Държавата нарушава правата на бежанците и децата, укори БХК

Свръхупотребата на СРС също е слабо място
24
Държавата нарушава правата на бежанците и децата, укори БХК
Снимка: Булфото, архив

Най-тежките и масови нарушения на правата на човека в България през 2013 г. са свързани с реформата на сектора за сигурност и свръхупотребата на СРС, с нарушаване правата на бежанците и на децата и със срива на медийната свобода.

Още по темата
Това се посочва в годишния доклад на организацията.

Както и в минали години, сериозни проблеми има с правото на религиозна свобода на мюсюлманите, положението в затворите, независимостта на съдебната власт, дискриминацията спрямо етнически и сексуални малцинства, жените, хората с увреждания и други уязвими категории граждани.

Страната ни е направила сериозно отстъпление от стандартите за гарантиране на правото на убежище, упрекват още от организацията.

Изминалата година постави пред сериозно изпитание защитата на малцинствените групи от расово обусловено насилие и дискриминация. С ксенофобска реч в разгара на бежанската криза от есента на 2013 г. няколко неототалитарни политически партии активно допринесоха за създаването на враждебна и застрашителна обстановка за етническите малцинства в България, включително бежанци и търсещи убежище.

Никакви законодателни реформи не бяха предприети и за подобряване на законодателството, свързано с настаняване на деца в конфликт със закона във възпитателни училища-интернати и социално-педагогически интернати.

До края на 2013 г. не бяха направени никакви изменения в посока гарантирането на правата на хората с увреждания нито на законодателството, свързано с дееспособността, нито на това за настаняването на лица с психични разстройства в институции, констатира още БХК. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: бежанциСРСдецаБХК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
9
 
! Отговори
CCCCCCCCCCCCCCC преди 10 години
Я си *** майката , БХК. Цяла Европа не ще да чуе за тъпите ви бежанци, те тръгнали да ми размахват хартишки, с някакви евродокументи. Продажни маймуни!марш да си готвите вашите мулти-култи рецепти! Надявайте фереджетата и ходете се дупете в някоя джамия 5 пъти дневно, белким ви се оросят гладките мозъчета!
17
0
 
6
 
! Отговори
цигански хелз. ком. преди 10 години
А на обикновения Българин, който не е гей и не е престъпник, правата не са ли важни според *** от БХК ??? Или може би той има само задължение да плаща данъци за да издържа хрантутници като тези от БХК и всевъзможни *** заселили се в държавата ни без да ни е питал някой! Да си заврат тъпия доклад там където не ги огрява слънцето!!!
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забрана на БХК и всякакви неправителствени организации.Вън нелегалните имигранти от България.СТОП на *** свободия и развъждане.Яко работа и съд за ***
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пичове,грешите!Шериата е точен закон,ако го наложат в България политиците ще останат и без двете си ръце.С цялото ми уважение,но от христианските западни държави не сме получили нищо добро,господ е един,ще приема ,ако трябва исляма само заради удоволствието да гледам как хвърчат главите на управляващите в Европа.
14
0
 
11
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 10 години
БХК, вие алчни продажници,къде бяхте февруари 2013 г., когато по площадите се палеха българи, стигнали до отчаяние ог глад, мизерия и тормоз? Защо не ги защитихте от мръсните политици? В протоколите от Хелзинки се говори за правата на ХОРАТА , а не за ***.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ БХК НЕ Е ЛИ НА ЕВРЕИНА ЦИОНИСТ ДЖОРЖ СОРОС
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забрана и съд за ТЕЗИ *** ОТ БХК ЗА АНТИДЪРЖАНА И ПРЕВРАТАДЖИЙСКА ДЕЙНОСТ - СЪД ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛОСТВО ЗА *** ПРОДАЖНИЦИ - КРЪВОПИЙЦИ..ДО ЖУРНАЛЯТА МАНИПУЛАОРИ -СТИГА С ТИЯ НЕВИННИ ДЕЧИЦАЯ БРЕ *** - ПОКАЖЕТЕ ЧЕРНИТЕ И АСФГАНЦИТЕ С КРИВИТ ГЛАВИ ЗА ДА СЕ ВИДИ НАЙСТИНА КАКВО ЧИСТОКРЪВНИ "СИРИЙЦИ " СА - СТИГА ЛЪЖИ, СТИГА МАНИПУЛАЦИИ...ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СЪД И ВЪН .......
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да вземат те бежанците, на нас са ни много
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои в България реват да бъдат като секти обявени извън закона!!!Къде се намира централата им в България,да им зададем някой-друг въпрос???
9
0
 
18
 
! Отговори
БХК преди 10 години
БХК като един спастиел да натовари всички , роми , бежанци и други и да ги спаси като ги закара и посели в центъра на Хелзинки. Защо ги оставя тук да мизерстват в гадна България. ... Ако чуя за още дно право на някакъв *** дето не си плаща тока и здравните осигуровки, само краде и не работи пълня една чанта с багаж и се махам от тук. няма оправия .
8
1
 
25
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 10 години
НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ... МОЛЯ. ПЪТ ШИРОК . НИКОЙ НЕ СМЕ КАНИЛИ. А НАШИТЕ ПРАВА КЪДЕ СА?! В *** МАХАЛА. САМО ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ НЯМА ПРАВА , НЯМА ПРИВИЛЕГИИ. НИЕ СМЕ ПРИТИСНАТИ В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА. ИЗГЛЕЖДА НИЕ СМЕ ПОД *** РОБСТВО.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А правата на българите?
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки драпа за правата,никой не пише за задълженията на нито бежанците нито на гражданите.Всеки влязъл нелегално в страната е престъпник.Харчат се луди пари за охрана на границата,на полицаите им се е*бава майката по 16-20 часа на смяна в гората,да пазят да не влизат нелегално,през това време в градове и села престъпността се вихри...
5
0
 
31
 
! Отговори
nema zna4enie преди 10 години
Те -наглите натрапници- лъжебежанците от Конго, Бонго, Донго и други африкански и азиатски вилаети-ТЕ ни нарушават правата и законите на държавата България! Не подменяйте истината и не сменяйте тезата!!! Хора, преминали нелегално българската граница, са НАРУШИТЕЛИ!!!, освен, ако вече няма държава, няма закони и няма кой да ги съблюдава...И как не се намириха хора да го опукат тоз грозен, *** и извратен лешояд?!
4
0
 
33
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Български" Хелзински Комитет. БХК.Този комитет е всичкото друго само не и Български.
3
0
 
28
 
! Отговори
111 преди 10 години
къде са мойте права , да плащам по големи данъци , за всички тия незаконо преминали ,и голяма част от тях са престъпници ,нека да си заминат след като принас не е добре има и една държава - америка за там трябва да заминат всички тия , ние несме изтреляли и един куршум по тия ,а вчера прочетох че африканците искат да останат и да одглеждат банани , ами то *** му харесват бананите , чудо на чудесата с тия червено турски предатели
2
0
 
28
 
! Отговори
На теория преди 10 години
Законите са еднакви и важат за всички, дъжавата ги налага, контролира спазване и т.н.Факт е че държавата не го прави. Та да питам риторично, защо има толкова организации, предимно с външно финансиране, които се грижат за правата на гейове, роми, афганистанци, африканци, а няма една която се грижи за "обикновените" българи, масовката, като мен?Кажете направо че тая територия вече е предплатена от някой и трябва да я освободим. Да се знае и да се почваме, пък да видим.
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БХК да помисли малко за моите права, моите превилегии и/или липсата на такива и моите свободи, тогава да се репчи!