Борисов обеща коледна добавка от 40 лв. към пенсиите до 286 лв.

Подлъгват пенсионерите през година, да не се случва пак, отсече той
Обновена: 18 ное 2014 14:04 | 18 ное 2014 11:26, Веселина Йорданова
228
Борисов обеща коледна добавка от 40 лв. към пенсиите до 286 лв.
Борисов и Горанов. Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов обеща коледни добавки на пенсионерите с най-ниски пенсии.

„Поех ангажимент да дадем по 40 лв. на пенсионерите с пенсии до 286 лв., това са около 1 300 000 пенсионери“, уточни Борисов след среща с министъра на финансите Владислав Горанов.

Още по темата
Премиерът каза, че е възложил на Горанов да се огледа какво може да бъде съкратено от инфраструктурни проекти, администрация, „за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават.“

„Това, че ги подлъгват през година, за да се похарчат огромни пари, да не се случи пак. Това са 50 млн. лв. - не са малко пари в тази финансова криза, но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме, за да спасяваме банки, абсолютно прави са пенсионерите да кажат "А Коледата как да я посрещнем", коментира Борисов, цитиран от „Фокус“.

Премиерът каза, че ще съобщи на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин, за да бъде подготвено постановление, което в сряда да гласува Министерският съвет.

Така възрастните хора с пенсии до 286 лв. ще получат по 40 лв. допълнително с пенсиите си за декември.

За добавката настоя социалното министерство в лицето на Калфин, когото преди дни Горанов отряза през медиите с думите, че няма пари. Впоследствие обаче социалният министър обясни, че средства за възрастните хора за Коледа все още се търсят.

Горанов разясни, че срещата с Борисов днес била премиерът да поеме ангажимент, че ще го подкрепи в някои допълнителни мерки за спестяване до края на 2014 г., „за да може общата сметка на актуализацията да излезе”.

„Получих уверение, че ще имам подкрепа от министър-председателя за някои допълнителни спестявания, когато минем на условно казано "ръчно управление" на бюджета“, каза той.

Горанов уточни, че има опредени спестявания в трансферите към държавното обществено осигуряване и някои инфраструктурни проекти ще бъдат леко забавени за следващата година.

Кои ще са те обаче ще се изяснява на по-късен етап. Средства ще бъдат спестени и от административни разходи, които могат да бъдат отложени.

Ще режем от всичко, без да трупаме просрочени задължения, коментира още финансовият министър.

На въпрос дали ще се вземат пари от МВР, Горанов отговори, че е последният човек, който защитава експанзия на разходите там. Той посочи, че с предлаганата актуализация на бюджета са били принудени да дадат близо 130 млн. лв. за МВР заради новия закон за ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
41
 
! Отговори
Черпете брееееее преди 9 години
Допускайте да избират на избори пужарникарчиту. Хак ви е!А пийте по една студена сега.
124
4
 
35
 
! Отговори
САШО преди 9 години
До симпатяга : ПРАВ СИ ,ЗАЩОТО ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ НАВРЕМЕТО ДАДЕ ПЕНСИИ НА ХОРА ,КОИТО НЕ БЯХА РАБОТИЛИ НИТО ДЕН НЯКЪДЕ / ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА СДС / ! ОТ ТОГАВА ,ДО ДЕН ДНЕШЕН ТЕЗИ С МАЛКИТЕ ПЕНСИИ ПОЛУЧАВАТ УВЕЛИЧЕНИЕ ,НОВОГОДИШНИ ДОПЪЛНЕНИЯ , А ТЕЗИ ДЕТО ЖИВОТА ИМ Е МИНАЛ И ИМАТ ПО 50 ГОД. ТРУДОВ СТАЖ - КУЧЕТА ГИ ЯЛИ ! ВИНОВНИ СА ,ЗАЩОТО СА РАБОТИЛИ ПРИ " КОМУНИЗМА " - ТОВА Е НЕИЗКАЗАНАТА ИСТИНА !ТОЯ БЕЗХАБЕРНИК ПРОДЪЛЖАВА НАСЛЕДЕНОТО ОТ СДС - НАЛИ СА ДУПЕ И *** С КОСТОВ !
123
2
 
36
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
Ако в Гърция се подиграят така с пенсионерите.... НЕ МИ СЕ МИСЛИ... ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СА И........ТИ, КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ОСИГУРИШ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЕВРОПЕЙСКА ПЕНСИЯ НЕ ВЛИЗАЙ В ПОЛИТИКАТА,НЕ ВЗЕМАЙ ВЛАСТАААААААААААААААААААААА ?????
122
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коледните надбавки и заплатите са малки, защото...капитализмът е реставриран. Преди 9 септември 1944 г., пенсионери са 120 000 българи, 2% от населението. Слаба икономика, пенсии няма. 80% от БВП идва от услугите, 20% от реално производство - тоест събиране на скрап и дърводобив.
121
5
 
34
 
! Отговори
САШО преди 9 години
ЗА КОЕ ПАГУБНО УПРАВЛЕНИЕ ГОВОРИШ БЕ , ДЕМАГОГ ? ЗА ТОВА НА ОРЕШАРСКИ ,ДЕТО НЕ ГО ОСТАВИХТЕ ДА РАБОТИ И ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН МУ УСТРОЙВАХТЕ ДЕМОНСТРАЦИИ ? ВАШЕТО ПРЕДИШНО УПРАВЛЕНИЕ БЕШЕ ПАГУБНО ! ТОЧНО КАКТО СЕ СЛУЧИ С ЖАН ВИДЕНОВ -СДС ПРОПИЛЯ ДЪРЖАВАТА ПРЕДИ НЕГО , А ТОЙ ЗА ПО МАЛКО ОТ ГОДИНА УПРАВЛЕНИЕ ,БЕ ЗАКЛЕЙМЕН ОТ ДЕСНИ И ЛЕВИ ,ЧЕ РАЗСИПАЛ ДЪРЖАВАТА ! ДЕСНИ ДЕМАГОЗИ-РАЗСИПНИЦИ ! АМА И БСП СА ЗА Е...Е - ТРАЯТ СИ ТАМ В ПАРЛАМЕНТА И НЕ ИМ ГИ КАЗВАТ ТЕЗИ ОЧЕВИДНИ НЕЩА В ОЧИТЕ !
120
0
 
36
 
! Отговори
Ото фон Бисмарк преди 9 години
Депутатите това са търтеи, пишещи закони, по които човек не би преживял. Защо възнаграждението на министрите е постоянно и независимо от това, добре или лошо живее населението? Ако заплатата на бюрократите върви нагоре или надолу в зависимост от уровена на живат на народа, тогава тези глупаца по-малко биха писали закони, а повече биха мислили.
119
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужас , как се живее с 286 лв. или ДО 286 лв.1,300,000 под прага на БЕДНОТИЯТА !!А безработните ?????И си Президент или Министър на такова общество , пред което можеш да се изправиш и да говориш на българския народ за неговото бъдеще . И си определяш за себе си 100 пъти по- голяма заплата ???
118
1
 
32
 
! Отговори
до 149 преди 9 години
Ти за валутен борд чувал ли си? Или само си пишеш.
117
2
 
36
 
! Отговори
Вервайте преди 9 години
Боко Тиквата прави това, което би правила БСП. Отвсякъде червени ***. ха-ха
116
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АлчностЕдва ли има човек, който да харесва това качество. А всички го проявяваме в една или друга степен. Да контролираме алчността си е много трудно, но да я пуснем на воля е пагубно. Дяволът отнема душата на човека. Боко, покай се! Е, дявол няма, но има комунисти -спомни съдбата на дядо си, боят пред кръчмата на Хераково. Когато фронтоваците се върнаха от Втората световна война.
115
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ви ли прави впечатление, че и "комуниста"Станишев и "демокрада" Борисов дават една и съща коледна надбавка - 40 лв? Дянков за три години вдигна пенсиите с 10%, след това Станишев с 3 % за една година, сега се готви годишно повишение с 2.4%. Тоест, политиката е строго последователна - а и няма как да е другояче. България е неоколония на американския и германски капитали.
114
0
 
41
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Коледните надбавки и заплатите са малки, защото икономиката е в назначени от ДС капиталисти, бивши комунисти. Те ще останат мизерно малки, защото младите, учените, можещите са напуснали *** ,и си оправят живота и бъдещето на запад. Не на изток.Не е нормално един пенсиониран преди 15 години учител или лекар да получава 200 лева пенсия.ИконоМиката в България и ПОЗОРНА а НЕ ПАЗАРНА.
113
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бате Боко е като Робин Худ, с една малка разлика - Боко краде от бедните, за да дава на богатите.
112
1
 
45
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 9 години
никаква аванта за пенсионерите,с 150 лв пенсия на месец се живее охолно..Трябва драстично да се вдигне възрастта на пенсиониране,тя трябва да стане 90г.
111
6
 
39
 
! Отговори
симпатяга преди 9 години
Подобен соц подход (по равно и само на тези с малки пенсии) е абсолютно несправедлив! За да има човек висока пенсия, значи има и по-висок осигурителен принос (по-високи вноски и по-дълго време). С тази уравновиловка какво е посланието - ами, няма значение какви вноски си правил, ако си правил по-високи, значи си "виновен" и няма да получиш нищо! Това ли е дясно мислене!!! Трябва системата да бъде с индивидуални партиди, всичко друго е несправедливо спрямо способните хора, които са на светло!
110
1
 
43
 
! Отговори
топала преди 9 години
защо това не го обещае социалния министър а пак ти на първо място бе
109
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 140а 340 лева заплата , много справедливо ли ти се вижда , около 200 хиляди българи ходят цял месец за под 300 лева чисти след данъци.Знаеш ли че над 500 хиляди получават до 700 лева , след данъци под 600 лева.....Това справедливо ли е ....Това са реалностите , както бе реалност преди само 15-тина години , средната заплата бе стигнала 10 долара , а хляб се купуваше с купони.В скандинавските страни социалните са по високи от депутатските заплати в България
108
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 135 - да много са, по 5 лева е нормалното, браво много си разумен и разбиращ нещата и трезво мислещтрябва даже въобще да не получават пенсии, защото не работят, това не е пазарна икономика и евро-атлантическа ценност, нали
107
2
 
40
 
! Отговори
1298 преди 9 години
Нагли мазни физиономии с предварително нагласен сценарий са тия на снимката.
106
2
 
38
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ще ви дам за пример един американец- Бил Гейтс. Стана милиардер, знаете как, с чужд продукт купен за центове. Увря му акъла и сега дава стотици милиони за благотворителност. Ако продължава така, след няколко години ще е обикновен милионер. Респект пред човека, дето разбра, че обществото е по важно пред най- новия частен самолет или небостъргач. Респект!