Местните от Бяла искат да се строи в Карадере

В момента плажът е безобразно мръсен, каза кметът
Обновена: 23 мар 2014 16:27 | 23 мар 2014 12:16,
338
Местните от Бяла искат да се строи в Карадере
Снимка: БТА

Реализацията на инвестиционен проект в района на местността Карадере ще подобри условията там. Това мнение изразиха жители на Бяла, които днес излязоха на протест в защита на развитието на община Бяла и региона с проекта. Протестът беше организиран от инициативен комитет "Да спасим хората в Бяла и региона".

Кметът на крайморския град Анастас Трендафилов заяви, че хората не желаят територията да бъде изцяло бетонирана, а става въпрос за съвсем малка част от нея. Според него с реализацията на инвестиционен проект ще има възможност да се изгради път, да се прекара електрозахранване и този плаж и хубава природа да се използват от много повече хора, отколкото в момента.

Още по темата
Трендафилов обясни, че в момента плажът в местността е замърсен, защото там няма абсолютно никакви санитарно-хигиенни условия.

По думите му плажуващите и пребиваващи там хора изхвърлят тонове боклуци. "Това е един плаж, който в момента се експлоатира по най-безобразния начин", заяви кметът.

Трендафилов не коментира инвестиционния проект за Карадере, защото в общината няма внесено такова инвестиционно намерение.

Част от протестиращите призоваха недоволните в София срещу проекта да дойдат да изчистят плажа и едва тогава да протестират. Жителите на Бяла предлагат в района да се обособи и къмпинг, но с всички условия за пребиваване.

"Искаме строителството да е красиво, със зелени площи и алеи. Ако бъде направено нещо като хората, с пешеходни пътеки, беседки и др., ще е по-хубаво в района", коментира Георги Христов от протестиращите местни хора.

Жителите на града са категорични, че не искат да се излее бетон на пясъка на Карадере, предаде БТА.

Припомняме, че се очаква нов ваканционен комплекс да бъде построен в община Бяла. Инвеститорът "Мадара Юръп" АД ще вложи над 100 млн. лева в проекта Black Sea Gardens в местността Карадере. Проектът беше спрян преди няколко години заради липсата на финансиране и противоречивите реакции на обществеността, които предизвика с мащабите си.

От Министерския съвет преди два дни обявиха, че инвеститорът е получил одобрение за издаване на сертификат за инвестиция клас А за изграждането на комплекса. Според „Зелените“ обаче случаят е изключително скандален, защото става въпрос за офшорна компания, регистрирана на остров Джърси, а проектът няма оценка за съвместимост с "Натура 2000" и екологична оценка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой се чуди къде да си похарчи парите и е накарал тези възрастни хора от снимката да протестират. ния плакати не са писани от хората на снимката ,така пенсионер не може да ги нарисува красиво .
84
1
 
16
 
! Отговори
Напред преди 10 години
Ето това ни е материала! Да ти е кеф да го ползваш!
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, я кажете на кой е земята там. Кой я е купил?Не знаете ли?Кажете тогава колко ви плащат, за да пишете глупосто.
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на тия строителни фирми ней ли свършиха мпарите ?колко бетонни блокове направиха по Черноморието и пак искат да строят?Парите й май извират отнякъде щом с такава лекота ги хвърлят за бетон който после 50% е непродаваем.много апартаменти стоят непродадени .
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТака са казали какво искат за почерпка, след като са ги изкарали от кръчмата да позират за снимката.А я вижте ония дядковци с плаката срещу голите ... Дали не висят с бинокъла из храстите да гледат - на такива ми приличат...
80
3
 
3
 
! Отговори
от 110 преди 10 години
до 115 - Ще си продадат земята, а не плодовете. И ще инвестират парите или в друг недвижим имот или в нещо друго.до 113 - и какво толкова има направено. Сравни Бяла с Обзор дори и разликата ще видиш, че е огромна. Улици от преди 20 години с дупки, тротоари обрасли с треви, има една-две оправени площадки и това е. Ако искаш да отидеш до Варна - трябва ти кола, няма дори автобуси до Бяло, които да са редовни и на често - има 4 пъти примерно на ден преминаващи... много развито...
79
0
 
14
 
! Отговори
за парата преди 10 години
ДРУГАРЯТ НАРКОМАН ДОБРЕВ е платил на другарите да излезнат 5 човека предимно пияни и маломници от кръчмата щото другарят СТАНИШЕВСКИ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ 4 МИЛИОНА ЛЕВА КАТО АРКИТЕКТОР НА БЕТТОННИТЕ ПАНЕЛИ КОЙТО УБИВАТ ПРИРОДАТА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!ОТ КОМУНИСТ ОТ БСПИ ПРАСЕ МАС СЕ СВАЛЯ САМО С НОЖ!!!!*** ТОЯ АРХИТЕКТОР ДЪРТА КРАДЛИВА КРВИЧКА НА БЪЛГАРИЯ И НЕГОВИЯТ ЕВРЕЙСКИ ГЕЙ БРАТ
78
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха подчертали иначе БИРА . Това са местните дърти пиянки от селския хоремак
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нека се излее много бетон и в Бяла.
76
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повръща ми се от тия ДЪРТАЦИ ИЗКУФЕЛИ!!!!!
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 110kakvo shteprodavat . te anglichanite plodove i zelenchyci ne pipat. samo techna xrana. teya v biala ne znayat kakvo shte gi ydari ako se napulni s anglichani.
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, уважавайте троловете - обедно време е, сега са на обяд в стола до залата с компютрите и е останал само един дежурен. Айде малко им влезте в положението. Човеко не може да се справи....Ще вземе да отърве положението и ще се види, че ние, българите, дето не сме свързани с никакви олигархо-клептократи, не искаме гадости в хубавата ни държава, камо ли бетон вместо природа.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"защото там специално нищо не е пипнато от години. Няма магазини, няма пътища, няма нищо."За всичко друго казано от тоя човек съм съгласен с него, ама това изказване, че нищо не било пипнато беше като все едно да се изсе*е на изметеното!Мете, мете и накрая сам се из*ра!
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vijte gi be izkarali gi ot kruchmata, vijte im plakata. neshtastnici kak ne gi e sram
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще го застроят. И работа на хората ще намерят, само че няма да им платят. Само ще работят.
70
1
 
9
 
! Отговори
до 99 преди 10 години
Целта на месните е не да работят. Повечето хора имат доста земи и се надяват да се раздвижима пазара и да могат да ги продадат на добри пари, както направиха тези, родом от Приморско, Равда, Слънчев бряг и т.н. Отделно се надяват да се развие инфраструктурата, защото там специално нищо не е пипнато от години. Няма магазини, няма пътища, няма нищо.
69
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще изгонят голите хипита, ще дойдат вечно пияните англичани (миньори, тираджии и безработни, другите в БГ не биха и стъпили) да скачат от терасите и да клатят дъщерите им, където сварят :)))))))))))
68
1
 
3
 
! Отговори
до 103 преди 10 години
На снимка ли си ги виждал бе *** *** ? Ти си не си виновен, че си толкова *** генът ти е такъв, той е от *** затова и живееш като тех. защото ако имаше малко повече ум отколкото на колибри би разбрал, че работа ще има само за специалисти на този обект, а не за *** като теб а след това както ти казаха ще гледаш как се веселят чужденците с уиски в ръка а ти пак ще пърдиш в същото гърне където си се насрал.
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, от БСП-то колко ви плащат за да пишете тъпашки работи тука? Кажете, че съм заинтересуван. Ако е добре заплатено може и аз да дойда на работа при троловете.
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не мисли за природата. А тоя хотел ще изперат няколко десетки милиона от наркотиции ще седи празен