Местните от Бяла искат да се строи в Карадере

В момента плажът е безобразно мръсен, каза кметът
Обновена: 23 мар 2014 16:27 | 23 мар 2014 12:16,
338
Местните от Бяла искат да се строи в Карадере
Снимка: БТА

Реализацията на инвестиционен проект в района на местността Карадере ще подобри условията там. Това мнение изразиха жители на Бяла, които днес излязоха на протест в защита на развитието на община Бяла и региона с проекта. Протестът беше организиран от инициативен комитет "Да спасим хората в Бяла и региона".

Кметът на крайморския град Анастас Трендафилов заяви, че хората не желаят територията да бъде изцяло бетонирана, а става въпрос за съвсем малка част от нея. Според него с реализацията на инвестиционен проект ще има възможност да се изгради път, да се прекара електрозахранване и този плаж и хубава природа да се използват от много повече хора, отколкото в момента.

Още по темата
Трендафилов обясни, че в момента плажът в местността е замърсен, защото там няма абсолютно никакви санитарно-хигиенни условия.

По думите му плажуващите и пребиваващи там хора изхвърлят тонове боклуци. "Това е един плаж, който в момента се експлоатира по най-безобразния начин", заяви кметът.

Трендафилов не коментира инвестиционния проект за Карадере, защото в общината няма внесено такова инвестиционно намерение.

Част от протестиращите призоваха недоволните в София срещу проекта да дойдат да изчистят плажа и едва тогава да протестират. Жителите на Бяла предлагат в района да се обособи и къмпинг, но с всички условия за пребиваване.

"Искаме строителството да е красиво, със зелени площи и алеи. Ако бъде направено нещо като хората, с пешеходни пътеки, беседки и др., ще е по-хубаво в района", коментира Георги Христов от протестиращите местни хора.

Жителите на града са категорични, че не искат да се излее бетон на пясъка на Карадере, предаде БТА.

Припомняме, че се очаква нов ваканционен комплекс да бъде построен в община Бяла. Инвеститорът "Мадара Юръп" АД ще вложи над 100 млн. лева в проекта Black Sea Gardens в местността Карадере. Проектът беше спрян преди няколко години заради липсата на финансиране и противоречивите реакции на обществеността, които предизвика с мащабите си.

От Министерския съвет преди два дни обявиха, че инвеститорът е получил одобрение за издаване на сертификат за инвестиция клас А за изграждането на комплекса. Според „Зелените“ обаче случаят е изключително скандален, защото става въпрос за офшорна компания, регистрирана на остров Джърси, а проектът няма оценка за съвместимост с "Натура 2000" и екологична оценка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прави са хората да протестират, шайката на Боко Тиквата унищожи всичко и открадна и Пенсинния фонд и Здравния такъв. Добре че народът ги изрита, та не успяха да излапат и Сребърния фонд.
184
1
 
7
 
! Отговори
89 преди 10 години
и аз съм бил по къмпинзи не е зле като идея ама на истина има определена шепа хора дето отвраштават.В момента тия дето ходят не всичкиса къмпингари разни 30 40 годишни паркови пиандета и лентия дето искат дам да си прават кво си искат е тва истината аз съм бил и на къмпинг с вхот еха мацки готини искапани и отишли шот искат къмпинг не шот нямат пари и само да поркат
183
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
e =ти патриотите с алкохолишки мозъци. Затова само такива останахте в жалната България, селяни, пенсионери, дебеловрати *** и ***. Айде да ви е честито, отивате на закриване. А, и на края да не забравите да си бетонирате и задниците, че те главите ви вече са чугунени.
182
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напоследък един определен кръг от хора се опитват да внушат, че само хипи-туризмът е правилен и видите ли е екологично отговорен.
181
2
 
21
 
! Отговори
Попа с картечницата преди 10 години
Като знам тия мизерници от бяла как се грижат за техния плаж мога да си представя как ще се грижат и за кара дере.За това хората предпочитат да къмпингуват в кара дере от колкото в мизерната бяла.Но проблема не е в самото градче а в *** които го обитават,за това каквито и проекти да се развият там са обречени на неуспех.
180
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По принцип съм противник на крайностите. Не ме влекът идеите за мега курорти от рода на Слънчев бряг, но не смятам и, че всичко трябва да консервираме. В този казус, както и в много предишни свързани с туризъм, обществото ни се лашка в крайности. Истината вероятно е някъде по средата.Не всички защитени територии са резервати. Има си категоризация. Натура зоните също не са резервати. Според мен трябва да се седне на една маса и да се обсъдят възможностите и последствията от различните сценарии.
179
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Част от протестиращите призоваха недоволните в София срещу проекта да дойдат да изчистят плажа и едва тогава да протестират. Жителите на Бяла предлагат в района да се обособи и къмпинг, но с всички условия за пребиваване.
178
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех, друго си е под климатика и на чистити чаршафи в хотела в Анталия, между дългите крака на една изваяна украинка. После басейнче, сауна, масаж, малко дижиди-биджи, Бакарди ... Нека наркоманите с мръсни нокти и миризливи крака да се търкалят в храсталаците на Карадаре
177
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някак не върви ние от майната си да даваме оценки къде трябва да се строи и къде не...ясно е че това е поредната медийна истерия, къде по важни теми има за това се хванаха! България пустее половината, дай да я развиваме тая държава! На черноморието се ходи само на Албена, Златни пясъци и на юг от обзор и Стара планина, греша ли???
176
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прави са хората да протестират, не може да се продължава така повече.
175
1
 
8
 
! Отговори
иван к. преди 10 години
Тези точно на снимката никой няма да ги наеме на работа. От личен опит знам.С временна заетост човек не преживява цяла година. Как инвеститорите само на хотели по морето се хвърлят.Не станаха ли прекалено много хотели?
174
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** пенсионери-комунисти !!! ...и колко ще живеете още като продадете имотите си ?!!?!!?
173
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия дядки, трябва да ги заведът на "почивка" в Слънчевбряг, че да видят що е разврат...
172
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Бира" - това се чета от думите на плаката. Не знам защо са ги оцветили с друга боя. Може би верно искат бира?
171
1
 
9
 
! Отговори
Б преди 10 години
БОЖЕ пази България, че ДЯДО МИ нещо се ИЗЛАГА !
170
3
 
13
 
! Отговори
Zidarov преди 10 години
Пенсии, задавали ли сте си въпроса колко месеца е сезонът у нас, задайте си го преди да Бяла да стане като Банско. Една личност промива, промива мозъците на банскалии, разбиха природата и така 3 месеца през година Банско работи. Ако имаше природа, можеше да се развива туризъм целогодишно. Като неизвестни вам личности презастроят черноморието, гарантират ли ви целогодишна работа, не нали. Мислете за алтернативния туризъм никой не иска от презастроено да отиде да почива на презастроено!
169
1
 
2
 
! Отговори
ha преди 10 години
tolkova ste tupu zashto politizirate vinagi? ako ne politicite *** sa vinovni ?
168
3
 
13
 
! Отговори
Мадъра преди 10 години
Ах тия жалки пенсионери, защо не запитате инвеститора драги ми съграждани от Бяла, защо не направят еко селище със къщи един етаж и еко материали>?Ами щяло да се строй комплекс с няколко хотела, пътища между тях, пристанище и тн.Човекът не пази природата, той я унищожава !
167
3
 
12
 
! Отговори
5kov преди 10 години
Тез *** 100% гласоподаватели на БКП, нямат работа защото са неграмотни, мързеливи и издухани пиянки.
166
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестират старците, защото младите са в София или чужбина. Ако се създаде поминък в региона, може някои от тях да се върнат...