Фирма за "паяци" плаши с убийство топчиновник

Причината били проверки на агенцията за технически надзор
Обновена: 10 сеп 2014 17:24 | 10 сеп 2014 13:27,
8
Фирма за "паяци" плаши с убийство топчиновник
Снимка: архив Булфото

Представител на фирма за "паяци", която вдига коли по морето, е заплашил с убийство шефа  на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Стефан Цанов. Това разказа самият Цанов пред „Нова телевизия“. Заплахата била резултата от масираните проверки на "паяците", които агенцията започна. Цанов обаче не подал сигнал в полицията, защото смята, че заплахата не е сериозна и е плод на изпуснати нерви.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, в средата на август  проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор в Бургаско установи, че "паяците" в Бургаско масово не са регистрирани и не са минали технически преглед. Заради това тогава Цанов обяви, че те ще бъдат спрени, докато не отстранят пропуските. До проверките се стигна след много сигнали от граждани за повредени от "паяци" автомобили при вдигане и сваляне.

Заплахата за убийство била отправена лично. „Имах късмет, че наблизо имаше полицай“, призна Цанов. Той обясни, че по време на проверките на "паяците" в цялата страна агенцията се е „натъкнала на чудесии“. „Става дума за частни и общински фирми. В един момент явно засягането на интереси боли“, каза още Цанов и допълни, че който го е страх от мечки, не ходи в гората.

Шефът на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор припомни резултатите от извършената проверка на асансьорите в страната. Тя започна след трагедията в София, когато асансьор полетя от деветия етаж в жилищен блок и уби жена. Друга беше тежко ранена, но след битка за живота си вчера беше изписана от „Пирогов“.

От 950 000 проверени асансьори всеки пети е опасен, показват резултатите. 10 са били в трагично състояние. Цанов отново разказа, че срещу 100 лева и шише ракия от агенцията е можело да се купи празна ревизионна книга, но заверена предварително с подпис на институцията. Това е престъпление, хората, които са го правили, са ясни и с тях ще се занимават други институции, се разбра от думите на Цанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: паяци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"От 950 000 проверени асансьори всеки пети е опасен"---Трябва да има някаква грешка, защото 950 000 асансьора ми се струват множко... В страната няма толкова много големи сгради с асансьор, а и за това кратко време няма как да се проверят толкова много...
6
0
 
14
 
! Отговори
Стоп на грабежа преди 9 години
Да спрем заедно грабежа на паяците. Парите отиват в мафията. Нито един лев не отива в общинската инфраструктура. Създават наредби и правила, за да узаконяват грабежа!Това са нашите пари!НАШИТЕ пари! И на децата ви!
5
1
 
14
 
! Отговори
хаха преди 9 години
"метеорологичен" надзор?абе, вие образовани ли сте? не правите ли разлика между метеОРОлогичен (за прогнозите за времето напр.) и меТРОлогичен (контрол по измерванията)? а?
4
0
 
23
 
! Отговори
Нормално! преди 9 години
Всички фирми с паяци са на престъпния свят. Лесен начин за печелене на пари. Подобно на бизнеса с язовирите. Престъпниците ползват измислени правила и от това умират хора.... Смърт на организираните престъпни групи ь!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Imalo edno vreme v Balgaria!
2
6
 
3
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
INTERESA NA FIRMATA E PO VAGEN,CINOVNIKAT LAGE.ZASHTO NE E IZVIKAL POLICAIAT NA POMOSHT.
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой го е списвал това бре ... "метеорологичен и технически надзор" ?!? А за метрология някой да е чувал?