито от Плевен се накраде на воля поне. Виждаме й добре какво е била преди да стане "Министър" и какво е "имането" й след края на мандата!!!....
13
2
 
6
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Administrativnata sistema v Balgaria e umishleno neaktualizirana i celenasoceno dopotopna. Pri savremenata informacionna i konp. sistema edna rabota koiato moje da se svarshi ot 1 chovek se razhvarlia na 10. Ako sistemata e aktualizirana i raboti normalno cialata darjavnata administracia triabva da nbade sakratena ne s 10% a s 90%. ne samo zaplato no i socialni osigurovki na hora koito imat 0% proizvoditelen trud.Trudno e da nakarash chinovnik da proizvejda no ima nachin- ne e komunisticheski
12
2
 
18
 
! Отговори
мария преди 10 години
Съкръщения трябва да има във всичкисфери на държавната администрация.
11
3
 
21
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Състоянието на Здравеопазването в Абсурдистан е на такова ниво.... че искам да пожелая дори и на най големия си враг най вече да е ЗДРАВ и да не му се налага посещение на БЪЛГАРСКО ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ.... да не говорим изобщо ако е нещо сериозно! :(((( 70-80 процента "далавераджии и бизнесмени в бели престилки" и чат пат някой наистина добър лекар е останал.... но той пък трудно се различава в "стадото" на алчните бизнесмени в бяло! А ако нямаш кинти.... Ще ти бият шута напълно безкрупулно!!! :(
10
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е част от обещанията на О. за нови 250 хил. работни места.
9
2
 
16
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Съкращението на чиновници в здравеопазването пести 200 000 лв. ************200 000 лв ???!!! 200 000 лв. na mesec, na den ili na sedmica ?200 000 лв pravi li 10% sakrateni mesechni zaplati ot goreposochenata darjavna medicinska administracia+ tehnite osigurovki ?Do koga shte pravite balgarski narod na lud i negramoten? Taka izglejdat vsichki smetki ot zakon izgraden da zashtitava prestapnici .
8
0
 
16
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
там една преписка се движи по две седмици между дирекциите, докато стигне до министъра или заместниците му-Не е само до броя ,ами и до квалификацията и знанията на тези,които назначавате или ще оставите на работа .Дано не е само партийна симпатия.
7
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 10 години
Знаете вица,какво писал пратеника на хан Аспарух,пратен да види,как са племената по нашите земи,безброй са племената на чантадурите и клатимадурите,на изчезване е племето на бачкадурите.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЯ И ТЯ НЕ Е САМА - ГЛЕДА ЗАД СТЕНИ - МАЙ Е ЗА КАРЛУКОВО...мисля, че треа да и гледат за магия...
5
3
 
26
 
! Отговори
. преди 10 години
Тази ми е много противна