Ромски контрапатрули – без трикольори, с кърпи на глава

Твърдят, че ще пазят хората си в столицата от националистите
Обновена: 21 ное 2013 21:24 | 21 ное 2013 21:17,
383
Ромски контрапатрули – без трикольори, с кърпи на глава
Отрядите щели да бъдат гаранция, че патрулите на Расате няма да ги тормозят. Снимка: архив, Булфото

Започва сформирането и на ромски отряди за отбрана. Това се прави като отговор на гражданските патрули на Боян Расате.

Ромските отряди тръгват от столичните махали. Според представители на Националния център за развитие на ромите, те ще са гаранция, че патрулите на Боян Расате няма да ги тормозят.

Още по темата

Вместо трикольор на ръкава, ромите ще се разпознават по черните кърпи на главата.

"Искат им лични карти, те нямат и започват с тях да се разправят г-н Расате и неговите хора. Отряд ще направим, не само в София, а в страната. Млади хора, които ще бъдат обучавани. Имаме си наши хора, които са били във военните, имаме бивши полицаи, имаме и големи спортисти", описва пред bTV новите контрапатрули Петко Асенов, председател на Национален център за развитие на ромите в България.

Той добавя, че сега се подготвят униформите и ще бъдат като военни.

Хората, които ще участват в отрядите вече са на линия. Казват, че нямат обяснение защо държавата допуска на улицата граждански патрули от наионалисти.

"Не може един човек като Расате да разиграва цяла държава. Защо не ги спрат, създават безредие", коментира Борис Георгиев.

Разговори между полицията и ромските лидери по този проблем обаче досега не е имало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доживяхме да видим черни фашисти
234
0
 
13
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 10 години
Патрули??? Какви патрули Къв Расате Кви ман...ли я държавата да се стегне малко и да започват всички да работят.
233
1
 
19
 
! Отговори
Granatomet преди 10 години
Организирани *** заОграбване наНарода
232
1
 
4
 
! Отговори
v преди 10 години
Минималната възраст за членовете на ромските патрули "ромско пълнолетие" ли ще е? (разбирай - 11 години)А на *** червена шапчица що са толкова нежни ръцете на баба и?
231
3
 
46
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Все повече почвам да си мисля че докато не се пусне кръв няма да тръгнат нещата на оправяне. Нелегалните вдигат камък срещу ръката, която ги храни, тия циганя заплашват същата ръка. Време е българите да се вземем в ръце, първо да покажем къде е мястото на кучето което получава хляб от стопанина си, после кастрация, обезпаразитяване и в резервата. Изключая тези от ***, които работят, плащат данъци и спазват законите.
230
1
 
7
 
! Отговори
до 292 преди 10 години
Ти си пълен ***..хаха, добре, че ги имало комунистите да очовечат малко това племе ромите
229
0
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Някой сериозно клати етническият мир в БГ и скоро ще бъде драсната клечката на огъня - не знам защо -но явно някои световни господари искат в БГ да има нестабилност и анархия - оказа се че 10 000 души емигранти могат да фалират нашият бедняшки бюджет и етнически мир - нещата вървят на зле а политиците са се хванали за гушите и не виждат какво става в БГ - след арабската пролет се оказа че неграмотните народи най лесно се манипулират -в БГ нещата са такива - 1 сандвич 20 лв и и армията е готова
228
0
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ИЗНАСЯЙТЕ БЕЗ СТРАХ ИМЕНАТА НА КОРУМПИРАНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИКОГАТО СЕ ПРЕБОРИМ СЪС СТРАХА ТОГАВА ЩЕ СТАНЕМ СВОБОДНИ И ЩЕ ЗАЖИВЕЕМ НАИСТИНА ПО-БОГАТОДНЕС ПАРИТЕ СЕ ИЗНАСЯТ В ОФШОРКИ, НЕ ПЛАЩАТ СЕ ДАНЪЦИ ИМА НЕЛЕГАЛНИ КАНАЛИ ЗА СТОКИ..И ВСЕ С ЧАДЪР ОТ ПОЛИЦИЯ И ПОЛИТИЦИ..БАБА ПЕНА ОТ ГОРНО НАНАДОЛНИЩЕ НЯМА КАК ДА НАПРАВИ ТАКАВА ДАЛАВЕРА..Е КАК ДА ИМА ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ, ЗА ЗДРАВЕ, ЗА ОБРАЗОВАНИЕ, КАТО БЮДЖЕТА НЕ СЕ ПЪЛНИ А СЕ ПЪЛНЯТ ПАРТИЙНИТЕ ЧЕРНИ КАСИ И ЛИЧНИТЕ СМЕТКИ НА ШЕПА ПОЛИТИЦИ
227
1
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
,,Фандъкова припомня, че съгласно българското законодателство органите на МВР и правораздавателните институции упражняват правото да опазват обществения ред и да гарантират собствеността, здравето и живота на гражданите....,,А КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЧАСТНИТЕ ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ КАТО ИПОН НАПРИМЕР С НАД 10 000 СЛУЖИТЕЛИ..ОХРАНА ОТ НЕФТОХИМА ТА ДО ПОМАЛКИ ОБЕКТИ ЗАЩО НЕ СЕ ОХРАНЯВАТ ОТ ПОЛИЦИЯТА СЛЕД КАТО ТОВА ИМ Е В ПРАВОМОЩИЯТА...ИМА ЛИ РАЗРЕЗ СЪС ЗАКОНА В СЛУЧАЯ.. А СИК И ВИС НАВРЕМЕТО...АПОЛО И
226
0
 
25
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
А сирийските *** какво чакат та не сформират дружинки и те. Предполагам правителството ще им се радва и гледа с умиление, а Хелзинския комитет ще им организира униформите.
225
0
 
14
 
! Отговори
D преди 10 години
Докато нямахме гости от Сирия и региона,беше добре за ***-храним ги ,обличаме ,парички....Ама нещата се промениха и сега всичко е за гостите, а за тях....знаете какво!Ами, разбираемо е да се сърдят и да скачат!Чудя се що не станат и те бежанци в Европата?!Пък и там дават и по-големи помощи,нали?!
224
1
 
21
 
! Отговори
99999999999999999999 преди 10 години
1,не ромски патрули,а *** патрули2,хубаво е начинанието-да им дадат по един чувал/да събират *** от чаветете им/+*** да чистят по кръстовищата-ах,те имали *** на главаат-да го използват с малко *** плюнка
223
1
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До Тодор ВенцеславИ АЗ ПУСНАХ ЧЕ ЛИЦЕТО МИРОСЛАВ ШАЛАМАНОВ И БРАТ МУ СА БРОИЛИ 10 000ЕВРА НА ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ НА СОФИЯ ДИКОВ ЗА ДА ЗАПОЧНАТ СТРОИТЕЛСТВО НА ЗАТВОРЕН КОМПЛЕКС КЪЩИЧКИ В МЛАДОСТ СОФИЯ НО ПОЛЗА НИКАКВА..
222
12
 
6
 
! Отговори
бири преди 10 години
А ТАКА , УДРИ ЦИГАНИНО ,БЪЛГАРИНА Е ТЪРПЕЛИВО *** !!!
221
1
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До Тодор ВенцеславПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА ИЗНЕСЕНАТА ИНФОРМАЦИЯ НО НЕЗАВИСИМО ЧЕ СЕ ЧЕТЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ ДОКАТО ВСИЧКИ НЕ ЗАПОЧНЕМ ДА ИЗНАСЯМЕ ИМЕНАТА НА МОШЕНИЦИТЕ ПО СМЕЛО
220
2
 
4
 
! Отговори
Baba ti преди 10 години
Все така става, големите тарикатлъци раждат контра тарикатлъци.
219
3
 
35
 
! Отговори
опасност преди 10 години
Полицията,ДАНС,прокуратурата да разберат кой стои зад тая "спонтанна" *** инициатива.Досега ни крадяха,изнасилваха и убиваха безпроблемно.Сега вече се и организират и въоръжават,плашейки ни с командоси.Нещо страшно става в България,*** орди се уплашиха от гражданските патрули и защитават извоюваните си криминални права в центъра на София и заедно с чернокожите завземат центъра .Неграмотните *** от ОМОН не са способни на тая стратегия.Друг е мозъка и целта е ужасяваща.
218
3
 
42
 
! Отговори
aнти-ром преди 10 години
A бре *** ***,нaли пaтрулите нa Рaсaте се появихa в отговор нa нaпaдениятa нaд бългaри от тaкивa кaто ВAС и чуждоземните *** (бежaнците)?!Тa питaм ви,от кого ще се пaзите ВИЕ,които от години пaрaзитирaте нa гърбa нa бългaрите тa сте седнaли и "отряди" дa създaвaте??? П.С.Кaквото сaми си нaпрaвите никой друг неможе дa ви нaпрaви,дърпaте дяволa зa опaшкaтa и много скоро ще си получите товa което зaслужaвaте,*** долнa!
217
0
 
37
 
! Отговори
14/88 преди 10 години
Тия са *** в класическия смисъл на понятието. Масово източват социалната система - помощи, ТЕЛК, надбавки, декодери, въглища, работят на черно, вечер задръстват Бърза помощ. Карат каруци по тротоари и магистрали, нападат, подкупват, хазарт, проституция, имат си Хелзински комитет, прецакват ни на изборите .... Така си е откакто са дошли в Европа. *** с над 35 доказани генетични дефекти !
216
2
 
2
 
! Отговори
Тодор Венцеслав преди 10 години
Източниците на Аларма в гр. Велико Търново ни информираха, че се готви назначението на лицето Стефан Михайлов за директорския пост на НАП. Той е зам.-председател на общински съвет на община Велико Търново, както е и член на контролния съвет на партията на г-жа Мария Капон, ЕНП. В качеството си на общински съветник е допринесъл за спечелване на конкурс за обществена поръчка от фирма, собственост на съпруга на г-жа Мария Капон, на стойност над 830 000лв.Източници от обкръжението на това лице ни

Спонсорирани публикации