Връщат на работа уволнения шеф на уролозите в "Пирогов"

Таня Андреева назначи проверка в болницата
Обновена: 12 дек 2013 17:14 | 12 дек 2013 17:13, Камелия Цветанова
9
Връщат на работа уволнения шеф на уролозите в "Пирогов"
Снимка: "Пирогов"

Шефът на „Пирогов“ доц. Стоян Миланов предложи временно решение на конфликта в болницата чрез преназначаването на проф. Славчо Кънчев като началник на Клиниката по урология.

Още по темата
Договорът на д-р Цветан Борисов, който беше ръководител на Отделението по анестезиология към клиниката, ще бъде окончателно прекратен, е обявил той на среща със здравния министър Таня Андреева, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

До уволнението на двамата се стигна, след като  20 души - лекари и медицински сестри от 1-ва и 2-ра клиника, както и специалистите от единственото в България детското отделение по урология, обявиха, че напускат.

Причината за това по думите им е системен тормоз на работното място.

Медиците се оплакаха, че в продължение на години са подавали сигнали срещу д-р Цветан Борисов, който според тях се държал грубо и дори прибягвал до физическа саморазправа.

Въпреки че още вчера стана ясно, че д-р Борисов ще бъде уволнен, уролозите в знак на солидарност с проф. Кънчев, заявиха, че няма да оттеглят едномесечните си предупреждения за напускане, което на практика означаваше, че след 10 януари в „Пирогов“ нямаше да остане нито един уролог.

„Изключително притеснително е подобни конфликти да достигат такава степен на нетърпимост, че да завършват с подаването на масови оставки”, е заявила Таня  Андреева.

За изясняване на обективната ситуация в лечебното заведение тя ще назначи проверка на МЗ в „Пирогов“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
13
 
! Отговори
подкрепящ преди 10 години
Браво уролози.Само като тръгнете заедно ще разберете колко сте силни уникални независими.Опънете тези дребни администраторчета до стената в задна позиция.Успех!
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До MinikinНищо не си разбрал.В Пирогов се издават заповеди, контразаповеди взаимноизключващи се заповеди,тотално объркани шизофренни и некомпетентни хора ръКоводят болницата и ч довършват.Единия знаел от месец ,другия от години наблюдавал и това бил личен конфликт а "чичовото" ни чул ни видял ни разбрал но имал мнение по въпроса и щял да го сподели догодина.ЕВАЛАааа
6
1
 
10
 
! Отговори
Minikin преди 10 години
Абе хора, като пускате някакви новини, що не проверявате какво пишете? Проф. Кънчев НЕ Е уволняван никога, беше освободен като шеф на Комплекса по урология, а не като шеф на Клиниката. Що за журналисти сте не мога да разбера, работите с информация, пък сами не се ориентирате в нея.
5
0
 
9
 
! Отговори
хирург преди 10 години
Така анреченият директор на "Пирогов" е същото ла..., като чичичо си! Кариерист, готов да лиже *** на в момента управляващите!
4
1
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Съчувствам на уролозите. Известно време работих IT в Пирогов и имах среши с Г-н. Борисов. Незнам дали щах да го пратя като пациент в собственото му отделение (че е бая едър) но определно исках да се опитам. Хем не ми беше шеф и го пращах на майна.
3
0
 
4
 
! Отговори
Ani преди 10 години
eeee Angelov ot Aleksandrovska bolnica e izvesten 4uvali sme za nego te sa edna gei dryjina koqto susipa vtora hiryrgia
2
0
 
5
 
! Отговори
op преди 10 години
v naim skoro vreme i v Aleksandrovska bolnica 6te stane su6toto hporata masovo nedovolstvat ot nekadurnika i dalaveradjia Konstantin Angelov prikrit homoseksyalist i intrigant i 6pionin na policiata nazna4en ot pravitelstvoto na GERB
1
1
 
41
 
! Отговори
glagoabazubaduza преди 10 години
Какво ще проверявате? Допускането на подобен конфликт означава некадърно пряко управление, трябва да се озаптяват МОМЕНТАЛНО грубияни и комплексари в подобна напрегната работна среда - който не умее да го прави, не е за шеф - вън. Години наред сигнализирали хората. И сега проверяват. Нещастници.