Руски учебен ветроходен кораб с два приза във Варна

Състоя се парад на екипажите на участниците в регатата "Тол Шипс"
Обновена: 11 май 2014 14:02 | 2 май 2014 12:28, Екип на Черно море
35
Руски учебен ветроходен кораб с два приза във Варна
Снимка: ИА "Черно море"

Екипажът на руския учебен ветроходен кораб „Надежда” ще отплава от Варна с две награди. На церемонията след края на Парада на екипажите по улиците на морската столица регистрираният във Владивосток 109-метров ветроход бе отличен от Sail Training International (STI) с призове за участник от най-отдалечено пристанище и за „Най-успешен кораб” с 46 участия в регати „Тол Шипс”, предаде информационна агенция „Черно море“.

Наградите за най-атрактивно участие в Парада на екипажите станаха притежание на пакистанския „Рах Навар” и турския „Бодрум”.

Практикантът от екипажа на „Калиакра” Ивалин Василев грабна два трофея от плувната надпревара, част от спортната програма на регата „Тол шипс”. Ивалин бе най-бърз в плуването на 50 м свободен стил, изпреварвайки 43 конкуренти от останалите кораби. Към първото си място в най-атрактивната плувна дисциплина Василев прибави и купа за 3-то място на 50 м бруст.

В четвъртък вечер хиляди жители и гости на Варна посрещнаха с аплодисменти и възгласи парада на екипажите. Варненци махаха от прозорци и балкони, а много минувачи от зрители се превърнаха в участници в пъстрото шествие. То започна от Пристанище Варна и представи екипажите и кадетите от всички ветроходи в празника на ветрилата.

Екипажът на българската баркентина „Калиакра“, капитанът Делян Радев и кметът на Варна Иван Портних поведоха шествието през улица „Преслав“ към площада пред театъра. Двадесетина деца от яхтклуб „Капитан Георги Георгиев Порт Варна“ станаха част от шествието. След тях голяма груба курсанти с кадетски униформи от кораб „Мир“ привлякоха погледите на минувачите. В колоната се включиха екипажът и практикантите от „Мирча“ /Румъния/ и мощно скандиращата група от втория български участник „Роял Хелена“, които викаха „Роял Хелена“ – България победа!“ Представители на „Адвенчър“, „Йоана Лукреция“, „Бодрум“ и „Надежда“ бяха съпроводени от възгласи и ръкопляскания.

Най-впечатляваща и харесвана от публиката се оказа групата от пакистанския кораб „Рах Навар“, която дефилира с национални костюми и духови инструменти. Появата им предизвика вълна от аплодисменти. Следваха ги групите на гигантите „Крузенщерн“, „Надежда“, „Седов“ и представители на яхтата „Бодрум“.

Парадът на екипажите бяха посрещнат около фонтана от моряци на кокили от група „Пауър джъмп“. Пред Община Варна шествието се спря пред духовия оркестър на ВМС и мажоретките от ОУ „Никола Вапцаров“. Под звуците на „Тих бял Дунав“ дефилето се отправи към входа на Морската градина, където се състоя официалното награждаване на участниците в спортните срещи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: ВарнарегатаТол Шипс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
2
 
! Отговори
tonato преди 10 години
Това издание на Тол Шипс ще остане в историята като срамно мероприятие със скалъпена организация!!! Една мини Олимпиада "Москва'1980"! Пет руски кораба с главен спонсор: руският газ! Нито един красавец от Германия, Франция, Испания или Италия! Отвратително! А, да, и един горд кмет! Позор! А темата "ветроходи" изобщо пък няма откъде да я зачекна: само пакистанският кораб и английската шхуна пораждаха някаква тръпка. Останалото беше желязо, смазка и ..... униформи!
27
0
 
4
 
! Отговори
До RAD преди 10 години
Ако беше малко по-умен, щеше да знаеш, че Турция не може да определя кой да мине Босфора, а кой - не! Има си конвенция, подписана в Монтрьо! Прочети, ограмоти се, иначе все така *** ще си останеш! За черноморските държави няма ограничения, за всички други - обща водоизместимост - 30000 т и време за престой в Черно море - 3 седмици, след което - сиктир, гиди джем!
26
0
 
2
 
! Отговори
Гневен преди 10 години
До emil.popov.35С теб съм, братко! Но за разлика от теб, аз съм за прилагането на метода на княз Влад Цепеш (граф Дракула, по натовската номенклатура) - пак дебел, но излиза отгоре, над плешката!
25
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 10 години
Млади , добри , усмихнати и приветливи млади хора.
24
1
 
7
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
До русофобски патриотНе мърси името на Левски, мижава ***. Ти не си българин, няма и да бъдеш - правилно смяташ, че русофилите в България са мнозинство, така е било и така ще бъде. А такива като теб, жалка фашистка *** само се молете да не стане като в Киев, тогава ще усетиш дебелия, но истински дебелия и бъди сигурен, че няма да те оставим нито да се скриеш нито да избягаш!!!
23
0
 
2
 
! Отговори
BGto преди 10 години
На много хубава улица са се снимали
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Регатата не беше нищо друго освен реклама на Южен поток.Цялото пристанище беше залято от знамена и офиси на Южен поток и Транснефтъ-само от няколко места можеше да се види емблемата на Тол Шипс.Вижте и снимката на откриването-всякаша се откриваше тръбата.Иначе ветроходите бяха прекрасни,независимо,че много прочути баркентини бойкотираха регатата.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гневен българинЛаете по Русия--------------- Амбриажче, произхождам от българската провинция и имам Н-поколения само български предци, така че мога да си лая срещу когото поискам. На никого нищо не дължа, още повече на някой, който ми се натрапва като "освободител". Адмирал Кузнецов ако беше слънце да огрее всички точки на ос*ране на руската политика...ама не е.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Учение мпреди да акостират военните начело с Адмирал Кузнецов :-)
19
0
 
8
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
А снимка на въпросния кораб въобще ще благоволите ли да публикувате? Щото ако си мислите че тумба кадетчета с едно Аквафреш знаме са интересна гледка...
18
9
 
8
 
! Отговори
RAD преди 10 години
До Гневен българинОще едно уточнение друже:Ако не ти е ясно,че тактиката на Путин е чрез газова зависимост да подчинява ЕС и чрез военен, политически и енергиен натиск да подчинява бившите територии от СССР и да се огражда от полу-суверени държави-сателити, тотално подчинени на Русия, е голям проблем!Проблем е обаче и че колкото повече се оставя Путин да прави с района, каквото си поиска, толкова апетитът муз аоще имперски одвизи ще нараства. Да не забравяме и шистовия газ в Украйна...
17
13
 
11
 
! Отговори
RAD преди 10 години
До Гневен българинКвалификациите,че съм "глупав" дори не ме обиждат,когато идват от "интелект" като теб :)Това,че си имаш про-руско промито съзнание си е тво проблем. Всеки има право да е невежа нали?Относно правото за придвижване в Черно море - Морето не е бащиния на Путин, а Турция е член на НАТО и държи Босфора, така че може да пуска, когото реши. Нормално е след като и Румъния и България са членове на НАТО, съюзниците ни д аса обезпокоени от тоа,че *** е взел на концеся морето тука
16
8
 
19
 
! Отговори
Гневен българин преди 10 години
Успокой се малко,пий един валериан за нервите и си лягай да спиш.Определено демонстираш всички характерни за един предател и *** черти.Това,че ти плащат да се отказваш от българското те прави много жалък и ненужен на държавата,в която си се родил.Лаете по Русия,но тя е единствената държава,която е подала ръка на България с цената на много загинали руснаци.Благодарение на тях сега имаш свобода,***.Тогава твоите господари за снабдявали Османската империя с оръжия...Нещо да кажеш?
15
7
 
10
 
! Отговори
RAD преди 10 години
До Гневен българин45 г. не ти ли стигна руско присъствие и техни клонинги в България?Заради такива като теб,които "посрещат" с просълзени очи големия брат, бил той Русия или САЩ, сме на това дередже!Докато не си гледаме европейския интерес, ще сме така - най-бедни и най-злобни в Европа
14
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Веднага да бъдат изгонени !!! Да си отиват в Русия , агресори и окупатори долни !!! Като видяха ,че украинският народ иска да влезе в ЕС , веднага им скроиха номер за да им попречат ! Мръсни руски алкохолици ,в ада да горите , нов Хитлер да се появи и този път ще ви унищожи защото Америка и Англия няма да ви помогнат както ви помогнаха през 2-та световна война !
13
7
 
11
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
Ееееее, как допускате руски кораби, бе! Та нали Плевнелиев му треперят краката от страх, че руски самолети хвърчали над българска територия, вие корабите им в България пускате!
12
16
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Искаме призове за американски ветроходи. Долу русия!!!
11
9
 
20
 
! Отговори
Гневен българин преди 10 години
Жалко.Първоначално прочетох,че руски кораб е навлязъл в териториалните води на Варна и се изкефих.Жалко.Руснаци,ще действате ли?
10
21
 
6
 
! Отговори
демократ преди 10 години
Че нямаше ли един българин да го потопи.Как са бомбандирали Варна и Балчик руснаците през 1916г.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
8. Подкрепяме те !