В Пловдив призовават за даряване на кръв

Бум на инцидентите с газови бутилки отчитат медиците
31 авг 2014 16:01,
17
В Пловдив призовават за даряване на кръв
Снимка: Dnes.bg

Бум на инцидентите с газови бутилки отчитат медиците в Пловдив. В Клиниката по изгаряния на университетската болница в момента лежат четирима мъже и една жена, пострадали при различни инциденти с газови бутилки през последната седмица. Сред тях е и 24-годишен младеж от Мадан, който е в медикаментозна кома.

В отделението обаче изпитват недостиг на кръв, защото пациентите се нуждаят от денонощно кръвопреливане.

„Няма значение каква е кръвната група, колкото и кръводарители да има, получаваме кръвната група, която ни е нужна. Особен апел имам към кръводарителите с кръвна група В. За да помогнем на тези пациенти да живеят, трябват ни ежедневно кръвни продукти за тях”, съобщи пред Dnes.bg д-р Ваня Анастасова от Клиниката по изгаряния.

Елена Ризова е съпруга на най-тежко пострадалия пациент. Мъжът е с 82% изгаряния след взрив на газова бутилка. Тя също лежи в клиниката, но с по-леки травми.

„Както мъжът ми сменяше бутилката, за секунди се чу взрив и вълната ни изхвърли. Надявам се да се намери кой да дари кръв, защото състоянието му е много тежко, на никого пожелавам такава беда”, споделя възрастната жена.

От лечебното заведение отправят призив към повече хора, които да дарят кръв в полза на пациентите от отделението. Доброволците могат да дарят кръв в Районните центрове по кръводаряване в полза на пациентите от Клиниката по изгаряния в пловдивската университетска болница „Свети Георги”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
дарител преди 9 години
Струва ми се,че като почнат да даряват ток,парно,салам,бензин и други тем подобни,тогава ще потръгне и с даряването на кръв :)
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо не ми се вързва как при смяна ще гръмне нали има дюза!Там има налягане и огън в бутилката няма как да влезе...Според мен е имало пренапълване и загряване на бутилката на слънце качествена бомба става !Иначе колко дезодоранти съм палил що не гърмят ами си горят...
10
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Въпросът с българската кръв отдавна е решен радикално. Всичката дарена кръв се изпраща в изсраел - не Сащ, изсраел си го има предвид. Ако българският народ има нужда от кръв, което в изсраел буди недоумение - че трябва да е платежноспособен за такова нещо, да се дарява с *** и турска. И кафа сефтим на този гойски народец дето си мисли че света е създаден за него.
9
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
prizovavat xorata da darqvat krav bezplatno,ami az prizovavam lekarite sa6to da lekuvat bezplatno,sled kato ti si spasil 4ove6ki jivot bez da tarsi6 polza ot tova da go napravqt i te taka
8
0
 
2
 
! Отговори
СТАМЕН 69 преди 9 години
Кръвта се ДАРЯВА на пациентите .Не на докторите .КОЙТО ЩЕ ДАРЯВА ДА ОТИВА .Аз съм на мнение, че кадърен и трудолюбив доктор трябва да взима добра заплата .НО подкупите, кражбата, некадърността, трябва да се наказват строго, със затвор .
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ СЛАБ ВОЕНЕН,ВСИЧКИТЕ СА ТОРБИ С Л...А,НАЙ-МЪРЗЕЛИВИТЕ В ТАЯ ГЛУПАВА ДЪРЖАВА,ОФ,ОФ,ГОРКИЯ БЕДЕН НАРОД
6
0
 
9
 
! Отговори
666 преди 9 години
Добре, ще даря кръв. Обаче...когато отида на преглед при личен лекар ми искат такса, ако, не дай боже, влезна в болницата, ще плащам като поп. Е, тогава аз ще даря кръв, а вие колко ще ми платите, а. Нали живеем в пазарна икономика, айде да ви видя, готов съм да даря кръв, и нямам проблеми, правил съм го при нужда. Но...искам съответното заплащане, както вие искате когато дойда да се лекувам. Звучи малко гадно, нали. Е, същото е като тва да си внасям здравни всеки месец и да си плащам за лечение
5
2
 
14
 
! Отговори
BG преди 9 години
В нормалните държави при подобна ситуация се обръщат към армията - ония шопари паразитни военните къде са ?!? Нали сега ще им увеличаваме и бюджета, какво правят - пият си ракията и слушат чалга в поделенията !!!
4
6
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
а какво се случва като започнат да използват шопари като теб
3
1
 
5
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Кой бяга от едни 500леватакива дарени.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАКА СЕ СЛУЧВА КОГАТО турчеещите се *** започнат да използват газ
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дарявайте кръв бе,кво ми се заливате с вода? Аман от папагали!