Контрол върху храните преди празниците обеща Греков

МЗХ "засилило" горски да дебнат за незаконна сеч на елхи
Обновена: 4 дек 2013 17:56 | 4 дек 2013 13:46, Веселина Йорданова
5
Контрол върху храните преди празниците обеща Греков
Димитър Греков, Снимка: Булфото

Засилване на контрола върху храните преди празниците обеща земеделският министър Димитър Греков след редовното заседание на правителството. По думите му този контрол вече е започнал.

"Имаме недоволството за съжаление от веригите, че осъществяваме стриктен контрол върху вноса не само на меса, но и на всички хранителни продукти", изтъкна Греков. Той обаче подчерта, че контролът ще бъде увеличен особено през последните дни на тази година.

Засега са установени нарушения, свързани с нерегламентирана продажба на риба във връзка с предстоящия празник Никулден. Утре от бракониерски улов ще бъде направено дарение на приюта на отец Иван от Нови хан.

МЗХ засилва и контрола във връзка с незаконната сеч на елхи. „Засили сме горските стражи, за да не се секат млади горски насаждения, ще увеличим и продажбата на елхи на корен, които после да могат да се засаждат“, каза министърът.

"Ще имаме удоволствието на хората, че ще могат да си засадят и едно дърво. Човек, който не е засадил дърво, би живял напразно", заяви още Греков.

На редовно заседание днес правителството удължи до 10 декември срока за предоставяне на безлихвени заеми на общини, бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. Срокът за това беше 30 ноември.

Така до края на годината ще могат да бъдат използвани близо 50 милиона лева, обясни министърът. Греков подчерта, че усвояването на средствата зависи не само от правителството, но и от общините. "Отново сме им подали ръка", допълни той.

По думите му с решението се осигурява максимално голям период от време за общините, бенефициенти по мерки 223, 226, 313, 321 и 322 от програмата за получаване на безлихвени заеми за извършване на финалните плащания към изпълнителите по съответните проекти.

Според Греков над 50 общини нямат достатъчно средства да се разплатят с тези изпълнители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
4ave преди 10 години
Kakvo tolko prosi tozi Otec Ivan da v1rne na moqt priqtel Jena mu i Detenceto tosi 4ovek e goqm mrasnik tova da go znaete i ne mu trqbva da mu pomagame none da v1rne na moqt priqtel Detenceto Gerganka kak ne go e sram taka da izm14va gorkoto Detence ne samo negovoto Detence e tam no i drugi mesto da napravim tozi priot da b1de premaxnat nie 6e podkrepvame Otec Ivan
4
0
 
0
 
! Отговори
ssss преди 10 години
Е все пак е нещо. Поне на празниците да има контрол! През останалото време ще си ядем *** и ще се тровим!
3
0
 
1
 
! Отговори
ДА БЕ ,ДА..... преди 10 години
...ОТ АХ ,ПАК ЩЕ ПЪЛНЯТ ТОРБЕТАТА И ЩЕ ОЧИТАТ ДЕЙНОСТ!!!НИЩО НОВО В СОЦ-***!!!!!!РУШВЕТА И КОРУПЦИЯТА ВЪРВЯТ С ПЪЛНА СИЛА!ЧИНОВНИЦИТЕ "ИЗКАРВАТ" ПАРИ И ПЪЛНЯТ ТОРБИТЕ, КАТО ЗА ПОСЛЕДНО ....НЕ СЕ ЗНАЕ ИЗОБЩО , КОЙ ЩЕ СЕ ЗАДЪРЖИ ПРИ СЛЕДВАЩОТО ПОЛИТИЧЕСКО РОКАДО!ДЕН--ГОДИНА ХРАНИ И В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ!!!
2
0
 
1
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Тровете народа, старите стоки трябва ДС да ги пласира, не се притеснявайте 30-ното месо от Шотландия го вардят още по хладилниците и ще го пуснат,а сигурно има и 30-т годишен шаран
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо само по празниците?