Над 8000 души вече са подали данъчните си декларации

Растял интересът към електронните услуги на НАП
Обновена: 19 яну 2015 17:33 | 19 яну 2015 15:50, Веселина Йорданова
1
Над 8000 души вече са подали данъчните си декларации
Снимка: архив, Ройтерс

Над 8000 данъчни декларации от физически лица за облагане на доходите от 2014 г. са подадени досега в Националната агенция за приходите, обяви на пресконференция Боряна Георгиева, директор на Дирекция "Обслужване" в НАП.

Над 1500 са декларациите, подадени по интернет, като от тях почти равен е броят на документите, подадени с електронен подпис и с персонален идентификационен код /ПИК/, предаде БТА.

Всички издадени досега ПИК от НАП, които са към четвърт милион, остават активни, обясни Георгиева. От НАП призоваха хората да заявят в НАП искане за издаване на Персонален идентификационен код, защото така се пести време и пари. Кодовете са безплатни и безсрочни.

От НАП отчетоха, че през последните седмици има силен интерес към електронните услуги на Агенцията от хора, желаещи да проверят състоянието на пенсионно-осигурителната си сметка за втора пенсия.

От Агенцията напомниха, че срокът за подаване на годишните декларации на физически лица е 30 април, а за да може да се ползва 5-процентната отстъпка - 31 март, като декларацията трябва да бъде подадена по електронен път - с електронен подпис или с ПИК.

Условието отстъпката да се получи е към датата на подаване на декларацията да нямаме други задължения.

По разчети на НАП годишно чрез въвеждането на електронни услуги на хората и бизнеса се спестяват около 300 млн. лева преки административни разходи.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: НАПBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А някой някога да е чул или видял ром(ястреб )да подава данъчна декларация