Престъплението с Хюлия било от лесно разкриваемите

Криминалист: Съществена е връзката между жертвата и извършителя
Обновена: 7 яну 2014 13:52 | 7 яну 2014 10:58, Камелия Цветанова
37
Престъплението с Хюлия било от лесно разкриваемите
Хюлия Назим Маджар. Снимка: Facebook

Престъплението с Хюлия е едно от лесно разкриваемите, заяви бившият директор на отдел „Убийства” към Националната полиция Ботьо Ботев по Нова телевизия.
 
Според него съществена е връзката между жертвата и извършителя.
 
„Трябва да се тръгне от нишката, че момичето е излязло под въздействието на обаждане. Обикновено при случаи на изчезване се пропускат първите моменти за фиксиране на факти и обстоятелства, които са изключително важни”, обясни Ботьо Ботев.

Още по темата
Той добави, че е нестандартно да се „извлече” жертвата и да се поиска откуп, но все пак обясни, че в практиката понякога се случват нестандартни неща.
 
Както Dnes. bg писа, тялото на 24-годишната Хюлия е било намерено в района на лозови масиви близо до стария път за София, а жителите на родното село на момичето не помнят такава трагедия да е имало в селото. Описват младото момиче като добре възпитано и винаги усмихнато.
 
Семейството на Хюлия са арендатори, хлебопроизводители, притежават зала, в която се провеждат сватби и други семейни тържества. Дават работа на поне 50 души от селото, а нивите на почти всички са в тяхната кооперация.
 
Последно Хюлия е видяна в селото на първи януари по обед.

По непотвърдена информация малко по-късно и се обадил нейният приятел от ученическите години Иван и я поканил да пият кафе. Късно вечерта телефонът на момичето вече е бил изключен. Пак по непотвърдена информация на 2 януари е бил поискан откуп от бащата в размер на 300 хиляди лева.
 
Според Ботьо Ботев е по-добре разследващите да не изнасят много информация, защото по думите му това е било грешка в други случаи и като пример посочи убийството на сестрите  Белнейски, както и това на Яна в Борисовата градина.
 
На въпрос за това дали трябва да отпадне доживотният затвор без право на замяна, Ботев каза:„Винаги съм бил против смъртното наказание, за мен смъртното наказание не е наказание. Доживотната присъда без право на замяна е много по-тежко наказание. Не мога да кажа, че при наличието на смъртно наказание, са намалявали убийствата. Този, който извършва престъпление, не мисли, че ще бъде хванат”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Дийн преди 10 години
Жертвата сама си е виновна, като е движила с такива момчетии и се е обличала така...Без причина не стават убийства!
29
0
 
0
 
! Отговори
несъгласен преди 10 години
не съм съгласен с Ботьо Ботев, че доживотния затвор е по-тежко наказание от смъртната присъда, защото докато е жив престъпника винаги има някаква вероятност да избяга или да бъде помилван. Както е казал поета: "...ала в затвора попаднал на хора и станап човек..." Животът е безценен, а живият си е жив, мъртвият - мъртъв! "Есть человека - есть проблема, нет человека - нет проблема!" "Добър индианец е само мъртвият индианец!"...
28
0
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 10 години
Подсети ме за Чикатило... Колко години са нужни, за да хванеш изверг, но с интелект. Тук пък не виждам нищо друго освен агресия смесена евентуално с малко наркотици или алкохол. Мен ако ме питат все си мисля, че ако това е убиеца който са заловили, няма как да не е проявил симптоми на ненормалност. Няма как никой да не го познава. Няма как да изперка изведнъж, освен ако не е шизофреник. Просто ни е имбецилно обществото. Рибата се вмирисва от към главата. Просто и ясно ... цялостна деградация
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Желая искрено на слабоумното същество писало тоя пасквил с заглавие да не го сполети един ден като родител знамението да чете как криминалисти лесно ще разкрият убийствата на неговите роднини,деца ,внуци..родители и тн. от малоумното му родословно дърво които не дай боже вземат да бъдат убити и премазани от някой психопат .Не вярвам да има поправителен ефект и поради простата причина ,че имбецилноста е вродена диагноза и се унаследява!!!
26
1
 
16
 
! Отговори
Опечален преди 10 години
Съблознование на близките!Няма болка която да се изрази със загуба на детето?!Това прекрасно момиче вече не е между нас ,дано да е на по добро място там горе!Защо трябва един прекрасен човек да не е сред нас?Мир на праха и,и дано този *** да получи заслужилото.Дайте го във центъра на селото на родителите и близките.Не искам да плащам данъци за неговото пребиваване във затвора.Сигурен съм че дори собствената му майка го проклиня!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я кажете по-добре как и откъде е излязла информация, че е уведомена полицията, за отвличането с цел откуп и се е стигнало до убийство???!
24
3
 
9
 
! Отговори
Случаен преди 10 години
Жалко за хубавото момиче, жалко за трудолюбивите родители. Но! има едно нещо, което пропускаме. Не трябва да се парадира с богатство. Прочетох някъде, че тя се похвалила с новата си кола във фейсбук. А тези работници, на които дава работа бащата, сигурно едва свързват двата края. А този приятел явно в искал да притежава и нея , и парите й. Дано да има справедливост.
23
2
 
8
 
! Отговори
Закона в България преди 10 години
По добрия вариант , да се обеси пред Народното събрание , така Европеският съюз ще види че Закона в България действа
22
4
 
11
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
Не знам лесно ли, или трудно се разкриват тези случаи. Не знам дали и смъртното наказание би имало ефект. Ама се питам дали е лесно да се предотвратяват случаите подобни на този. И все повече отговора ми е клони към отрицателен. Цененето на живота, разбирането на секса, боравенето с чувства и страсти е възможно при висока култура, много познания и морални ценности. Като гледам работните родители са отглеждали безработно барби. Кен обаче се оказал луд, а и ***. Ниска култура и падение.
21
1
 
7
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
До МайкаВ случая е луд този който яде баницата, а не който му я дава. Художествено кино, ама пак е средство за манипулация. Да живее римското "право". На стадо каквото и да му наложиш то си остава стадо. Виж ако България се управляваше както преди 89-та ся нямаше да има такива неща. Българина си заслужава хомота. По до-добре от хомота да се оплакваме, поне ще ни е единствена болежка. Ся всичко ни пречи и па сме наникъде. А иначе с гегата си е друго, хъката мъката и горе долу си караме в пътя.
20
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Този престъпник ще си получи заслуженото, не го очаква нищо хубаво.
19
4
 
14
 
! Отговори
Майка преди 10 години
Защо се заблуждавате, че в така наречените западни демокрации има правосъдие. Ако се бяхте сблъскали с тяхното правосъдив щяхте да разберете, че те внедряват и в България тяхното правосъдие. Филмите, които гледаме са художествена литература. Поглрднете какво става в Англия и САЩ...Същото се случва и в България и процесите се задълбочават. България няма нужда от такова правосъдие, а от истинско. Всичко ни диктуват. Какви да са законите ни. Каква да е икономиката ни. Какво да е образованието ни.
18
1
 
11
 
! Отговори
от 21 продължение. преди 10 години
Може да ме нахокате, че родителите са отговорни и носят вина за отглеждането на децата си, но това че родителите са прости, не означава че ние като общество не можем да вземем мерки. Има училища и детски градини, ама заради прости родители с пари педагози няма, а има роботизирани омерзени работници, които гледат ден да мине друг да дойде. Ние допускаме гавра с децата на България първо като ги изоставяме, после докато ги гледаме как се избиват и накрая хленчейки за загубата им. Аман 20 год. вече
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Man UnitedА смъртно наказание като има в половината щати да не би да са и им намалели простотиите. Кога най-сетне ще си признаете, че ние като общество допускаме тази детска порнография. Няма нищо от клетвите да върне, нито това момиче, нито Елеонора, нито сестрите Белнейски, ама айде да си покълнем малко сега до следващия случай. Аз лично вече не очаквам оправия защото като гледам повечето децата м/у 10 и 14 години, не виждам от тях да излезе нищо човешко. Злоба, арогантност и агресия.
16
2
 
15
 
! Отговори
смок преди 10 години
Язък за хубавото момиче... Ако убиецът е от типа на сестрите Белнейски, може семейството директно да отпише каквото и да е било следствие. Да си спомним и за хипер-малоумникът от Перник, синковецът на БСП-активиста, дето уби двама и рани тежко още един....
15
0
 
7
 
! Отговори
redordead преди 10 години
дори да има смъртно наказание, такава присъда няма да се дава, както в момента е прецдент доживтоната присъда, още по-голям ще бъде да осъдят някого на смърт...а и винаги остава варианта съдът да осъди невинен - има немалко такива случаи...но, ако искате правосъдие в БГ, няма да го дочакате...
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Момчетата като прекаляват с екшъните, а момичетата с чалга курварското движение. Нещата винаги стигат до убийствена простотия. Помните ли през 80-те, като влизаха контрабандно видео, как цъкахме и се кефехме на стойностното американско кино. То не бяха терористи, то не бяха нинджи, то не бяха военни екшъни. Е успяха да ни промият мозъците, личи си. Детската престъпност ще расте по-ужасяваща, защото ние преходниците я пуснахме в инкубатора. Ся яжте пуканки и да гледаме БГ екшъна.
13
1
 
1
 
! Отговори
Още един млад преди 10 години
Ето новина, която навярно ще бъде пропусната умишлено.***.bg/view_article.php?article_id=1198090
12
1
 
7
 
! Отговори
м преди 10 години
kolkoto i da sym nacionalist,NE PRIEMAM UBIISTVOTO za ne6to normalno.takiva izvergi trqbva da bydat beseni publi4no za nazidanie.
11
5
 
42
 
! Отговори
do 2 преди 10 години
Нашата вила я разбиваха 4 пъти и накрая я продадохме. От инструменти и части до тави, САПУНИ беше всичко опоскано. Само книгите и дрехите бяха оставили. Тогава бях малък. Сега дори от 12 години не живея в България, точно заради липсата на държава в България. Пълна ниендерталщина.