Пенсионерите с добавки и на Великден, ако има пари

Не е лесно да се намери такъв ресурс, посочи обаче Адемов
6 мар 2014 17:48, Надежда Бочева
48
Пенсионерите с добавки и на Великден, ако има пари
Снимка:Булфото, архив

При наличието на финансов ресурс ще се търси възможност надбавките за пенсионерите за Великден и Коледа да станат традиционни. Това каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов пред журналисти в рамките на провеждащото се днес общо събрание на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), съобщи Investor.bg.

Не е лесно да се намери такъв ресурс, още повече че такива пари не са предвидени в бюджета, заяви Адемов.

Той отрече идеята да е свързана с предстоящите избори.

Още по темата
Такива обвинения винаги ще има, още повече от хора, които са се отказали от социалната политика. Това, че идват избори, не означава да се откажем от правенето на социална политика, заяви Адемов.

Той припомни, че в края на миналата година не е имало вот, но въпреки това е отпусната финансова помощ за пенсионерите за Коледа.

Ако изобщо се отпускат надбавки, това ще засегне единствено пенсионерите с най-ниски доходи, стана ясно от коментара на Адемов. Според него това е правилният подход в условията на криза.

Крайното решение обаче ще бъде взето от Министерския съвет, уточни социалният министър.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според мен даването на добавки само на част от пенсионерите не е социална политика, а е политика на дискриминация на останалата част от пенсионерите. Финансовия ресурс идва от осигураващите се работещи. Да, ама те отидоха да работят и се осигуряват в Европа.
20
1
 
39
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 10 години
На 80 г съм и считам,че това раздаване на пари е неправилно защото всеки от нас си е внасял осигуровки и според принуса следва да получи примерно от 3 до 30 лв а не волна помощ с която се тупа някой по гърдите...Защо не кежете кой ограби този фонд???? ТО Е ЯСНО,ЧЕ ТЕЗИ КОИТО СЕГА ВАДЯТ ОТ ЛЕВИЯТ ДЖОБ...М А Ф И О Т И !!!!!!!!
19
3
 
36
 
! Отговори
Елена преди 10 години
Теглете един заем бе! Вие ги умеете тея работи.... Па след вас и потоп!
18
3
 
38
 
! Отговори
пенсия преди 10 години
А парички за вдигане заплатите на дупетатите и разни велможи от министерствата имахте. За пенсионери и за здраве няма? Същите сте като Бочко от Банкя . Разлика никаква. Ето видяхте ли великия Евросъюз намери 11 млрд евро за Украйна , за подпомагане на селското стопанство на Румъния и нас един среден, защото ние сме ви в кърпа вързани. Мерзавци и блюдолизци.Но ни е сме виновни , че избираме все башибозуци и еничари да ни яхат. Май 500 год са ни били малко.
17
1
 
33
 
! Отговори
Министъра преди 10 години
Разбирам момчето ми патетичния ти въпрос-г-н Министър не забравяйте тези които имат 40год.трудов стаж,обаче не им стигат 2години възраст,обещахте да ги пенсионирате...ама то обещанието не е като изпълнението.От 1990 година ви обещаваме да сте Швейцария на Балканите а то взехте че станахте Сомалия на Балканите между другото в Сомалия минималната заплата е станала 400 лева...това е предателство към Демокрацията и дефицита както и Бойко ясно каза и идва пак на власт с тази мисъл.Пийте една ракия.
16
3
 
36
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
Гнусни лъжци!
15
2
 
37
 
! Отговори
Наско преди 10 години
Давай, давай на калпак. Така се гради икономика. Малкото дето е останало да се раздаде на *** и пенсионерите и всичко ще се оправи.
14
1
 
32
 
! Отговори
1 преди 10 години
г-н Министър не забравяйте тези които имат 40год.трудов стаж,обаче не им стигат 2години възраст,обещахте да ги пенсионирате.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
of p-ak pari hvarlen na bokluka.nqma li neshto po nalojitelno i dalech po razumno v koeto mogat da se vlojat?
12
0
 
20
 
! Отговори
info преди 10 години
dni nared komentarii-ukraina,ili rusia, 90-godini-v bg -mafia-rusia.ukrainzi,gruzinzi,pisat za narkotrafik,a,za podajba na bg deza i hora,tova e tipicno ruski model- vseki den s blagoslovia na milizioneite-podavat hora-za organi i kakvo li ne.hora tuk i v rusia-macenizi, na zapad-v germania,jivota e normalen
11
2
 
35
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Не за първи път се демонстрира, че управляващата коалиция разчита на подкрепата само на социопати - пенсионери с ниски доходи и "бедни"...обаче за сметка на най-дискриминираната част от българите - тези, които работят на светло, плащат данъци и изплащат правителствените заеми! Адемов е член на Движение за права и свободи...чии права (привилегии)? чии свободи (да се разпореждат с плодове на чуждия труд)? Нагли манипулатори и бандити! Вън от НС! Заедно с червените властожадни вампири!
10
3
 
34
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 10 години
Ако има - защо лае куче срещу месечина ? Чиста предизборна кампания за наша сметка.30 лв за топло на *** и 20 лв на пенсионерите за Великден,а на работещите минимална работна заплатаи неплатени осигуровки от работодателите.Тези правят каквото си искат защото сме като стадо мърцини.
9
2
 
28
 
! Отговори
Сериозен Политик преди 10 години
Отдавна сме ви окрали като Народ-25 годиниСтига битовизми мисля е ясно криза е ..за вас не за НАС всички които си се изредихме и пак ви се изреждаме да ви Управляваме ГЕРБ-БСП-РАМАДАН-КОСТОВ-КУНЕВ-ПРЪМОВ!Няма пари...и който иска 700 евро заплати и пенсии е луд-психопат и да си пие хапчетата.Няма пари бедна е Държавата и стига вече по тази тема защото е скучна.Много молим населението да не пита вече защото отново е скучно защо тя е БЕДНА защото справедлия Български съд ясно каза няма ВИНОВНИ
8
2
 
32
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Винаги за...пенсионерите има едно...ако.Затуйй всички управляващи са...оакани,до ушите.
7
1
 
27
 
! Отговори
valq преди 10 години
Ako , ako , ako ... stiga s tova AKO be ! Da ne si bqxte uveli4avali zaplatite za da ima za pensionerite
6
6
 
30
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е! преди 10 години
Аз искам да живея в Москва! Аз искам България да е част от Русия! Аз искам България никога да се дели от Русия!
5
1
 
28
 
! Отговори
haha преди 10 години
какъв е тоя дето раздава така пари
4
4
 
30
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Болниците -20% те простите българи, да си доплащат всичко!!Да нахраним изперкалите пенсии, че да пуснат за ПАРТИЯТА гласа!!Колко сме хитри само а???
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако изтеглят заем ще има.
2
2
 
33
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
"още повече че такива пари не са предвидени в бюджета" -А от заемите не остана ли нищо,че идат избори . То че е предизборно и децата го знаят ,ама обещанията трябва да се спазват .