Попова зове да помогнем на държавата заради сирийците

Да докажем, че сме надеждна източна врата на ЕС, иска тя
16
Попова зове да помогнем на държавата заради сирийците
Вицепрезидентът Маргарита Попова. Снимка: Булфото, архив

Вицепрезидентът Маргарита Попова апелира днес за подкрепа в усилията на страната за справяне с миграционния натиск. Апелът бе отправен по време на 14-та международна синдикална женска конференция на Международната конфедерация на профсъюзите (МКП)/ Паневропейския регионален съвет (ПЕРС), в която участват жени от 21 страни в Европа и Азия, предаде БТА.

„Нашата държава обединява усилия да посрещне онези, които имат нужда от подслон, съчувствие, топлина и закрила, защото бягат от най-голямото зло - военните конфликти. Да подкрепим държавата ни в усилията й да докаже, че е надеждна източна врата на ЕС и че е в състояние да гарантира сигурност за всички“, призова Попова.

"България е преживяла исторически много и в цялата ни многовековна история е показвала, че държи на човешкото, на живота. Това е държава с миролюбив народ и сме в състояние да работим, за да докажем, че за нас това е непреходна ценност и с всички усилия си струва да продължим да работим заедно за спокойствието и мира на човешкия род", каза още тя.

Още по темата
По време на форума кметът на София Йорданка Фандъкова цитира изследвания, според които в ЕС жените на трудовия пазар са оценени по-ниско от колегите си мъже.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова съобщи, че от 2008 г. до края на 2012 г. заетостта на жените у нас се е увеличила спрямо тази на мъжете, но все още от 2,9 милиона наети жените са 47,6 процента.

Затова една от политиките на МТСП е съвместяване на личния и трудовия живот на жените, посочи Янкова. Тя припомни, че се осъществяват няколко инициативи, насочени към по-ранно връщане на жените-майки на пазара на труда, като се предоставят средства на работодатели за заплати и за социални осигуровки като приоритетно се наемат самотни майки на деца от 3 до 5-годишна възраст. Янкова припомни за схемата "Отново на работа" за майки на деца до 3-годишна възраст, които могат да наемат безплатно детегледачки. Към септември т.г. повече от 3500 млади жени са се възползвали от тази мярка, а над 600 самотните майки след майчинство са наети от работодатели по различни мерки, отбеляза заместник-социалният министър. По програма "Асистенти за хора с увреждания" през т.г. са включени 2800 жени, които предоставят социални услуги, общо по различни социални програми са включени над 15 хил. жени, отбеляза Росица Янкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
юрист преди 10 години
Тя ли ще говори за "надеждност"на държавата. Докато беше шеф на Окръжна прокуратура София, стана акционерка в шоколадовата фабрика във Своге. После без да обявяват конкурс стана Говорителка на Главния прокурор тогава Велчев/разбирай дясната му ръка/За вярна служба направиха сина й прокурор в Районна прокуратура София-с конкурс от нейните колежки.От юни тази година сина й е Зам-районен прокурор на СоФия.Помакиня-Велинградска!
8
0
 
13
 
! Отговори
толкова преди 10 години
Даваха онзи ден една старица, българка на 80г. как живее в един кашон под една тераса в европейска София. Това е моят коментар, мисля че той дава отговор на всичко написано преди мен
7
0
 
6
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
Бях написал едно коментарче, но се оказва че е много критично и най вече силно, пиперливо нецензурно...разтревожих се да не вземе да се обиди нещо тая грижовната... но вие много добре се сещате какво мнение бих желал да изразя.... :)
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази уж беше нормална пък какви взе да ги плещи? Сигурно прихвана нещо от Роско. Горката женица! Сега и за нея трябва резервация на 4-ти км.
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавата ни се превърна в заведение за психично болни. Провлема е ,че персонала на заведението до толкова е изперкал, че моли за помощ самите луди. Нищо не чакайте от нас, напротив, пазете се!
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-жо Попова, ако бяхме надежна страна децата ни дали щяха да бягат? А родителите ни да мизерстват? Не ставайте смешна! Престанете с просташки призиви и разверете че ни на мюсюлмани на симпатизираме
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЗИ ЗА КАКВА СЕ ВЗЕМА....................Я СИ ПРЕЗИДЕНСТВАЙ И АКЪЛ НЕ ДАВАЙ...ОТ ТЕБ НЕ ЗАВИСИ НИЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и какво трябва да направим да метнем по една пушка и да обикаляме клиона (границата) ОКЕЙ АМА за това трябват да се плаща .
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И докога ние трябва да помагаме на државата, а тя да ни обръща гръб? Примери много.