#ДАНСwithme — голямото депутатско посрещане

Протестиращи и контрапротестиращи се събират около парламента
Обновена: 4 сеп 2013 14:04 | 4 сеп 2013 08:46, Камелия Цветанова
165
#ДАНСwithme — голямото депутатско посрещане
Протестиращите пак са пред парламента. Снимка: Булфото

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски се събират в района на сградата на Народното събрание, където в 9 часа ще започне първото заседание на депутатите от есенната сесия на парламента.

До този момент обстановката е спокойна. Събралите се недоволни граждани са около 1000 души, като техният брой непрекъснато се увеличава.

Чуват се скандирания: "Оставка", както и освирквания, протестиращите носят със себе си български знамена.

Още по темата

В знак на недоволство от сегашното управление събралите се опънаха червен килим, който води до тоалетна чиния.

До тоалетната чиния пък има поставени дървени пръчки, на които пише: "Сто тояги за сто дни правителство!".

Около стотина привърженици пък подкрепят правителството на Пламен Орешарски, но техния сборен пункт е пред храм-паметника " Св. Александър Невски".

Събралите се до момента протестиращи блокираха движението по бул. "Цар Освободител" - от ул. „Георги С. Раковски” до бул. „Васил Левски” в района на Народното събрание. Спряно е движението и по ул. „Оборище” около храм-паметника „Св. Александър Невски”.

Пред сградата на парламента има кордон от полицаи, като металните заграждения в района на Народното събрание обхващат целия й периметър.

Екипи на жандармерията пък охраняват служебния вход на парламента, от където влизат депутатите за предстоящото парламентарно заседание.

Малък конфликт между протестиращите стана в градинката между Народното събрание и Софийския университет.

Мъж с плакат: "Ямбол подкрепя София" започна да обижда протестиращите и да вика срещу тях. Човекът получи няколко шамара, след това полицаи го отведоха настрани.

bTV съобщи, че четири автобуса - три от Бургас и един от Малко Търново, са пристигнали на паркинга пред Националния стадион. С тях в столицата са дошли протестиращи срещу правителството.

Един от тях обяви, че членува в ГЕРБ, не знае кой е платил пътуването им с автобуса до София. Обяви обаче, че сред хората има много безработни.

Други пък коментираха, че всички идващи са организирани от ГЕРБ, пари не са им раздавани.

Контрапротестиращи също пристигат с автобуси в столицата, но в подкрепа на кабинета.

На площад "Ал. Батенберг" пристигнаха автобуси от Благоевград, които са с хора в подкрепа на правителството.

Привържениците на кабинета потеглиха по софийските улици към храма "Свети Александър Невски", като носят плакати и знамена.

Част от протестиращите пред Народното събрание се насочиха към Орлов мост, където блокираха движението до Софийския университет.

Скандиращите срещу правителството на Пламен Орешарски стават все повече.

Стигна се до лек инцидент в градинката при НС, където част от събралите се нападнаха човек, издигнал плакат "Ямбол подкрепя София", с подозрения, че е провокатор.

Информацията е актуализирана в 10 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Леелее ама наистина ми писна да слушам как тези дето протестират срещу правителството са платени. Аз си протестирам и си ги мразя гадните комуненги съвсем безплатно. Така, че какво само говорите глупости. В тази връзка не си вярвайте скапани червени *** на собствените лъжи, ВИЕ НЯМАТЕ БЪДЕЩЕ!
27
5
 
0
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
.... То лъснахме какъв пълен Т_ _АК сме изобщо! Най явно! На последните така наречени "частични избори" във Варна ;) Многохилядни протести... викове,крясъци... наръган "водач" на протест... самозапалило се и после починало момче :(... за да бъде свален ГЕРБ от власт?!?! И после същите тия смешници си "ИЗБИРАТ" кмет,отново от......... ГЕРБ!!!!! Само това като видим и повече какво да говорим изобщо за Българската същност?!?! Сега същата работа с тия смехотворни "протести"! Смешници..... :((( !!!!
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А довечера ще е още по-весело! Сутринта нямаше как да ида, защото съм на работа, ама довечера... и предполагам не съм само аз така.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние, които глазувахме за Атака и бяхме излъгани от Сидеров, да отидем на протестите и изтрием срама от челата си!!!!!!
24
6
 
1
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
"ПРОТЕСТИРАЩИ" и "КОНТРАПРОТЕСТИРАЩИ"?!?! Или казано с истински думи - 80 ПРОЦЕНТА ПЛАТЕНИ И НАПЛАШЕНИ ОТ УВОЛНЕНИЕ БЪЛГАРИ СРЕЩУ 80 ПРОЦЕНТА ПЛАТЕНИ И НАПЛАШЕНИ ОТ УВОЛНЕНИЕ БЪЛГАРИ И ТУРЦИ!!! Между тях може и да има някой и друг процент,такива,които наистина протестират или контрапротестират.. но за съжаление не са много! :( И какво става всъщност? Тези,срещу които е насочено всичко- ПОЛИТИЦИ И ОЛИГАРСИ... Са същите,които плащат по 50 кинта и наплашват хората да са там!!! Е_ _ти вица сме тук!!
23
0
 
10
 
! Отговори
.......... преди 10 години
Плюещите хейтъри................заемете поза и чакайте да ви ощастливи коалицията, която няма да даде оставка без бой - защото никога вече няма да видят власт.....сега им се е паднало да разпарчосат това, което е останало, а то е малко........затова си гласуваха 1 милиард за "всеки случай"............
22
3
 
8
 
! Отговори
Австралиец преди 10 години
Само да подхвърля - гледайте в събота по новините да ви покажем как се изриват червени *** от управлението на една страна (Австралия).Вие червени-БГ-мафиоти гледайте и се плашете...Вие пембени-пенсии с изпилени мозъци гледайте и се чудете... А вие протестиращите гледайте и се учете... и другия път да ходите да гласувате, за да не висите с месеци по площадите.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
защото много търпим затова сме на тоя хал... подкрепям протестиращите.червените *** си мислят че те като плащат за протестиращи и другите също го правят
20
4
 
3
 
! Отговори
Найчо Цицин преди 10 години
Аз оооббичам Б Б Б ооойко, ааако го ооббиччаш и ти тууук ме пооодкрепи.
19
5
 
11
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
Напишете ако искате и 1000 коментара, червени въшки такива, истинските българи ще сме на протеста, за да изринем ДПС и слугите им от властта.
18
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко и Цеко са извадили днеска големите кесии
17
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ стана циркаджийска партия,след като превърна България в пустиня...
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите сме ***, най-гадното, долно племе на света, срам ме е, че съм българин.
15
3
 
10
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Важно е депутатското посрещане.1 000 пъти е по-важно депутатското "изпращане"!!
14
12
 
15
 
! Отговори
смех преди 10 години
Мен пък ме кефи електората на БСП - *** и старци, еваларка и да на забравяме Биг Шайзе. Супер смешници, но това не им пречи да са меко казано нагли. Питат ги контра протестиращите защо са дошли и от 5-6 човека един успява да скалъпи някакво изречение, от което пак не става ясно какво прави там..... пълен ужас, пълеееен!
13
15
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
Нас червеното знаме ЗАТРИ НИ,Нас не ще ни уплаши НАГЛОСТА.Ние сме на всеки сантиметър,Ние сме на всеки сантиметърИ така до ПОДАВАНЕ НА ОСТАВКАТА. :)
12
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миков: Пауаментауаната група "Коауициа за Бългауиа" взе уешение...
11
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от блеещи протестиращи.
10
22
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, нищо няма да направите, свършете нещо полезно! Нищо не става от вас!
9
30
 
35
 
! Отговори
Гъбарко преди 10 години
Герберските *** пак ще осмърдят деня из БългарияСволочи и блядовеГЕРБ са чужди подлогиАко бяха на власт вече щяха да са изпратили войници в СирияКомунистите поне там няма да ни набутатвъпреки, че и те са много долни