Обмислят общ мемориален гроб на загиналите в Горни Лом

Видинската митрополия: Това е в духа на православната традиция
4 окт 2014 12:51, Анисия Иванова
21
Обмислят общ мемориален гроб на загиналите в Горни Лом
Снимка, архив Булфото

Видинска митрополия предлага да бъде направен общ мемориален гроб на загиналите при инцидента в Горни Лом. Това съобщиха от митрополията.

Още по темата
В становището на митрополията за това, дали да се правят индивидуални опела и гробове на жертвите при инцидента в с. Горни Лом е посочено, че институцията счита за свой дълг да отговори на множеството запитвания от страна на близки и потърпевши от инцидента за извършването на погребение на загиналите.

Видинска митрополия като изхожда от грижата за душата на покойника и духовната утеха на семействата на загиналите, смята, че трябва да се извършват заупокойни молитви и панихиди за загиналите; да се споменават имената на загиналите по време на света литургия и да се извърши опело от свещенослужител.

Така го изисква православната традиция и дух, като се оформи символичен гроб, паметна плоча, ковчег или урна, в която ако има намерени останки да бъдат положени, ако ли не - траурен саван, на който е изобразено възкресението на Иисус Христос.

Затова и предложението на Видинска митрополия е да бъде направен общ мемориал гроб, където да бъдат извършвани, както подобаващо опело, така и заупокойни молитви за всички загинали. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Загиналите са...работили за 240 лева заплата.Феодалната държава е длъжник на всички онеправдани българи,но това да ти...вземат и живота,за тези...пари,е жесток...експеримент с търпението на българите.
13
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни глупости! Църквата да не се вре с *** идеи? Как ще се погребват заедно хора, които не са си никакви? Всеки във семейния гроб при близките си.
12
0
 
1
 
! Отговори
vz преди 9 години
uha, predpriemchivi christ bulduhovnici! horata nyamat smarten akt i ostanki ot tela za pogrebvane, ama te si mislyat za biznesa - svesti, molitvi, opyavane, pomeni, kitki, venci, ikoni, bukvi, mramor, kopane, zarivane
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този мемориал казва,,НИЕ ГО НАПРАВИХМЕ,това си беше ритуално масонско убийство в чест на курбан байрям и изборите,това беше гнусно жертвоприношение,няма да се учудя ако пред плочата сложат и белязката на вечният огън
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 10С важно уточнение - да се обезвреждат в Народното събрание, когато депутатите полагат клетва - щото обикновено само тогава са в пълен състав!
9
0
 
10
 
! Отговори
за БГ преди 9 години
То скоро май наистина ще има един общ мемориален гроб на загинала България:-(
8
0
 
14
 
! Отговори
гост преди 9 години
Как ще слагат в един гроб бедните и невини хорица заедно с тези *** шефовете им.Един път и един от виновните понесе наказание,*** нещастен жаден за много пари,а сега си ги харчи със задраве в гробищата.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
могат по принцип всички да ни хвърлят в общ гроб и да ни дават още по малки заплати
6
1
 
9
 
! Отговори
zdr преди 9 години
Това е добро решение за близките и за всички нас.Сега всеки път като мина край паметника на изгорелите войничета на Околовръстното в Люлин си спомням за тях,както и за техните убийци, разбира се.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще го плати професора милионер комунист и доносник
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко нелепо и цинично! Това ще бъде паметник на продадената България и геноцида над българския народ!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В общ, може и да не е мемориален гроб, трябва да заведем, всички коректни работодатели, като този от "Миджур" и техните семейства. Могат да си го изкопаят сами.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щото заради алчността на собствениците и безхаберието на съда, не е останало какво да се погребва от загиналите 15 души.
1
2
 
2
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
A KAKVO MISLI ZARKVATA.

Спонсорирани публикации