Нямаме капацитет за повече бежанци, рече Калфин

Атентати като в Париж наливат вода в мелницата на крайнодесните
Обновена: 12 яну 2015 11:00 | 12 яну 2015 10:57,
51
Нямаме капацитет за повече бежанци, рече Калфин
Ивайло Калфин. Снимка: архив, БулФото

Правилата, свързани с контрола на границите в Европейския съюз, ще бъдат преразгледани след трагедията в Париж, заяви пред БНТ вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин. Според него подобни кървави атентати "наливат вода в мелницата" на крайните десни политически сили, които търсят конфронтация в обществото.

Още по темата
Според вицепремиера е много необходимо чувството за солидарност, показано по време на вчерашния марш в Париж, но то не решава проблемите. Калфин смята, че са необходими съвсем конкретни политики – социални, на включване, на толерантност.

По думите му е очевидно, че правилата, свързани с контрола върху границите и влизането в ЕС, ще бъдат преразгледани. Въпросът е, че и в конкретния случай и в много други, става въпрос за граждани на Евросъюза и със затварянето на границите също няма да се реши проблемът.

Калфин смята, че навсякъде по света хората, които са склонни към крайни действия, са бедните - тези, които са изключени от обществото, които не са мотивирани да участват в него, защото мислят, че са втора класа.

Според него точно това е опасното, като той обясни, че общите показатели в България се подобряват, но се оставят едни “джобове на огромна бедност” на хора без мотивация да учат и работят, и да участват в обществото.

Калфин посочи, че е необходима силна държавна политика за премахването на различията в обществото, за включване на хората без работа и доходи в различни дейности, за да се намали рискът от включването им в антиобществени прояви. Необходима ни е цялостна държавна политика, каза министърът.

Трябва много ясно да заявим, че нямаме повече капацитет за приемане на бежанци, но и не трябва да създаваме гета от безработни, защото това е опасно за българското общество, каза Калфин. Той заяви, че винаги е бил на мнение, че армията би трябвало да помага по границата и не приема аргументите, че това е агресивен акт към съседите, защото техните армии също са по границите.

По думите му има стратегии за бежанците у нас, но всички те изискват ресурс, който не е на разположение. Не е въпрос само на пари, а и на капацитет, каза министърът.

Още по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: МТСПИвайло Калфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой плаща за рекламите и рекламното време на сълзливите клипчета за бежанците?Как така изведнъж държавата се заангажира с мисията да ни харесат бежанците?Дали сме независима и суверенна държава,която взима сама решенията си?Явно ЕС е майка за едни и мащеха за други.
14
0
 
19
 
! Отговори
АНТИЦИОНИСТ преди 9 години
Хитрото еврейче прави манипулации!Не вЕрвам на нищо от този!
13
0
 
26
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
То точно това е целта. Меркел не иска повече бежанци, за това ни тъпчат като коледни пуйки с възможно повече ***, които са "бежанци" и по телевизията въртят сърцераздирателни клипчета, колко трябвало да сме толерантни. А Германия в същото време се тресе от протести против ислямизацията на страната им. Ако Меркел изтърве края и всичките бежанци, които са у нас отидат в Германия - това значи само едно - гражданска война. П.С. И без това техните *** и араби са им предостатъчни.
12
1
 
15
 
! Отговори
... преди 9 години
Сега Бойко като се прибере от Париж и Брюксел ще каже - "ТРЯБВА ДА ЗАТЕГНЕМ КОНТРОЛА ПО ГРАНИЦАТА НИ С ТУРЦИЯ, ЗАЩОТО СЕ ЯВЯВА ВЪНШНА НА ЕС И МНОГО АМУДЖИ ВЛИЗАЛИ ПРЕЗ НЕЯ. АКО ТРЯБВА ДОРИ ВОЕННИ ЩЕ ПАТРОЛИРАТ "А господин Борисов, как стигнахте и защо променихте своето решшение и това на президента?"АМИ... В БРЮКСЕЛ МИ ЗАПОВЯДАХА..."
11
15
 
2
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Калфин ПРЕЗИДЕНТ !
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажи го на глас на Бойко и на европейците.Стига сте си шушукали по тоалетните само.Като влезнахте в тва правителство да си мислил,че ще ядеш попарата на Бойко и Цецо.Сега не реви а изпълнявай заповедите на Меркел.Отърви Германия от бежанците.
9
2
 
18
 
! Отговори
. преди 9 години
А президента и премиера не искали да поставят армия на границата...
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То старите кучета от БНА вече надхвърлихме възрастта за запас вече...
7
2
 
17
 
! Отговори
IN depence we trust преди 9 години
И Калфин и останалите ни политици само си говорят,а в ЕС,НАТО и разни други места никой за нищо не ги сафери.България до такава степен е зависима,че направо няма думи,които да опишат каква кукла на конци е държавата ни в международен план.Но нека Калфин си говори,само с приказките ще си остане.Имат държавите политици на място,а ние ....
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отваряйте границите и ги пускайте да заминават за Европа. Ако решат да ни ги връщат настанете гранична полиция с автомати, пушки и каквото там ви дойде и да ги запращат обратно към Западна Европа (ако отказват, да се стреля на месо). Как така всякаква *** без документи ще преминава свободно границите на някоя държава все едно е разграден двор?! ЕС много хубаво ни използва - за тоалетна, за всякаква *** и *** от нас зависи дали ще им се гъзим и ще им позволяваме да ни го набиват все още.
5
0
 
28
 
! Отговори
Искрен съм! преди 9 години
Открито ви го казвам.. Не съм Расист но не ги харесвам тия бежанци и вас също управници!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо, нали имаме "свобода" на словото....
3
1
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Нямаме, ама от Брюксел и Вашингтон казват да приемаме. Идва пролет ... По границата с Турция ще плъзнат като скакалци ..КОЙ ще ги спре тогава, защото се видя, че МВР няма възможност ?Армията ли ? Един файтон хора ! КОЙ ?Като съсипвахте България не мислехте .. Сега ще ви видя какво ще правите !Пак до нас старите кучета от БНА ще опрете май !Пазили сме я тази граница и пак ще я пазим, но този път КОЙ ще плаща ?ЕС ? НАТО ? ... КОЙ ?
2
0
 
24
 
! Отговори
пълен смях преди 9 години
Чакай да се наплодят-тогава ще говорим!
1
0
 
32
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Това го набий в главата на оная българопредателка Кунева,която гледа само как да угоди на европейските помиари.