Синът ми никога не би посегнал, няма да го обвинявам!

Майката на стрелеца от Лясковец мисли, че той не е имал нужда от лекарска помощ
Обновена: 18 мар 2014 14:22 | 18 мар 2014 09:54,
236
Синът ми никога не би посегнал, няма да го обвинявам!
Снимка: Нова тв

Майката на 53-годишния стрелец от Лясковец Петко Савов - Стефанка Петкова, категорично не вярва, че синът й е убил командоса Емил Шарков и е ранил други трима служители на реда. Тя проговори за първи път след трагедията на 14 март пред Нова телевизия. 

"Той никога не би посегнал“, отсича Стефанка Петкова. „Няма да го обвинявам“, казва майката на стрелеца. „Те бяха в стаята ни, за какво да го обвинявам, аз не съм отишла в полицията или у тях да го убивам (бел. ред – Емил Шарков), а той е дошъл у нас“, казва Петкова.

Пред Нова телевизия жената обясни, че не обвинява Петко Савов и разказа за събитията от ранните часове на миналия петък. 

„Като започнаха едни гръмотевици в петък сутринта, едни гърмежи, станахме и ходихме до тоалетната и си легнахме. После той вика: „Майко, какво е това?” и той отива да гледа, а те в коридора ми, пред спалнята - под прозоцореца, с една стълба се покачили и при нас – трагедия“, спомня си Стефанка Петкова.

Още по темата
Тя все още не може да си обясни защо в района на дома й са дошли толкова много униформени. „Да кажат кой ги изпрати, за какво ги изпрати“, настоява майката на стрелеца. Петкова твърди, че синът й я изпратил в кухнята и той сам се е разправял. „Какво е ставало 4 часа - от 5 до 9, не знам. В 9 ми вика: „Майко, извикай линейка, кръвта ми изтече”, продължава разказа на Стефанка.

По думите й жалбите до ръководството на СОУ "Максим Райкович", което е в съседство до дома им, не са писани от стрелеца. „Да дадат, където са писали, да се изясни", призова майката. 

Тя не отрича, че и съседите й в кооперацията са искали Петко Савов да бъде освидетелстван.

Майката разказва още, че синът й притежава оръжие от 10 години, но е категорична, че не му е купувала патрони. Стефанка Петкова знае, че разрешителните за оръжията на сина й са изтекли, "защото не може да отиде, страх го е да излезе". Тя не смята, че Петко е имал нужда от лекар. "За какво му е лекар, той си е нормален", казва тя.

По думите й той не е в изолация - "все си намира какво да ремонтира, излиза по терасите". От разказа й става ясно, че до 2009 година приятели на стрелеца са поддържали връзка с него. "Все го търсеха, не минаваше ден да не му се обадят, да му честитят рождения ден или Нова година", спомня си Стефанка Петкова.

Преди Петко Савов да се барикадира в дома си, той е имал приятелка, работел е като екскурзовод по морето. "Работеше по морето екскурзовод. Приятелка имаше, тя искаше да се оженят, но той не искаше и тя се омъжи за друг", разказва майката на стрелеца.

Жената се зарича, че ако синът й бъде осъден на затвор, тя ще се обеси. "Аз без него не мога", завършва разказа си майката на стрелеца от Лясковец. По думите на Стефанка Петкова "за 53 години не сме се разделяли толкова много".

Както Dnes.bg писа, Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов. Заседанието на съда се състоя в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани при акцията на полицията по обезвреждането му. 

Още в събота, ден след развръзката на случая, прокуратурата повдигна обвинение на Петко Савов за умишлено убийство на полицая Емил Шарков.

Следващото заседание на Окръжния съд ще се състои на 21 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗлопаметнаМи човека може да не може да се измести. Майка на 80 години има, а и той очевидно има и агорафобия. Не е толкова просто колкото го изкарваш. Човека е искал само тишина. Всеки ли, който иска спокойствие е луд в тази държава?
34
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За 53 г. Не сме разделяли за толкова дълго. Как може 53г. да живееш с майка си, и да искаш да си нормален.
33
2
 
12
 
! Отговори
www преди 10 години
Първо, трябва да си даваме сметка, че това е само версията на майката на един от замесените и пострадали при инцидента. Може да е измислица, може да е принудена от адвокатите си да го каже или пък да е принудена от някой друг.Второ, ако пък приемем, че точно така са се стекли обстоятелствата, то отново изниква със страшна сила въпросът КАК един изненадан от маса барети по кухнята, коридора, спалнята и балкона е успял да рани поне четирима от тях? Те какво са правили през това време?
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 33Ми естествено, че ще стреляш и аз да съм като не знам кой е няма да го гледам. С 3 пушки мамицата му разказвам. Това, че полицаите ни са неадекватни не е наш проблем. Сега ще изкарат човека сериен убиец.
31
4
 
12
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Анонимен31Не, живяла съм до училище и съм имала игрище под балкона си, и то на първи етаж. Наистина е адски изморително и дразнещо. Знам за какво говоря - просто смених жилището. През ум не ми е минало да заплашвам децата, да пиша жалби и други простотии, а става дума за София, представи си тук каква гюрултия вдигат!
30
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
и майката има вина,за оръжието което е с изтекъл срок за да се притежава от лицето и беше употребено за стрелбата срещу полицаите,друг е въпроса за простащката проведена показна акция,без никъкъв ум и разум от тези който са ръководили и нареждали провеждането и,само,че за белите брези,осъдиха полицаи защото се защитавали а истинските виновници.
29
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някакви ти нахлуват в къщата през нощта и е съвсем естествено да се защитиш с каквото можеш и с каквото имаш. Най-вероятно ги е мислел за бандити дошли да го трепят, когато е стрелял по полицаите, т.е. има адекватна самозащита в случая.
28
1
 
11
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
до 29 - мче той Бюрека има информатор от най-най-най висок ранг в МВР, естествено че ще тръгне продажната му ТВ по сигнал "Ей тука ей тва ша са прай, тръгвай", какво ви изненадва?Мимоза, напълно подкрепям, разказаха играта на МВР с корумпирани чистки и неизбежно се появиха жертви. Ми то е така, като се назначава на сериозен пост шуро и баджи.
27
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗлопаметнаМа то по тази логика да продадат училището и да си намерят друго по-далеч от главите на хората. Цял ден да ти врякат на главата тия олигофренчета и ти ще искаш да ги застреляш.
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Намирам вина и у директора на училището. Той е възрастен човек, с житейски, освен педагогически опит. Вместо да кара децата да избягват уч.двор, трябвало е да изисква по-настойчиво през властите да вземат мерки. В един град като Лясковец той има достатъчно авторитет и познанства с ръководителите на населеното място, пък се предполага, че и по-нагоре. Имало е заплахи, агресивно поведение от години, какво са чакали всички?
25
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво е правила и ТВ7 още с началото на акцията сутринта в 5 часа екипа трябва още в 2 часа да е тръгнал от София и да заснеме предстоящите действия Май е имало за цел да се направи пиар акция на полицията как елитни командоси в ювелирна акция обезвреждат човек опасен за децата в близкото училиЩе Да ама Не Сбъркали са С психично болен човек не се действа като с терорист от Ал Кайда ....Ами ако беше терорист кво щяха да правят Пълен провал!
24
1
 
24
 
! Отговори
Мимоза преди 10 години
Не съм адвокат на МВР, но в този случай лъсна голият ни ***, че никоя институция в държавата ни не работи! Ни полиция /КОС и други служби/, ни социални, ни кметове, ни гражданско общество, ни здравеопазване...Просто няма държава. Абсолютно бездействие по цялата верига, докато се стигна дотук!Умът ми не го побира как ще живеем занапред сред луди, неграмотни и бандити, които смятат всичко за "нормално"!
23
5
 
12
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Анонимен24Мче като те естрах - стой си вкъщи и си трай, защо обикаляш из махалата и разправяш как ще гръмнеш децата? Защо пишеш жалби на директора? Като те е шубе - продаваш апартамента и купуваш друг, в тих квартал или се изнасяш на село - там няма да ти пречат децата. При мен защо не идват полицаи с оръжие да ми превземат апартамента? При теб защо не?
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако някой го е страх от паяци луд ли е? ***.
21
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, че някой го е страх да излиза не означава че е луд бе ***. Като не разбирате какво се правите на експерти тука.
20
2
 
16
 
! Отговори
4 преди 10 години
Стигна се до съда - нашия "мил" съсед по време на делото е започнал да заплашва и съдията и благодарение на това лудия в момента е в лудница. Живущите в блока си отдъхнаха за малко, но всички живеем с притеснението за момента в който съседа ни се върне от лудницата. Той и лудата му майка са изселвани от 3 гради и няколко апартамента през годините. И през цялото това време нито веднъж този човек не е освидетелстван.
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставки по върховете трябва да има заради целия непрофесионализъм и жажда за излишна показност !
18
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И майката не е добре! Съответните инстанции да се заемат и с нея докато е време, да не пренебрегват отново проблема! Твърди, че синът й нямал нужда от лекар, а в същото време, че го било страх да излезе! Намирал си работа по терасите??? Ако тя не е психически болна, трябва да носи отговорност, че не се е погрижила синът й да получи адекватна помощ от специалисти. Има много случаи като този. Не само ниската култура и неосведоменост са причина за подобно поведение на близките на болните хора.
17
4
 
13
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Мимоза и аз мисля така...някои психични разтройства се предават по наследство, при правилно лечение се тушират в най-ранна възраст. Моите приятели-терапевти с кучета надълго са ми обяснявали как с кучетата си лекуват "синдром на прекалена превързаност към майка" при малки деца под наблюдение на психолог. Ако този проблем не се реши в ранна възраст и майката не съдейства, то синдрома с възрастта прераства в много сериозна мания... Уви(((
16
2
 
18
 
! Отговори
патил преди 10 години
Имах съсед, който също хвърляше от терасата си буркани, пиратки и домати в моят двор!Жена му казваше:Да знаете, че мъжът ми е луд!Аз оправих всичката му лудост обаче!

Спонсорирани публикации