Местните от Бяла искат да се строи в Карадере

В момента плажът е безобразно мръсен, каза кметът
Обновена: 23 мар 2014 16:27 | 23 мар 2014 12:16,
338
Местните от Бяла искат да се строи в Карадере
Снимка: БТА

Реализацията на инвестиционен проект в района на местността Карадере ще подобри условията там. Това мнение изразиха жители на Бяла, които днес излязоха на протест в защита на развитието на община Бяла и региона с проекта. Протестът беше организиран от инициативен комитет "Да спасим хората в Бяла и региона".

Кметът на крайморския град Анастас Трендафилов заяви, че хората не желаят територията да бъде изцяло бетонирана, а става въпрос за съвсем малка част от нея. Според него с реализацията на инвестиционен проект ще има възможност да се изгради път, да се прекара електрозахранване и този плаж и хубава природа да се използват от много повече хора, отколкото в момента.

Още по темата
Трендафилов обясни, че в момента плажът в местността е замърсен, защото там няма абсолютно никакви санитарно-хигиенни условия.

По думите му плажуващите и пребиваващи там хора изхвърлят тонове боклуци. "Това е един плаж, който в момента се експлоатира по най-безобразния начин", заяви кметът.

Трендафилов не коментира инвестиционния проект за Карадере, защото в общината няма внесено такова инвестиционно намерение.

Част от протестиращите призоваха недоволните в София срещу проекта да дойдат да изчистят плажа и едва тогава да протестират. Жителите на Бяла предлагат в района да се обособи и къмпинг, но с всички условия за пребиваване.

"Искаме строителството да е красиво, със зелени площи и алеи. Ако бъде направено нещо като хората, с пешеходни пътеки, беседки и др., ще е по-хубаво в района", коментира Георги Христов от протестиращите местни хора.

Жителите на града са категорични, че не искат да се излее бетон на пясъка на Карадере, предаде БТА.

Припомняме, че се очаква нов ваканционен комплекс да бъде построен в община Бяла. Инвеститорът "Мадара Юръп" АД ще вложи над 100 млн. лева в проекта Black Sea Gardens в местността Карадере. Проектът беше спрян преди няколко години заради липсата на финансиране и противоречивите реакции на обществеността, които предизвика с мащабите си.

От Министерския съвет преди два дни обявиха, че инвеститорът е получил одобрение за издаване на сертификат за инвестиция клас А за изграждането на комплекса. Според „Зелените“ обаче случаят е изключително скандален, защото става въпрос за офшорна компания, регистрирана на остров Джърси, а проектът няма оценка за съвместимост с "Натура 2000" и екологична оценка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 142 Аве *** *** ЕС казали няма да се пека на бетон заради *** като теб
104
1
 
13
 
! Отговори
ГАНЬО преди 10 години
ВИШТЕ КАКВИ УГОЕНИ *** ИСКАТ РАБОТА КОИТО САМО ЛАЯТ И;'.КУП
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я да разпределим работните места между тия на снимката!Кой ще наоправим директор на комплекса?
102
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно от туризма ,в държавата влизат най малко данъци,защото там има стабилна схема за укриване на данъци :)))
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 141Абсолютно си прав!
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много са й се зачервели бузите на тия протестиращи ,какво са подложили преди да излязат да искат строежи.
99
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия прости хорица си въобразяват, че, като се вдигнат ония ми ти апартаменти в Карадере, и там ще стане Швейцария, и за всички ще има работа. Що не се допитат до опита на хорицата от Банско, дето им бетонираха и оср...ха хубавото градче и пак стоят без работа, тъй като хотелиерите, като приключат сезона на морето, си вземат персонала оттам и го местят в планината. А банскалии стоят и дават едни мизерни стаички за сервитьорите по пет лева нощувката. Заблудени овце!
98
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На това 'строителство" му се казва ПРАНЕ НА ПАРИ.Хайде сега да се задейства прокуратурата, да видим какво ще изкара.Да се, ама няма. И това е поради факта, че има ЗАЩО да не го направи.
97
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на безработния българин и на българина дето работи за 350лв на месец ,въобще не му пука дали ще строят или не ,защото не може да си позволи да отиде и да види какво са направили .
96
1
 
10
 
! Отговори
ДО ИВО 127 преди 10 години
може да влезнат в най *** червената колиба 4 *** червени членове.....другаЮ седни си на ДОГАН ЯТАГАНА СЪС СТАНИШАКАТАДА ВИ КЛАТИ ДОКАТО СЕ на. ерете
95
4
 
13
 
! Отговори
ДО 127 преди 10 години
4 МИЛИАРДА ЕВРО ВЛИЗАТ ОТ ТУРИЗМА !????????????????????????????????????????????????????????АБЕ ПОЗИТАНСКИ ГЕЙ ,ТИ ИЗКАРА ЕДНО СКАПАНО ЧЕРНОМОРИЕ С БЕТОННИТЕ СИ НИСКОПЛАТЕНИ 300 ЕВРОВИ ОФЕРТИ ЗА ПИЯНИ ЧУЖДЕНЦИ ЗА ГОЛЕМ КЕЛЕПИР ТОВА НА МАЯ ГАЛЕВА ЛИ СА ОПОРНИТЕ ТОЧКИ!!!! САМО АТИНА В ГЪРЦИЯ ПРАВИ ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КАТО ЧОВЕКОПОТОК ОТДЕЛНО КАТО ПЛАТЕЖОСПОСОБНОСТ НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ КЕНЕФНИУТ МУТРО ТУРИЗЪМ НА ПИЯНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ *** НА КЕНЕФОМОРИЕТО
94
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИвоНе мислиш ли че има вече предостатъчно легова база която не могат за запълнятЗащо трябва да се излива още бетон който икономически е нерентабилен
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Иво 127Протестирам не срещу развитието на туризма, а срещу съсипването му с ей-такива малоумия!Порно-туризма не е туризъм. Балкониадите не са туризъм. Това е ПРОСТОТИЯ!От такъв "туризъм" се ГУБИ!
92
1
 
6
 
! Отговори
ВГЗ преди 10 години
Това за бирата нр.71 бай Тъпчо го каза,но кой да чете всички коментари...
91
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен125Не си прав. Пенсионерите щяха дфа го напишат по-красиво, защото са учили в по-читави училища. Не говоря за показаните алкохолици де - те са си развалили почерка.Като гледам - прилича ми като писано от *** де'Путат от водеща парламентарно-представена политическа сила. :)))))))))))))))
90
0
 
6
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 10 години
Kato cqlo horata v Bqla ami 4e te si4ki 4akat porednia bum sas zemite 4e da mogat si kupqt nqkoq nova kola
89
4
 
11
 
! Отговори
5 ПИЯНИЦИ преди 10 години
5 ПИЯНИЦИ ПЛАТЕНИ, ИСКАТ ДА КАЗВАТ НА НАС ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА КАК ДА НАЛИВАМЕ БЕТОН ПО БРЕГА МОРЕТО .........ВЕРНО НЯКОЙ НЕ СА МНОГО ПИЯНИ АМА НАЛИ ДОБРЕВ И ПЛАЩА ВЕРОЯТНО ОТ ПРАНЕТО НА ДРОГАТА
88
1
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Всички местни у нас искат да се в региона им нещо да се случва.Цялата държава е заприличала на марсиански пейзаж.На Марс няма живот,няма нищо.Наричат го Червената планета.Защо ли?
87
7
 
7
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Годишно в България влизат близо 4 милиарда евро от туризъм. Близо половината от тези пари под една или друга форма (ДДС, данък печална, ДОО, осигуровки) влизат в държавния бюджет. Благодарение на гадните пияни англичани, руснаци и т.н., които пълнят черноморието над 500 000 българи имат работа и стотици хиляди пенсионери получават пенсия и т.н.Когато протестирате срещу развитието на туризма е добре да сметнете, какво би станало ако го нямаше този туризъм и колко беше средната заплата 2000-та г.
86
2
 
13
 
! Отговори
bboy1912 преди 10 години
И тези пенсионери, привърженици на лъци и манипулации, какво мислят да работят? Заради такива изпаткали дядовци и бабки, дето плащат без да мислят на всякви врачки и екстрасенси да им развалят магии, няма да има развитие. Щото и те и цялото население е олигофренясало до такава степен, че поддържат партийни интереси, за които даже не знаят. "Тоя каза това, значи е време да станем българите" - какво ще станете бе, въшки, като станете пак ще седнете. Какво ще направите като станете?

Спонсорирани публикации