Всичко в завода е разрушено, дори бункерът за укриване на хора!

Четирима експерти с "пустинна котка" влязоха във взривения цех
Обновена: 2 окт 2014 14:04 | 2 окт 2014 10:21,
105
Всичко в завода е разрушено, дори бункерът за укриване на хора!
Снимка: БТА

"Трагедията е огромна, всичко е разрушено, включително и бункерът за укриване на хората в завод "Миджур". Това каза министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов след заседание на Кризисния щаб, на което са били гледани снимки, направени от безпилотен самолет след вчерашния взрив.

Екип от четирима специалисти е влязъл преди половин час със специализирана техника във взривилия се завод, каза за БТА министърът на труда и социалната политика Йордан Христосков. Сред специалистите е и главен комисар Николай Николов.

Решението да се влезе преди 24-часовия законов срок е взето, след като се разгледани направените тази сутрин снимки от безпилотен самолет в района на взрива. Екипът е навлязъл в отцепения район с бронирана машина тип "пустинна котка".

Предполага се, че 12 работници и трима ръководители са били на смяна в завода по време на взрива. За тези хора засега няма никаква информация.

Още по темата
Главният енергетик на завода Цецо Антов каза за БТА, че когато е отишъл да изключи електрозахранването след взрива, е видял размазан от взривната вълна микробус.

Припомняме, че три пострадали жени при инцидента в завода за взривни вещества са настанени в болници във Видин и в Монтана без опасност за живота.

Към момента не са засечени признаци на живот в района, който се наблюдава с термовизионни камери.

От МВР съобщиха, че е взето и решение в района на инцидента да влезе специализиран екип, оборудван с бронирана техника, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Фабриките в Горни Лом са били проверявани от Инспекцията по труда 16 пъти и при проверките са били констатирани нарушения като остаряло оборудване, липса на втори изход за бързо и безопасно извеждане на хората при аварии. Стана ясно и че служителите във фабриките на Горни Лом са взимали минимална работна заплата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
48
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Крайно време е държавата да ПРИНУДИ частния бизнес да подобри условията и заплащането. В крайна сметка 90% от работещите в БГ са в частния сектор.. КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА.
19
2
 
51
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Ей до това води, раздаване на държавни предприятия в частни ръце.
18
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Собственика е супер нагъл!
17
0
 
41
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 9 години
ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ МАСОВО СЕ НАРУШАВАТ МЕРКИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ..............
16
0
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
тия дето липсват няма да ги намерят, толкова бързо е станали всичко че даже не са и разбрали как са отлетели при св. петър
15
3
 
34
 
! Отговори
ПЪЛЕН СЕЧ преди 9 години
24 часа да не могат да стигнат до ранените, БЕЗУМИЕ и ОСТАВКИ...каквото е викало и кървяло вече не диша
14
7
 
18
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Журналистите влезте и вие в час 90% от хората работят на минимална работна заплата по документи Но реално вземат повече. Престанете да спекулирате.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Реформаторския блок е виновен"
12
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А как на фронта под взривовете на снаряди и бомби, хората изкарват ранените, а не чакат 24 часа да спрат сраженията! Нали за това плащаме на нашите милиционери, за да са на разположение във всеки един момент. Значи ако е имало ранени, щяха да се гърчат в агония, очаквайки помощ! Това не е оправдание!
11
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бункера отнесен - за какво е построен да пази мит'ряла от дъжд ли? Па некачествено строителство къде е строителния контрол?
10
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До onq Точно защото живота на хората е на първо място не се влиза 24 часа. По точно никой няма право да заповядва на някой да влиза преди да минат 24те часа. Доброволци от пожарна и обучени спасители но може, пак повтарям - срещу подпис под декларация - да влязат и на 5тата минута.
9
2
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите са уникално прости хора, особено след 1990-та насам - нарязаха и разпродадоха индустрията си на абсолютно некомпетентни, но за сметка на това алчни хора. Една част от заводите бяха фалирани и разпарчатосани до последния нит, друга част бяха подарени на "наши другари, назначени за капиталисти". И за това не са виновни марсианци паднали от небето след 10-ти ноември, за това са виновни една шайка от партийния елит, която си създаде "демокрацията". Огън да ги гори!
8
5
 
48
 
! Отговори
Мо преди 9 години
До АнонименСамо дето собственикът не е еврогеец, каквото и да значи това, а е червен другар по линията ДС. Като повечето стожери в БГ.
7
8
 
18
 
! Отговори
onq преди 9 години
Защо чак сега бе хора?! Защо не веднага? Защо поставяме *** да изчакват 24 часа? Защо живота на хората не е на първо място в тази държава?
6
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така става когато се харизват бизнеси на *** и дсмилиционерски муцуни.
5
15
 
14
 
! Отговори
1 преди 9 години
До 4Като си отворен отиди влез Ти.Много разбирачи пред компютрите бе!
4
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле Боже, живот като на война.... в мирно време! Съболезнования на близките и пострадалите!
3
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спасителния екип от сапьори са като пожарникарите-подържайте огъня,ние идваме.Като влязат след 24часа след последния взрив и да е имало някой оцелял след взрива,няма да е жив вече.Много хора рискуват живота си в работата си ежедневно,особено в провинцията като работят за минимална заплата понеже няма работа.Къде е държавата да наложи на бизнеса да плаща реално?Защо само се помпат бюджетните заплати за да се вдигне средната заплата за пред Европа,а частния сектор плаща минимума?
2
26
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 9 години
ЕС е виновно. В еропата всеки ден стават такива неща
1
3
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление всичко е ясно. За пореден път няма виновни. Или може би ние сме виновни, че още сме в България - една държава, който вместо родина-майка е мащеха за всички ни. няма закони, няма институции, див канибализъм, пардон капитализъм, ценат на цовешия живот е колкото в Дивия запад. За 300-400лв бъхташ бомби и го обезвреждаш не защото си Брус Уилис, а просто нямаш друг избор от какво да живееш. Как да имаш като за 25 години преход към еврогейщина се съсипа всичко. Съболезнования на близките.