Местните от Бяла искат да се строи в Карадере

В момента плажът е безобразно мръсен, каза кметът
Обновена: 23 мар 2014 16:27 | 23 мар 2014 12:16, Стела Стоянова
338
Местните от Бяла искат да се строи в Карадере
Снимка: БТА

Реализацията на инвестиционен проект в района на местността Карадере ще подобри условията там. Това мнение изразиха жители на Бяла, които днес излязоха на протест в защита на развитието на община Бяла и региона с проекта. Протестът беше организиран от инициативен комитет "Да спасим хората в Бяла и региона".

Кметът на крайморския град Анастас Трендафилов заяви, че хората не желаят територията да бъде изцяло бетонирана, а става въпрос за съвсем малка част от нея. Според него с реализацията на инвестиционен проект ще има възможност да се изгради път, да се прекара електрозахранване и този плаж и хубава природа да се използват от много повече хора, отколкото в момента.

Още по темата
Трендафилов обясни, че в момента плажът в местността е замърсен, защото там няма абсолютно никакви санитарно-хигиенни условия.

По думите му плажуващите и пребиваващи там хора изхвърлят тонове боклуци. "Това е един плаж, който в момента се експлоатира по най-безобразния начин", заяви кметът.

Трендафилов не коментира инвестиционния проект за Карадере, защото в общината няма внесено такова инвестиционно намерение.

Част от протестиращите призоваха недоволните в София срещу проекта да дойдат да изчистят плажа и едва тогава да протестират. Жителите на Бяла предлагат в района да се обособи и къмпинг, но с всички условия за пребиваване.

"Искаме строителството да е красиво, със зелени площи и алеи. Ако бъде направено нещо като хората, с пешеходни пътеки, беседки и др., ще е по-хубаво в района", коментира Георги Христов от протестиращите местни хора.

Жителите на града са категорични, че не искат да се излее бетон на пясъка на Карадере, предаде БТА.

Припомняме, че се очаква нов ваканционен комплекс да бъде построен в община Бяла. Инвеститорът "Мадара Юръп" АД ще вложи над 100 млн. лева в проекта Black Sea Gardens в местността Карадере. Проектът беше спрян преди няколко години заради липсата на финансиране и противоречивите реакции на обществеността, които предизвика с мащабите си.

От Министерския съвет преди два дни обявиха, че инвеститорът е получил одобрение за издаване на сертификат за инвестиция клас А за изграждането на комплекса. Според „Зелените“ обаче случаят е изключително скандален, защото става въпрос за офшорна компания, регистрирана на остров Джърси, а проектът няма оценка за съвместимост с "Натура 2000" и екологична оценка.


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анталия, украйнки ...Кой знае ква гладна въшка си и ти ами
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е че искате Бира, ама к'ва? каменица, загорка, амстел или ще скочите на ГРОЛШ?
143
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, друго си е под климатика и на чистити чаршафи в хотела в Анталия, между дългите крака на една изваяна украинка. После басейнче, сауна, масаж, малко дижиди-биджи, Бакарди ...Нека наркоманите с мръсни нокти и миризливи крака да се търкалят в храсталаците на Карадаре
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
na edinia plakat kadeto bykvite sa s jylto se poluchava bira taka che nazdrave
141
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе незнам за напращялата руса мацка ама ти определено не пращиш от ум
140
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедни сме, искаме работа...и очертали с жълто буквите които казват наистина к'во искат тия чички- БИРА!
139
1
 
7
 
! Отговори
Петя преди 7 години
Протест-КонтрапротестРеферендум-КонтрареферендумОставка-КонтраоставкаСТРОЕЖ-КОНТРАСТРОЕЖДО КЪДЕ ЩЕ СТИГНЕМ?Управлява се на инат! Дано не е за дълго!
138
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 7 години
До АнонименАми ти кво прайш тука??
137
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само клошарите и наркоманите се търкалят по пясъка и спят по храстите.Цивилизованите хора правим това в хотелската стая, с някоя напращяла руса мацка.
136
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали на него или до него няма значение Все пак трябва да останат и такива непокътнати от строежи места
135
1
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Българското Черноморие е достатъчно и предостатъчно застроено! Намерете си работа /като сте пък толкова работни/ на някое друго място!, бе!!
134
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искат да продадат земите да ядат и да пият 1-2 години И след това пак гладни ще ходят- ***
133
1
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Десетина папардака на по 3 ракии спонсорирани за по още 3 ракии от на брат му на Съсела ги изтипосали на първа страница със смешните им плакати надраскани у местната кръчма.
132
2
 
6
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Това да не е тяхна собственост, че ще изявяват претенции!!! Да си гледат пенсиите и да не се бъркат в държавните работи! 12
131
1
 
10
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 7 години
БАШ НИ БРИГА КАТО КАКВО ИСКАТ МЕСТНИТЕ !! КАРА ДЕРЕ Е НАШЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ А НЕ ТЯХНО!ЗА НЕНАСИТНАТА ЛАКОМИЯ НА ГЛАРУСИТЕ ЗНАЕМ ВСИЧКИ. ВАЖНО Е КАКВО ИСКА ОБЩЕСТВОТО А НЕ ШАЙКА ЧУЖДИ И НАШИ БАНДИТИ!ИНАЧЕ И ТИЯ МЕСТНИ ГЛАРУСИ И ТЕ КАТО ЛИФТАДЖИЙТЕ ОТ БАНСКО. ИСКАТ КАТО ЧЕ ДА ИМ Е БАЩИНИЯ!!!
130
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е продадена на ЕС-тарикатите,никой вече не може да я спаси,освен обединяването на народа,но като гледам,доста са прости за такъв отпор !!
129
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не иска да спи на ливадите бе ***.Искаме чисти и незастроени плажове щото не останаха много
128
1
 
8
 
! Отговори
блу преди 7 години
До Анонименами някой е отишъл и вдъхновено им е казал нещо от сорта " тука ще строим завод.." - както навремето прехвалиха масовата приватизация и с ония бонови книжки излъгаха народа,че ще станат богати акционери, и от тогава все гледаме към светлината в тунела, която се оказва фара на влака
127
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тези 10 пенсионера с промити мозъци са народа от Бяла ???
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти си като прасетата кеф ти е да се търкаляш в пясъчниците.Но хората не са като теб искат естествен плаж