Синът ми никога не би посегнал, няма да го обвинявам!

Майката на стрелеца от Лясковец мисли, че той не е имал нужда от лекарска помощ
Обновена: 18 мар 2014 14:22 | 18 мар 2014 09:54,
236
Синът ми никога не би посегнал, няма да го обвинявам!
Снимка: Нова тв

Майката на 53-годишния стрелец от Лясковец Петко Савов - Стефанка Петкова, категорично не вярва, че синът й е убил командоса Емил Шарков и е ранил други трима служители на реда. Тя проговори за първи път след трагедията на 14 март пред Нова телевизия. 

"Той никога не би посегнал“, отсича Стефанка Петкова. „Няма да го обвинявам“, казва майката на стрелеца. „Те бяха в стаята ни, за какво да го обвинявам, аз не съм отишла в полицията или у тях да го убивам (бел. ред – Емил Шарков), а той е дошъл у нас“, казва Петкова.

Пред Нова телевизия жената обясни, че не обвинява Петко Савов и разказа за събитията от ранните часове на миналия петък. 

„Като започнаха едни гръмотевици в петък сутринта, едни гърмежи, станахме и ходихме до тоалетната и си легнахме. После той вика: „Майко, какво е това?” и той отива да гледа, а те в коридора ми, пред спалнята - под прозоцореца, с една стълба се покачили и при нас – трагедия“, спомня си Стефанка Петкова.

Още по темата
Тя все още не може да си обясни защо в района на дома й са дошли толкова много униформени. „Да кажат кой ги изпрати, за какво ги изпрати“, настоява майката на стрелеца. Петкова твърди, че синът й я изпратил в кухнята и той сам се е разправял. „Какво е ставало 4 часа - от 5 до 9, не знам. В 9 ми вика: „Майко, извикай линейка, кръвта ми изтече”, продължава разказа на Стефанка.

По думите й жалбите до ръководството на СОУ "Максим Райкович", което е в съседство до дома им, не са писани от стрелеца. „Да дадат, където са писали, да се изясни", призова майката. 

Тя не отрича, че и съседите й в кооперацията са искали Петко Савов да бъде освидетелстван.

Майката разказва още, че синът й притежава оръжие от 10 години, но е категорична, че не му е купувала патрони. Стефанка Петкова знае, че разрешителните за оръжията на сина й са изтекли, "защото не може да отиде, страх го е да излезе". Тя не смята, че Петко е имал нужда от лекар. "За какво му е лекар, той си е нормален", казва тя.

По думите й той не е в изолация - "все си намира какво да ремонтира, излиза по терасите". От разказа й става ясно, че до 2009 година приятели на стрелеца са поддържали връзка с него. "Все го търсеха, не минаваше ден да не му се обадят, да му честитят рождения ден или Нова година", спомня си Стефанка Петкова.

Преди Петко Савов да се барикадира в дома си, той е имал приятелка, работел е като екскурзовод по морето. "Работеше по морето екскурзовод. Приятелка имаше, тя искаше да се оженят, но той не искаше и тя се омъжи за друг", разказва майката на стрелеца.

Жената се зарича, че ако синът й бъде осъден на затвор, тя ще се обеси. "Аз без него не мога", завършва разказа си майката на стрелеца от Лясковец. По думите на Стефанка Петкова "за 53 години не сме се разделяли толкова много".

Както Dnes.bg писа, Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов. Заседанието на съда се състоя в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани при акцията на полицията по обезвреждането му. 

Още в събота, ден след развръзката на случая, прокуратурата повдигна обвинение на Петко Савов за умишлено убийство на полицая Емил Шарков.

Следващото заседание на Окръжния съд ще се състои на 21 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората не разбират тука същината на проблема и като гледам и институциите също. Затова ще има подобни случаи и занапред.
54
4
 
20
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Петко наистина е болен, но полицията е още по тежко болна.С този министър и главен секретар полицията е в предсмъртна агония. Да ви избие един ловджия и още да не сте си подали оставката. Вие сте за съд- не Петко.
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
52, той е заплашил, че ще стреля по децата, затова пращат спецчасти.. Впоследствие става явно, че притежава и незаконно оръжие, с което даже застреля и уби човек. Какви жалби, какви пет лева. Жалбите са най-маловажното в случая..
52
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 52Ми то в тази държава крадците имат повече права от хората. Ако някой влезе в къщата ти да те убие ще лежи по-малко от тебе ако се защититиш с оръжие.
51
4
 
16
 
! Отговори
художника преди 10 години
Един човек срещу една държавна "машина". Така се отнасят към всички поотделно.Когато нарушиш комфорта на държавния чиновник с жалби, той ти отвръща с мълчаливо презрение.И когато разбереш, че никой не го е еня за теб се оправяш както можеш и държавната машина се задейства. Но не в твоя полза, а против теб и ... ставаш престъпник!
50
6
 
19
 
! Отговори
Х преди 10 години
И на мен да ми влязат в къщи посерд нощ ако имам оръжие и аз ще го използвам.Днеска всеки може да си купи полицейска униформа.щом до сега не са писали ,че са пращали призовки да се яви в полицията и той не се е явявал значи няма.Не е ли редно първо да го призоват и ако не се яви тогава да го задържат принодително.
49
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опасно е да се нахлуе така при въоръжен луд. Отде да знаеш дали спи или се е притаил някъде с оръжие в ръка? Това е неадекватен човек Но освен полицията, вина имат и още много други институции. Дори тяхната вина е по-голяма, защото още преди доста време болният е трябвало да бъде лекуван. Глезотиите на майка му ли са по-важни от интересите на обществото? Тя не можела без *** си, а това, че той остави едно дете сираче дори не я трогва. Оправдава го!То бива, бива тепегьозлък, ама това е уникум
48
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е луд, там е работата! Пази си дома човека! И кви са тия барети и войска, като че ли ще завладяват Полша? Ако така ще ми атакуват всеки, който пише жалби, а?
47
4
 
4
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До 46 Трябвало е, но медицината и особено психиатрия при нас е на светлинни години от това което трябва, уви. Пари нЕма - действайте, дет съ вика(((Тракия-България 47Глупости пишите. Пълни глупости. Това не ви е случай в Белите брези преди години. Просто е некадърност след чистките, повечето нормални офицери са напуснали МВР след като ги изчистиха ***, назначавайки свои хора на високите постове. Това е. Въпрос на некомпетентост е било, а това винаги означава жертви.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе вие тука май не сте наясно колко хора страдат от агорафобия и др сходни. Ако трябва всички да се затворят няма да останат хора да ходят по улиците. По-лесно ще е да затворят нормалните някъде. И да знаете, че тези проблеми с едно щракане на пръстите се появяват. Човек не се ражда с тях, така че никой не е застрахован.
45
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"... страх го е да излезе", но "... за какво му е лекар, той си е нормален"?!?! Съседите настоявали да бъде освидетелстван, защо ли?Значи, бабата прави всички нас на *** и същевременно ни заплашва, че ако осъдят детето й, щяла да се беси, защото не можела без него! А семейството на убития полицай може ли без него или бабата мисли, че жената и детето на загиналия трябва да се обесят? По нейната логика така излиза.Съвсем друг е въпросът, че полицията не е действала по най-подходящия начин.
44
3
 
5
 
! Отговори
до ТРАКИЯ_БЪЛГАРИЯ преди 10 години
Не разбирам защо като не харесвате МВР или действията им, не в случая, а по принцип, решавате, че човека е невинен едва ли не. ОК, МВР са се "***", то е ясно, но какво общо има личността на убития полицай и как Ви изглеждал на снимките? Ако беше загинал някой, който Ви харесва повече, това по-виновен ли щеше да направи стрелеца? Били му влезли в къщата. Ами на кафе ли да го канят? А в МВР трябва по-сериозна промяна от "хвърчане на шапки".
43
5
 
4
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ преди 10 години
Поне 7 барети са пострадали и аз все повече започвам да си мисля че мутрите пак се изпостреляха едни други в твърде удобен момент впредвид розовата ситуация в България..Цялото внимание отново е насочено в правилната посока.Срамното според мен е че от партия ГРОБ отново политизират всичко в тяхна полза.По тяхно време 300 полицаи атакуваха отново човек по същия начин като дори с ракети са го стреляли като случая се прикри и потули..Очаквайте същия сценарий
42
4
 
5
 
! Отговори
До Злопаметна 42 преди 10 години
Простико е ако е нормален човек но той е болен луд как да го преместиш а такива хора и закон не ги лови Трябвало е социални и здравни служби да се опитат направят нещо но в България управниците не ги интересува съдбата на обикновените хора а най-важно за тях колко ще откраднат докато са на власт!
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Печален факт е, че в днешна България съседите са напълно безпомощни срещу подобни семейства. Дълъг е пътят до лечебното заведение, никой не иска да се заеме със случая- нито община, нито МВР, нито прокурори, нито лекари! Тежко и горко на тези, които са наблизо до психически нестабилен и НЕЛЕКУВАН човек, защото не се знае в кой момент и какво може да предизвика отключването на агресия. И тогава - да не си му на пътя и няма значение дали си му роднина или близък приятел!
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Четейки тази статия, стигнах до някакво прозрение. Човекът не е луд, просто е системно потискан, контролиран и (може би) манипулиран от майка си, която явно след смъртта на съпруга си е малко или много изперкала /простете за грубата дума/ и явно има нужда от нечия компания, за да доживее остатъка от живота си. Тя е в пъти по-виновна от сина си, че го е докарала дотам да го е СТРАХ да излезе от дома си. Просто хипотеза от моя страна, но нищо чудно да има нещо общо с истината...
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо не е наред с цялата ситуация, за заплаха за убийство да ти пратят отряда за бързо реагиране , а при арест за извършено убийство обикновено се пращат кварталния.
38
3
 
9
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Анонимен39Простичко е - продават жилището и купуват друго, в тих район. повярвай, друже, мои приятели са продали апартамента в кооперация в центъра на центъра на София заради дрънчането на трамвая - никаква дограма не ги спаси, и си купиха апартамент в тих квартал. В малък град като Лясковец подобна сделка можеше да се направи още по-лесно, щом имат и приятел адвокат, помагал на Петко да пише жалби. Възможно е и не е трудно. По-лесно е отколкото да убиеш човек.
37
6
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
Као те е *** да излизаш значи си опасен за себе си и за околните, перкото от Лясковец просто го доказва. Не може да сравнявяш страх от хора със страх от паяци.
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И в случая в Сливен и с Бургаската банкерка и в Лясковец извърщителите не бяха родени престъпници рецидивисти но властта създаде предпоставки да се стигне до трагините развръзки В народа сработи комплекса на Андрешко срещу власта която го мачка! Затова много хора оправдават виновниците....Разбира се извършителите имат вина но ако бяхме нормална държава мислеща и грижеща се хората а не за олигархията тези неща нямаше да се случат!

Спонсорирани публикации