Защо сте изненадани, че съм свободен, зачуди се Боевски

Твърди, че е получил декрета си за "експулс" още на 13 март
Обновена: 24 окт 2013 17:31 | 24 окт 2013 15:07,
166
Защо сте изненадани, че съм свободен, зачуди се Боевски
Снимка: архив, Булфото

"Свободен човек съм, никога няма да се върна в Бразилия", каза Гълъбин Боевски на журналистите пред дома му, които с часове го чакаха след изненадващото му завръщане у нас.

Щангистът, който бе осъден за нарkотрафик, заяви, че не разбира защо всички са толкова изненадани от освобождаването му, след като е получил декрета си за т. нар. "експулс" още на 13 март.

"Не виждам защо твърдите, че всичко е станало изненадващо, на 13 март получих "експулс" и 6 месеца по-късно съм си тук. Вие всичко знаете, аз няма какво да ви кажа. В общи линии каквото добро е могло да ми се случи, се случи", допълни той.

Още по темата

На въпрос на Нова тв какво е носел в куфарите, той не пожела да отговори и помоли журналистите да не го безпокоят.

Малката му дъщеря Майра, каза, че е щастлива от факта, че баща й се е върнал у дома.

Все още не са ясни мотивите за експулса му като свободен гражданин, който няма "никакви задължения".

В кратък коментар Боевски заяви: "Ако мислите, че аз мога да влияя върху бразилската съдебна система, значи ме смятате за много сериозен човек".

По-рано днес от Външно министерство обявиха, че съгласно бразилската съдебна система решения за експулсиране от страната се вземат за всички чужденци, осъдени за трафик на наркотици. Решението се взема от министъра на правосъдието на Бразилия, потвърждава се от федерален съдия по експулсирането и от федералната полиция.

От МВнР коментираха, че информацията за освобождаването на Гълъбин Боевски от затвора е постъпила в посолството ни в 16.00 часа на 22 октомври (23.00 часа българско време) от управата на затвора в Итай.

Само час и половина по-късно той е излетял за България, като според посланик Чавдар Николов посолството не е било информирано предварително за това. Към момента мисията ни в Бразилия събира необходимата допълнителна информация по случая.

От Външно обявиха още, че временният паспорт на Гълъбин Боевски, с който той се завърна вчера в България, е бил издаден на 11 октомври по искане на щангиста.

Искането му било обосновано с необходимостта да притежава документ за самоличност с цел назначаване на работа до края на срока за изтърпяване на наказанието.

Както е известно, олимпийският ни шампион от Сидни 2000 беше задържан на 24 октомври 2011 година на летището в Сао Паоло с кокаин и оттогава бе в затвора в Итай. Боевски беше осъден на 9 години и 4 месеца в Бразилия за трафик на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
14
 
7
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Вива Дилма!Вива Русеф!
77
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей заради това ви разсъждение на някой от вас тука децата ви ще растнат като наркоманчета, защотото човека бил велик спортист , прославил България чудо голямо, как може да се плюе , а това което се е опитал да направи да внесе отрова в държавата ни ви е през .... много толерантни станахте всичките изведнъж. Ама ако вашето дете се продруса щото е много достъпно заради *** като този с камани ще искате да го убиете . Лицемери !
76
0
 
28
 
! Отговори
да живее демокрация преди 10 години
Сега ще бъде ли разследван и в България или да не се надявам???
75
1
 
19
 
! Отговори
rument преди 10 години
То е ясно защо е пуснат, съгласил се е да е таен агент на Бразилия...
74
1
 
1
 
! Отговори
onyx преди 10 години
Може и да е пропял, но колкото и да е безкомпромисна мафията няма да си вдигне *** до тук за да го очисти (ако тази мафия е бразилска). И те не са толкова прости да стрелят в чужда държава по лице , което одавна е плъзнало по световните медии, че и пари да харчат да се довлачат чак от Бразилия. Прекалено много филми сте гледали, а не мислите. В Бразилия да, но в България шансът е минимален. Ако е пял , то няма какво повече да каже. Полека да не си вдигнат задниците за да му отмъщават.
73
0
 
17
 
! Отговори
Шерлок преди 10 години
Изпял е когото и каквото трябва в замяна на експулсацията :) И затова никога няма да се върне в Бразилия. Елементарно, Уотсън. Другото са циркове за пред медиите
72
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ти с какво ни прослави бе младеж? С нищоправене и с мазните си пръстчета по клавиатурата и форумите, пинкоооо
71
3
 
28
 
! Отговори
наша гордост преди 10 години
До Бай *** :Пич,не се засяга ама честно ,ти си рядко тъпо парче - защо ли ?"! Кой от вас е направил повече от Боевски за България ве ***? " . Да бе прослави ни с това , че спортистите ни са наркотрафиканти . По голяма слава от това - здраве му кажи !
70
0
 
5
 
! Отговори
Good_Witch преди 10 години
До Бай Ганяей...Балкански...я по-спокойно!
69
1
 
28
 
! Отговори
Good_Witch преди 10 години
Уважаеми, Господа Журналисти, Моля, не ни занимавайте с този *** и цялото му семейство!Друг е въпроса, че големите ни "експерти", Велики Главни Прокурори и прочие, гледат като ..."пръднал заек в люцерна".Тези смешници от това правителство, очевидно никой не ги бръсне за нищо, щом дори не си направиха труда от Бразилия да им съобщят за освобождаването на мазния ***, който чудно защо величаете толкова много...шампион бил....но с допинг!пу...да е ** и *** му мръсен!
68
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Получил "експулс" на 13 март, а на 11 октомври получил временни документи, щото ги поискал под предтекст да работи в затвора! Мръсно наркодилърче и лъжец!
67
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 10 години
Цитат - "В общи линии каквото добро е могло да ми се случи, се случи" - т.е - продухване на тръби, успяване на набиване на тръба от 1 цол в муфа от 3/4 и други такива подобни.
66
1
 
25
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
До Бай ГаняТи у ред ли си? Каквото и да е направил като спортист е загубило значение в момента, в който е станал наркотрафикант. Може би трябва да се гордеем с него?
65
0
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
байчовците изпълзяха и почнаха да говорята ВЕ
64
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Една бананова република връща един престъпник на друга такава. Тоя симпатяга има късмет, че не се намира в някоя сериозна държава на север от източния престъпен рай!
63
42
 
5
 
! Отговори
Бай Ганя преди 10 години
Бах ваща мама болна. Вий Българи ли сте ве *** скапани?! Кой от вас е направил повече от Боевски за България ве ка.ути? НИКОЙ. Не народ а *** кална е това...
62
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Червената мафия си прибра тихомълком наркомулето! Сега виждате ли кой е замесен в трафика на наркотици?! Защо при предишното правителство не беше освободен, този ***?!
61
0
 
3
 
! Отговори
do 70 преди 10 години
ХАХАХА! Разцепи ме от смях! Велик си!
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боевски, не Ви ли е срам! Нагъл престъпник!
59
0
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Защото си наркодилър бе, Боевски!