Великденски бонуси за всички пенсионери, но не по равно

Най-много - 40 лева, дават към най-ниските пенсии до 150 лв.
Обновена: 11 мар 2014 15:51 | 11 мар 2014 15:48, Веселина Йорданова
136
Великденски бонуси за всички пенсионери, но не по равно
Снимка: Dnes.bg

Всички пенсионери ще получат еднократна добавка към априлските си пенсии, става ясно от съобщение на сайта на Националния осигурителен институт.

Проект на постановление на Министерския съвет, утвърден днес на заседание на Надзорния съвет на НОИ, предвижда изплащане на еднократна допълнителна сума следващия месец, която обаче ще е диференцирана.

Предвижда се 40 лв. да получат възрастните хора, чиято пенсия или сборът от пенсиите заедно с добавките или компенсациите към тях е в размер до 150 лв. включително.

Още по темата
Допълнителна сума от 30 лв. ще получат пенсионерите с размер на пенсията от 150.01 лв. до 251 лв. включително.

За пенсия над 251 лв. размерът на добавката е 20 лв.

Общата сума на допълнителните пари, които ще бъдат изплатени за април, е 57 700 000 лв.

Средствата ще бъдат за сметка от икономии на разходите и трансферите по централния бюджет на Република България за 2014 г.

Както Dnes.bg писа, вчера лидерът на БСП Сергей Станишев настоя за великденски бонуси за пенсионерите, както имаше коледни добавки, и най-вече за тези с пенсии под прага на бедността от 251 лева.  По думите му левицата срещнала разбиране в кабинета по въпроса.

Управляващите вече коментираха многократно, че парите не се дават предизборно.

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че всяка година има избори в мандата, „което не означава, че не трябва да се правят социални политики“.

В края на февруари пък кабинетът одобри допълнителна еднократна помощ в размер на 30 лв. за хората с най-ниски доходи в края на отоплителния сезон.


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: НОИпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горките пенсионери.
12
6
 
22
 
! Отговори
DDT преди 10 години
И да добавя- типично по комунистически на най-малко работилите най-много...Но така е взимат пример от лидера си - без ден трудов стаж каква ли пенсия ще взима...
11
6
 
23
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
За сумата на добавката няма да говоря, за новите коли за милион и половина, защото старите били на по пет години няма да говоря, за увеличената депутатска заплата няма да говоря, но в мнозинството си, пенсионерите с най-ниски пенсии, са тези които имат и най-малко трудов щаж, значи какво, подкрепяме тези, които не са работили, а не тези, които имат по 40 години трудов щаж. Другари социалисти, за трети път ви дадохме шанс, но ще е за последен!!!!!
10
5
 
27
 
! Отговори
DDT преди 10 години
Айде почнаха подаянията за наша сметка преди изборите...Гласувайте пак за тая *** старчоци, гласувайте...После вашите внуци ще го плащат с лихвите...
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно така! Не бива да е поравно. Според приноса, само че в обратна зависимост.
8
0
 
31
 
! Отговори
BG преди 10 години
Брава на нашите политици! Депутатите си увеличиха заплатите с 561 лв.,а заедно с добавките ще вземат но 5000 лв. на месец т.е. ще вземат 2 годишната пенсия на един среден пенсионер! А от 240 депутати едва ли 24 наистина работят! И ако останат пари, на "богатите" пенсионери ще им дадат милостиня от 20 до 40 лв.!СРАМОТА!
7
3
 
24
 
! Отговори
много ефтино преди 10 години
Местан и Станишев се опитват да си купят индулгенция.
6
15
 
27
 
! Отговори
az преди 10 години
НЕ СЪМ КОМУНИСТ ,НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА СТАНИШЕВ ,НО КАКВО ПРЕЧЕШЕ ГЕРБЕРСКАТА МУТРА ДА ДАДЕ КОЛЕДНИ И ВЕЛИКДЕНСКИ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ -АЛЧНАТА МУ ТИКВА ГО ДОВЕДЕ ДО ТОВА ,СЕГА Е ПО-МРАЗЕН И ОТ ЦАРЯ,ЩЕ ВИДИТЕ НА ИЗБОРИТЕ ,ТО САМО С РЕКЕТ И ПОДИГРАВКИ КЪМ РАЯТА НЕ СТАВА!
5
7
 
25
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
Е много предизборно е това, искате с 40 лева да вземете 40 % ***, нали така...ама няма да стане!
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И защо трябва да се осигурявам на максимума на младини, за да получа минимално възнаграждение на старини и да издържам *** на обществото. По-добре на срочен влог всичко, иначе с тия комунистически изчадия бял ден няма да се види.
3
7
 
25
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Явно червено-ориенталската управляваща върхушка много се е изплашила от идващите избори и предишната идея да се дават бонуси само на част от пенсионерите не им стига и се опитват да зарибят още изкуфели балъци.
2
5
 
12
 
! Отговори
Дедо Дедов-дедовия преди 10 години
На тези които получават ограничени от тавана пенсии трябва да им вземат пари. За да разберат колко е трудно да се достигне до пенсия с ръкавели и до климатик.
1
9
 
19
 
! Отговори
izo преди 10 години
изводът е, не работете и крийте доходи като млади и ще бъдете възнаградени като стари