Вземат спешни мерки, за да няма режим на тока през зимата

Служебният кабинет ще работи за стабилизиране на енергетиката
Обновена: 13 авг 2014 18:43 | 13 авг 2014 15:52, Веселина Йорданова
121
Вземат спешни мерки, за да няма режим на тока през зимата
Снимка: архив, БулФото

Спешни мерки ще изпълнява служебният кабинет, за да не се стигне до режим на тока.

Те ще са свързани със стабилизиране на енергийния сектор, съобщават от енергийното министерство.

Още по темата
От ведомството посочват, че до режим на електроенергията може да се стигне само ако сегашното състояние на дисбаланс в енергийната система не се промени.

Съобщението идва, след като за пореден път в последните дни вицепремиерът Екатерина Захариева предупреди за заплахата. Според нея до режим на тока може да се стигне още тази зима.

По думите й електропреносната мрежа не е в добро състояние, има натрупани дефицити в енергийните дружества, а конкретно Националната електрическа компания губи по 50 млн. лв. на месец.

От МИЕ обаче заявяват, че въпреки натрупания дефицит в енергетиката и липсата на средства за поддържане на мрежата, правителството ще насочи усилията си към финансово стабилизиране на сектора и подобряване ефективността на работа на държавните предприятия в сферата.

Ще бъде структуриран Енергиен борд, в който ще участват всички заинтересовани страни.

Необходимо е всеки участник на енергийния пазар да направи отстъпки, така че да се гарантира стабилността на енергийната система, призовават от енергийното министерство.

Оттам не засягат дейността на енергийния регулатор ДКЕВР, когото Захариева също разкритикува с думите, че е крайно време комисията да си свърши професионално работата.

Шефът й Боян Боев пък тези дни успокои, че до режим на тока няма да се стигне, но предупреди, че от 1 октомври ще има нова цена на електроенергията.

"Нашите експерти, както и информацията, с която разполагаме, не показва по никакъв начин да има режим на тока", аргументира се той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: миеенергетика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
0
 
! Отговори
ЕВТИН ТОК: преди 9 години
...изобщо не означава НОВИ ЯДРЕНИ МОЩНОСТИ!!!МОЩНОСТИ ИМА ДОСТАТЪЧНО ----ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВЯТ ЕНЕРГИЙНО ЕФЕКТИВНИ И ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ПАРАЗИТНАТА ПИРАМИДАЛНА СТРУКТУРА НА ЧЕРВЕНАТА ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ!ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ , АКО ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ДОБРЕ!Живота е във вашите ръце!ВОЙНАТА СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ Е ВАША---НЯМА ДРУГ КОЙ ДА Я ВОДИ!!!
105
1
 
1
 
! Отговори
РЕКЕТИРАТ ВИ!! преди 9 години
КОЙТО ПОСТАВИ "режим на тока "---трябва да бъде изметен от политическата сцена!!!!В БЪЛГАРИЯ ИМА МОРЕ ОТ ЕЛ-ЕНЕРГИЯ!ГОТВЕТЕ СЕ ---ВОЙНАТА ПРЕДСТОИ!!!НЕК--ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАН и ЦЯЛАТА МУ ПИРАМИДА!!
104
1
 
1
 
! Отговори
РЕКЕТИРАТ ВИ!!! преди 9 години
"РЕЖИМА НА ТОКА"----това е начина да се ПОСТАВИ НА КОЛЕНЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЗА ДА СЕ НАЛОЖИ ВОЛЯТА НА МОНОПОЛИТЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ!!!ЗАЛОГА Е ГОЛЯМ , ЗАЩОТО СЛЕД ТОЗИ УДАР ВЪРХУ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ --ТЕ ВЕЧЕ, НЯМА ДА ИМАТ БОГАТО ФИНАНСИРАНЕ ОТ ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ!!!БЮДЖЕТА ВЕЧЕ Е ХИЛАВ И НЕ ГИ ЗАДОВОЛЯВА!ЮЖЕН ПОТОК--БЕШЕ ПОСЛЕДНАТА ИМ ВЕЛИКА НАДЕЖДА.ЗАТОВА СЕ ТРУПАХА КАПИТАЛИТЕ В КТБ....НО , И ТЯ РУХНА!ГОТВЕТЕ СЕ ДА СРИНЕМ НЕК---ТАМ Е КОРЕНА НА ЗЛОТО!ЕЛ-ЕНЕРГИЯ ИМА ДОСТАТЪЧНО----ЛЪЖАТ ВИ!
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Решението е много просто - РОМИТЕ да започнат да си плащат консумираната енергия или да им се спре тока перманентно. В единият случай ще се влеят рязко голямо количество пари, а в другият - рязко ще намалее потреблението. Има само един проблем - на никой управник не му стиска...
102
1
 
7
 
! Отговори
недоволен преди 9 години
Какъв режим на тока бе. Може ли в държава, където инсталираните мощности са три и половина пъти повече от необходимите за потребление, да има режим на тока.Ако това, не дай боже, се случи ще стане революция и ще има доста неприятности около триъгълника на властта. Само некадърни ***, стоящи на висши държавни постове, могат да допуснат такова нещо или това е поредния балон, за да увеличим цените на тока и на всичко останало, а другари.
101
1
 
6
 
! Отговори
Недоволен преди 9 години
Всъщност цената на тока трябва да се намали,защото: Производството на електричество се е увеличило - ТЕЦ,ВЕЦ,АЕЦ,Зелена енергия,всички работят,а населението е намаляло почти наполовина.Много повече българи днес се отопляват с твърдо гориво.Няма индустрия,която да гълта много ток.Летните курорти през зимата не работят,доста от зимните такива залагат на камините с дърва.Защо да се вдига цената?
100
1
 
1
 
! Отговори
Ив преди 9 години
108-и, намен пък не ми се струва добра идея. Предприятията, особено тези с непрекъснат цикъл на работа, направо ще рухнат. Офисите ще станат непродуктивни. Ел.транспорта периодично ще липсва. По кръстовищата с неработещи светофари ще стане още по-голям ад. Няма да можеш едно кафе да изпиеш. В магазините ще ти продават вмирисана стока. И най- лошото - ще бъде топла бирата :)
99
4
 
4
 
! Отговори
aнонимен преди 9 години
Aло борисови тъпaци, плaщaт ли ви или сте *** по рождение, пикльовци събудете се нaли бяхте РAНОБУДНИ... мрежaтa почти не е пипaнa от Живково време a сметките зa ток сa високи зaщото СAЩ пипнaхa БГ, a сегa ще ви се рaзпори зaдникa дa плaщaте нa борисов дaлaверите които зaпочвaт още от сегa, 'кой нaзнaчи пеевски'.....a сегa кой ще подскaчa дa питa "кой върнa Тaню Тaнев', свикнaли сте големия дa поемaте мaгaретa нaбор 94г.
98
1
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Мутро-милиционерите от ГЕРБ ни мислят за хептем глупави - режим на тока - дрън дрън - просто отрано си постилат да увеличават цените и да крадат от народа - *** НЕМА ДА СТАНЕ ...
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а пък според мен режим на тока не е чак тооолкова лоша идея :-9 месеца след режим(евентуален) ще се родят повече българчета -пощръклялият народ ще си почине малко от компютрите-сметките за ток ще намалят -ще си лягаме по-рано ->ще спим повече->по -висок КПД и т.н едно време всЕ ток е имАло пък са се справяли по-добре от сегашните гражданЬе
96
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако правителството на БСП - ДПС - Атака беше останало още няколко месеца щеше да има режим на тока, както беше при управлението на Живков през 80-те години! БСП ни върнаха с 35 години назад! Маладци!
95
2
 
10
 
! Отговори
СПЕШНИТЕ МЕРКИ СА: преди 9 години
Разбиване на пирамидата на НЕК---ЗА ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !ДРУГОТО СА АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ И ШАШМИ!
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕК е шапката на МОНОПОЛА НА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ!АБСОЛЮТНО КУХА И ГУБЕЩА СТРУКТУРА ---СЪЗДАДЕНА ЕДИНСТВЕНО ЗА ДА ОБИРА ПЕЧАЛБИТЕ ОТ ЕЛ-ПРОИЗВОДСТВОТО И СНАБДЯВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ!НЕК --Е СЪЗДАДЕНА КАТО РУСКА ПИРАМИДАЛНА СТРУКТУРА ,ЗА ДА СЕ ПРОКАРВАТ РУСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИНТЕРЕСИ В БЪЛГАРИЯ-----нищо повече!ПРИКАЗКИТЕ ЗА "режим на тока "---е ЧИСТ РЕКЕТ от ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ , за да запазим техните ПИРАМИДАЛНИ СОЦ-СТРУКТУРИ--удобни за руските енергийни проекти!ИМА СВРЪХПРОИЗВОДСТВО НО ТОК в БЪЛГАРИЯ!
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е щом има режим на тока да построят още уест реактори по един на цената на два руски за да сме """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""енергийно независими""""""""""""""""""""""""
92
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тук пишат и няколко трола, защитници на ВЕИ мафията. :-) Трябва да излъжат обществото колко е нужно това повишение на тока.
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая новина е от тн предизборно-измислени-агитационни. Спусната от шифо на предизборнио щаб. :-)
90
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спешната мярка е една - повишаване на тока, за да се попълни препълнената касичка на ВЕИ олигархията и сие.
89
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бравос! Да вземат спешни мерки и да не падне Луната, поне до края на мандата.
88
4
 
16
 
! Отговори
12345 преди 9 години
Кога дойдоха на власт, кога разбраха за този "огромен проблем" и как успяха толкова бързо да ни заформят поредния екшън...... Направо невероятни!
87
6
 
5
 
! Отговори
НЯМА РЕЖИМ НА ТОКА преди 9 години
ИМА САМО ЕНЕРГИЕН РЕКЕТ НА ЕНЕРГИЙНИЯ МОНОПОЛ , ЗА ДА СЕ ПОДЧИНИМ НА РУСИЯ!!!ШАНТАЖИРАТ ВИ С "РЕЖИМ НА ТОКА"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ИМА МОРЕ ОТ ЕЛ-ЕНЕРГИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!