Казусът "Боевски" - помилван или с отменена присъда?

Адвокат определи завръщането му като "добра новина"
Обновена: 24 окт 2013 10:04 | 24 окт 2013 09:14,
73
Казусът "Боевски" - помилван или с отменена присъда?
Гълъбин Боевски. Снимка: архив, Булфото

Гълъбин Боевски или е помилван от президента Дилма Русеф, или съдът е отменил присъдата му, коментира адвокат Марин Марковски.

Още по темата
По думите му освобождаването на спортиста е една любопитна и публична мистерия, която обаче много скоро ще бъде решена.

"Аз съм убеден, че той не е извършил това престъпление. Много често при наркотрафика се използват хора, които не знаят, че се използват за това, да пренасят наркотици", защити той тезата си.

Марковски даде и пример с тираджиите у нас, които могат да бъдат заредени с дрога и да нямат представа, че в камионите им има наркотици.

Адвокатът допуска, че това вероятно се е случило и с Боевски и двойните му куфари, пълни с кокаин, за които той не е подозирал, но пък беше осъден и получи присъда от 9 години и 4 месеца за трафик на наркотици.

Юристът определи завръщането на Боевски като "добрата новина".

Dnes.bg припомня, че вече часове наред, откакто щангистът е на свобода, външното ни министерство и родната ни прокуратура нямат информация каква точно е причината той да се върне като свободен гражданин у нас.

Единственото, което е сигурно, е, че Гълъбин Боевски преди два дни е бил пуснат от затвора, получил е временен паспорт, издаден от посолството ни в Бразилия, и така вчера около 14 часа той се прибра на летище София.

"Няма какво да кажа", заяви той на въпрос на репортер на БНТ, който единствен успя да го хване.

Боевски не пожела да отговори на въпроса дали вече е оневинен или предсрочно освободен, единстевоното, което продума пред камерата бе: "Случаят беше важен за вас преди две години, вече не е важен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
1
 
! Отговори
steven преди 10 години
Вие тук писарите нали знаете че майките ви са к...и и вие сте *** хехехехех
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човеко,гълъбчето функционер на герппп,правеше канала Бразилия-***!Да ама реши да се облажи!И 9килца да пренесе за своя сметка!Та затова беше на "тъмно" 2 год.!А го пускат защото хората в този бизнессе "уважават"/говоря между наркотарторитеу нас и в Бразилия/!А кои са.....?Ще научим,рано или късно!
67
2
 
4
 
! Отговори
Моно преди 10 години
Гълабине жив и здрав да си.Гледай си живота и умната.А то простотията и зависта българска няма край.Журналята ги хванаха по бели ***.Видите ли ,никой не им пуснал в пощенските кутии.Толкова от тях,те друго не могат.Само по директиви пишат.Щото иначе много ги пляскат.
66
0
 
4
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО ,БЕ... преди 10 години
...ТОЗИ КОЙТО МУ Е ДАЛ КОКАИНА , МУ Е ПЛАТИЛ СВОБОДАТА!!!АМИ , ПРОСТО Е ....МОЖЕ ДА СЕ РАЗПРИКАЗВА МОМЧЕТО и БАЯ ХОРА ДА ИЗГОРЯТ!КЕЛ-ФАЙДА ПОСЛЕ ,ЧЕ ЩЕ ГО ОТРЕПАТ....ХА,ХА,ХАААААААА......АМА И СЕГА , ТОВА НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО!!!
65
5
 
3
 
! Отговори
ИСТИНА преди 10 години
БСП освободи Боевски да се знае че всички които пренасят кокаин ги пази държавна сигурност.
64
0
 
7
 
! Отговори
Дилма Русев преди 10 години
Дръжте си ги *** там. Имам си достатъчно трафиканти тука.
63
2
 
8
 
! Отговори
Кой пусна Боевски? преди 10 години
Дилма или Росен?
62
2
 
4
 
! Отговори
do 48 преди 10 години
I protestite da produljat s nova sila!!!dolu oresharski,hahaaaa!!!!
61
2
 
13
 
! Отговори
kastRat0Ra преди 10 години
Този или е платилв кеш или ще го напълнят с олово!
60
0
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Марковски - най-големия клоун между адвокатите. Версиите и оправданията, които измисля, са по-неправдоподобни от сюжета на анимационни филмчета. Дал пример с тираджиите, които могли да бъдат заредени с дрога и да не знаят. Абсолютно същото е с Боевски, който е щангист и затова не е усетил, че празните му куфари тежат 10 кг.
59
1
 
16
 
! Отговори
тя преди 10 години
Изпортил е Брендо .Мафията да си отмъсти.Нито е" освободен ", нито е "помилван" , пратен за доизлежаване в България.
58
2
 
28
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Това не е добра новина,това е поредната гавра с честните и почтени хора!Боевски е наркопласьор и трябва да лежи в затвора за много години.Да организираме довечера протест ,,Боевски и всички мутри в затвора"
57
2
 
14
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 10 години
БСП и ДПС на власт-престъпниците на свобода.Примери-само стойте и гледайте и тогава ще разберете защо при Бойко хиляди ревяха "полицейска държава".Ако някой каже,"какво общо в този случай има БСП и мафията им-отговора ми е "почетете малко повече за Бразилските затвори и съдебната им система и вижте може ли такова нещо да се случи без МНОГО пари.
56
0
 
22
 
! Отговори
ферещанов преди 10 години
Предлагам на на всеки половин час да ни информират за Кокаин Боевски - как е спал,как е ***,диаметъра на ***,на какво мирише,какво е папкал/за папкането в затвора - знаем /,а следващия половин час - за Рут Колева - бременна ли е,с кого/кои е спала снощи,боли ли я главата/дупето, какви пращки носи/ако носи и т.н
55
0
 
29
 
! Отговори
Хм преди 10 години
Ок, за тиражииите е абс. възможно да не знаят в кой ъгъл са им пъхнали "пратка", ама куфарите на нашия герой да не са ремаркета, а? И друго, щангист да не усети 9 кг разлика в теглото...съмнително, щото по тая логика другия път ако му ги "мушнат" тия кила у щангата, световен рекорд ще направи пак "без да усети", м-даа...
54
13
 
3
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Незнам какво чакат още на Мама Студентчетата, че още не са окупирали тоалетните на Университетите, с искане на вече долу-посочения Фундаментален въпрос: "Кой бил пуснал водата.., -ъ-ъ-р пардон Боевски"...
53
0
 
18
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
Отново парите си казаха думата ! Като спортист , всеки българин шапка му сваля , но уви мястото му е в затвора , защото никой не иска да децата му да опитват от тази наркочума ! Цацаров мълчи , но докога ?!
52
1
 
6
 
! Отговори
nia преди 10 години
Ne mu stigna slavata, ta tragna da prenasia nai-strashnata otrova za decata ni!
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То на Бг държават не и пука, та защо ли на бразилците!?Все пак дрогата е изнасяна от Бразилия за БГ!В България наркотрафикантите са на почит.
50
2
 
31
 
! Отговори
Геле преди 10 години
Долнопробна,престъпна ***! Трябваше до живот да лежи ***!

Спонсорирани публикации