Защо сте изненадани, че съм свободен, зачуди се Боевски

Твърди, че е получил декрета си за "експулс" още на 13 март
Обновена: 24 окт 2013 17:31 | 24 окт 2013 15:07,
166
Защо сте изненадани, че съм свободен, зачуди се Боевски
Снимка: архив, Булфото

"Свободен човек съм, никога няма да се върна в Бразилия", каза Гълъбин Боевски на журналистите пред дома му, които с часове го чакаха след изненадващото му завръщане у нас.

Щангистът, който бе осъден за нарkотрафик, заяви, че не разбира защо всички са толкова изненадани от освобождаването му, след като е получил декрета си за т. нар. "експулс" още на 13 март.

"Не виждам защо твърдите, че всичко е станало изненадващо, на 13 март получих "експулс" и 6 месеца по-късно съм си тук. Вие всичко знаете, аз няма какво да ви кажа. В общи линии каквото добро е могло да ми се случи, се случи", допълни той.

Още по темата

На въпрос на Нова тв какво е носел в куфарите, той не пожела да отговори и помоли журналистите да не го безпокоят.

Малката му дъщеря Майра, каза, че е щастлива от факта, че баща й се е върнал у дома.

Все още не са ясни мотивите за експулса му като свободен гражданин, който няма "никакви задължения".

В кратък коментар Боевски заяви: "Ако мислите, че аз мога да влияя върху бразилската съдебна система, значи ме смятате за много сериозен човек".

По-рано днес от Външно министерство обявиха, че съгласно бразилската съдебна система решения за експулсиране от страната се вземат за всички чужденци, осъдени за трафик на наркотици. Решението се взема от министъра на правосъдието на Бразилия, потвърждава се от федерален съдия по експулсирането и от федералната полиция.

От МВнР коментираха, че информацията за освобождаването на Гълъбин Боевски от затвора е постъпила в посолството ни в 16.00 часа на 22 октомври (23.00 часа българско време) от управата на затвора в Итай.

Само час и половина по-късно той е излетял за България, като според посланик Чавдар Николов посолството не е било информирано предварително за това. Към момента мисията ни в Бразилия събира необходимата допълнителна информация по случая.

От Външно обявиха още, че временният паспорт на Гълъбин Боевски, с който той се завърна вчера в България, е бил издаден на 11 октомври по искане на щангиста.

Искането му било обосновано с необходимостта да притежава документ за самоличност с цел назначаване на работа до края на срока за изтърпяване на наказанието.

Както е известно, олимпийският ни шампион от Сидни 2000 беше задържан на 24 октомври 2011 година на летището в Сао Паоло с кокаин и оттогава бе в затвора в Итай. Боевски беше осъден на 9 години и 4 месеца в Бразилия за трафик на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Джедай МастърХахахА след това, ако беше пристигнал в България безпроблемно, щеше да има следната новина "Апаши свиха багажа на Боевски - щангистът остана без куфари, докато се облекчавал в тоалетната след дълъг полет.":)))))
97
0
 
5
 
! Отговори
Kokaincho преди 10 години
Neshtastnik mrusen... zatvor v BG. Ne mu vqrvam.
96
5
 
3
 
! Отговори
onyx преди 10 години
До до BRENDOходи го разправай на форумджиите. Крайните изказвание от сорта на " виновен е , да се обеси" одааавна заливат подобни теми. Все едно са се събрали Хорейшио, Монк и Шерлок Холмс във форума и знаят всичко. Може да е бързал, да е хванал първия куфар, да е усетил, че тежи , да е изпсувал , ама да е продължил щото няма време, 9 кила отгоре няма да го изкилят, може да е бил виновен ама да е изпял някой, може за добро поведение да ти зачитат 1 ден за 3 или 4, може да са го заплашили
95
5
 
16
 
! Отговори
Посрещнете си члена преди 10 години
Хайде, гейбери, посрещнете си члена :) Не се срамувайте от него. 99% от главатарите ви са по-големи престъпници от него :)
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Джедай МастърАко има международен договор между двете страни няма как да го съдят, но ако няма могат. Единствено нашият съд може да съобрази периода от наказанието, които е изтърпял там, като го приспадне.
93
1
 
12
 
! Отговори
Дон Балон преди 10 години
До до BRENDOВсе пак е щангисче?Кво са за него 9kg?
92
3
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
До в 106,Но ако е осъден там и е помилван, няма как да го съдят отново заради принципа non bis in idem.
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GYLIBIN4OO ZA6TO LI TOQ NAROD VE4E NE TI VQRVA A?POPITAI SE SAM I POMY4I DA SI OTGOVORI6.KOLKOTO POVE4E GOVORI6 SE DYNI6 AMI PO-DOBRE SE POSKRII I ZA SRAMI MALKO.
90
0
 
18
 
! Отговори
в преди 10 години
Сега е моментът прокуратурата на РБ да образува производство и самостоятелно да разследва случая. Всички законни поводи са на лице. Ако е осъден там, то е виновен и тук в качеството му на български гражданин и българските правозащитни органи са длъжни да му потърсят отговорност.
89
0
 
37
 
! Отговори
Танев преди 10 години
Този Гълъб е истнски българин - децета му се казват Пол, Сара и Майра!))) Въх - когато *** човек избива комплекси, няма как да кръсти детето си Петърчооо.
88
1
 
23
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
До до BRENDO 100И не само това. Решаваш да си купиш куфари. Влизаш в произволен магазин, който се оказва параван за трафик на наркотици. Организаторите светкавично съзират златна възможност да те използват за муле, защото знаят, че ще пътуваш за България и веднага осигуряват наркотика и го поставят в специално подготвените куфари с двойно дъно, от които държат по една разновидност за всеки модел, тъй като трудно ще уцелят какви точно куфари ще си избереш. Не мисля, че е могъл да бъде невинен.
87
4
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 10 години
А защо този толкова важен национален проблем ни го подхвърлят в медийното пространство - естествено за отвличане на вниманието,а от какво от какво ли не.Какво ли е наред за да се чуди човек.ОСТАВКА на антибългарското орехово правителство !
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че Боевски е свободен-добре.Но кой ще го пази тук?
85
5
 
20
 
! Отговори
до BRENDO преди 10 години
"Никой ли не се замисля,че може наистина да е невинен?!"Сериозно ли има хора, които вярват, че можеш случайно да си купиш куфари с 9 кила кока в тях?! ОК, нека приемем, че е възможно, но пък тогава, колко *** трябва да си, че да не усетиш, че са 2-3 пъти по тежки от нормалното?! Аз лично бих се насочил към по-лек модел, или щях проверя да не би да има нещо нередно...
84
32
 
4
 
! Отговори
вуйко преди 10 години
МРЪСНО БЪЛГАРСКО, ПЛЕМЕ АКО ЗАВИСТА ВИ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ОТРОВА СВЕТА ЩЕ ЗАТРИЕТЕ ЗА ТОВА БЪЛГАРИЯ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ ДО СЕГА Е НА ТОЯ ХАЛ МАЛКО СА БИЛИ ХАНОВЕТЕ ЦАРЕТЕ И ТОДОР ЖИВКОВ СЪЩО КОИТО СА УСПЕЛИ ДА СЕ ВПИШЪТ В ИСТОРИЯТА КАТО ОБЕДИНИТЕЛИ НА БЪЛГАРИТЕ. А КАКЪВТО И ДА Е БОЕВСКИ ЩОМ СА ГО ПУСНАЛИ ЗНАЧИ КРАЙ ИЛИ И СЪДА В БРАЗИЛИЯ Е КОРУМПИРАН? ЗАЩОТО ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ ГО ОСЪДИХТЕ И СЕ КЕФИХТЕ ОЩЕ ПРЕДИ ДА ОТСЪДИ СЪДЪТ.
83
2
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
да погледне дъщеря си в очите и да и каже-някой сложил в куфара ти наркотика,аз не съм,тате,стиска ли му...толкова е гнусно,нямам думи,да използваш детето си...гнесен ми е...барабар с всичките си медали,
82
31
 
9
 
! Отговори
BRENDO преди 10 години
Никой ли не се замисля,че може наистина да е невинен?!?!?Всеки обвинява без да знае истината!!!Типично по български!!!
81
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам на Гълъбинчо да пробва доставки на "чанти" по направлението Техеран-София. Цените на чантите били доста изгодни последния сезон.
80
3
 
38
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Ай стига с този КОКАИН Боевски , тъпо муле , и какво е донесъл повече от мен за България , че ни прослави като наркомулета ли ???????? Или пък повече данъци от мен е платил на България ?????????? Пазете си дечицата , чичко Кокаин се върна !
79
0
 
16
 
! Отговори
stun преди 10 години
24 часа: "Служебният премиер и външен министър Марин Райков е знаел за развитието на делото и съдбата на Гълъбин Боевски в Бразилия. Боевски е получил декрет от Министерството на правосъдието на Бразилия, че ще бъде експулсиран (освободен) на 13 март. На 5 април с нота за това решение на властите в Бразилия е запознато нашето консулство, респективно вътрешният министър по това време Марин Райков." Някой лъже, въпроса е кой.