Всичко в завода е разрушено, дори бункерът за укриване на хора!

Четирима експерти с "пустинна котка" влязоха във взривения цех
Обновена: 2 окт 2014 14:04 | 2 окт 2014 10:21,
105
Всичко в завода е разрушено, дори бункерът за укриване на хора!
Снимка: БТА

"Трагедията е огромна, всичко е разрушено, включително и бункерът за укриване на хората в завод "Миджур". Това каза министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов след заседание на Кризисния щаб, на което са били гледани снимки, направени от безпилотен самолет след вчерашния взрив.

Екип от четирима специалисти е влязъл преди половин час със специализирана техника във взривилия се завод, каза за БТА министърът на труда и социалната политика Йордан Христосков. Сред специалистите е и главен комисар Николай Николов.

Решението да се влезе преди 24-часовия законов срок е взето, след като се разгледани направените тази сутрин снимки от безпилотен самолет в района на взрива. Екипът е навлязъл в отцепения район с бронирана машина тип "пустинна котка".

Предполага се, че 12 работници и трима ръководители са били на смяна в завода по време на взрива. За тези хора засега няма никаква информация.

Още по темата
Главният енергетик на завода Цецо Антов каза за БТА, че когато е отишъл да изключи електрозахранването след взрива, е видял размазан от взривната вълна микробус.

Припомняме, че три пострадали жени при инцидента в завода за взривни вещества са настанени в болници във Видин и в Монтана без опасност за живота.

Към момента не са засечени признаци на живот в района, който се наблюдава с термовизионни камери.

От МВР съобщиха, че е взето и решение в района на инцидента да влезе специализиран екип, оборудван с бронирана техника, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Фабриките в Горни Лом са били проверявани от Инспекцията по труда 16 пъти и при проверките са били констатирани нарушения като остаряло оборудване, липса на втори изход за бързо и безопасно извеждане на хората при аварии. Стана ясно и че служителите във фабриките на Горни Лом са взимали минимална работна заплата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така се работи за червените олигарси като роб и после умираш
59
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев къде е
58
12
 
6
 
! Отговори
А ОСТАВКИ??? преди 9 години
А МИНИСТЪР БАКАЛОВ ЩЕ ПОДАДЕ ЛИ ОСТАВКА? При толкова много загинали в цивилизованите бели държави премиерът (БЛИЗНАШКИ) и МВР-министърът (йОРДАН БАКАЛОВ) Незабавно биха си подали оставката.След тая трагедия политическото бъдеще на Йордан Бакаслов е опетнено напълно. С кръвта на загиналите невинни хорица. 15 души те бяха на брой...
57
4
 
18
 
! Отговори
дядомраз преди 9 години
Пращаме оръжие в Ирак с което ще се отнема живот. Мислите ли,че това ще остане ненаказано. Плюс това войната не е наша,а на американците. Те да дават оръжия,имат бол. Но целта на САЩ е терористите да имат много мишени ,а не само САЩ.
56
0
 
24
 
! Отговори
ЕХХХХ преди 9 години
До АнонименАма нали и тези проверяващи хранят семейства. И те душа носят. Всички знаем, че българския частник надмина турския поробител и всеки робовладелец по света. Аз лично също го изтърпявам всеки ден на гърба си! Цинично е, а и душата ми иска да крещи, но вкъщи чакат на мойта заплата. Светла им памет на загиналите! И сила на близките им, които ще живеят с тази горчилка в душите си!
55
1
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Четирима експерти с "пустинна котка" влязоха във взривения цех -predstavq te li si speciqlni 4asti za obezvrejdane ne mini vlizat vatre a tam sa rabotili obiknovenni xora
54
4
 
33
 
! Отговори
кк преди 9 години
Въпросът не бива да се политизира - казват някои, явно по-умни от мен... Но какъв е проблема, когато един завод, вместо да се затвори, е лицензиран за работа от комисия, назначена по политически път; хората работят на минимална заплата по вина на политиците, които позволяват това....Е, стига вече! Нека да си кажем истината за тази държава! Да гласуваме в неделя за всеки друг, но не и за тези, които са се превърнали в *** на олигарсите - НЕ! на ГЕРБ; БСП; ДПС...
53
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление уважаеми сънародници, както при трагедията в мината в Симитли, така и тук виновни няма да има, в знак на добра воля ръководството на завода ще прати по едно увехнало карамфилче на погребенията на работниците. Да живей българският съд!
52
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Фабриките в Горни Лом са били проверявани от Инспекцията по труда 16 пъти и при проверките са били констатирани нарушения като остаряло оборудване, липса на втори изход за бързо и безопасно извеждане на хората при аварии. Стана ясно и че служителите във фабриките на Горни Лом са взимали минимална работна заплата."Г-н Гл. Прокурор! Кой допусна тази фабрика да има лиценз и да работи? Коя комисия - имена, ЕГН-та, адреси... Хората трябва да знаят кой мърсува в тази държава...
51
1
 
38
 
! Отговори
Стойнев преди 9 години
Жертвите са над 40 със сигурност и не разбирам защо се крие?! Много ми е интересно какво ще обявят. Едва ли има някой разумно мислещ човек, който да вярва, че няма как да се знае колко са загиналите. Да не би да се е взривил супермаркет, че да не се знае колко човека е имало вътре.Баси и порнографията. Всичко ще се прикрие - бъдете сигурни!!!
50
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Берета трейдинг гръмна по времето на Баце, сега пак на власт са хората на ГРОБ и се почна!!!!!!!!!
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3 октомври ще е ден за траур
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цен за обезвреждане на боеприпаси. Обезвредиха ги наведнъж за съжаление. Горките хора.
47
0
 
46
 
! Отговори
Антон Николов преди 9 години
Този завод не е ли собственост на Ковачки? Ковачни не е основен спонсор на ББЦ?Ковачки не държи ли почти всички предприятия, като кара работниците му да мизеруват, а той да им плаща минимално. Ковачки не е ли монопол. Той е виновен за всичкоКовачкиБойко БорисовАхмед Доган КуневаСтанишевЦаряКостов.Всички ВЪН!Вие сте добре, а ние, обикновените хора, нас кучета ни яли.Нали знаете, че колелото се върти и рано или късно ще влезна в политиката и ще ви премахна всички!!!
46
0
 
37
 
! Отговори
ha! преди 9 години
и защо не са я затворили глупаците като са я проверявали 16 пъти.. за какво говорим..май пак си правим вятър на устата..като се случи трагедия тогава се реагира, не преди това. няма да се променим никога!
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъжно е това което е станало. Предлагам съда да осъди фирмата и тя да плати обезщетение. Това го предлагам с цел да се намалят тези ситуации.
44
0
 
26
 
! Отговори
Защото са СОЦИАЛИСТИ преди 9 години
Председателят на ДАНС Владимир Писанчев и главният секретар Светлозар Лазаров да излязат и да кажат защо не поискаха в специалната комисия незабавно да бъде отнет лицензът на фирмата, призова той и каза, че над фабриката е упражняван политически чадър. Той припомни съобщеното на БЛИЦ, че собственикът членува в масонска ложа и добави, че той е близък приятел на председателя на АБВ Георги Първанов.
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дори и бункерът е разрушен,много ясно,не трябва да има оцелели,това не е нещастен случай,това е терористичен акт на масонската хунта от дс
42
0
 
37
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Боли ме за хората,но не би ме заболяло,ако в цеха имаше 240 мазни трътки.
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимката на собственика и сина му я има в Блиц, а в статията под нея пише, че е масон, съдружник на Ковачки и голям приятел на Първанов.