Борисов подкрепи Москов: Език мой - враг мой, с шегите внимавайте

Действайте си по задачите, заръчва на министрите премиерът
Обновена: 21 яну 2015 17:26 | 21 яну 2015 15:17, Веселина Йорданова
85
Борисов подкрепи Москов: Език мой - враг мой, с шегите внимавайте
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов подкрепи здравния министър д-р Петър Москов, чиято оставка ДПС иска, заплашвайки с вот на недоверие.

„Правителството стои твърдо зад здравната реформа и действията на здравното министерство към момента. Стоя зад министъра и неговите професионални действия”, обяснява Борисов пред министрите на редовното заседание на МС според стенограмата.

Още по темата
Премиерът съветва обаче членовете на кабинета си да съобразяват изказа си с позициите, които заемат.

"Защото виждате, че дори една неточност, дори една интерпретация, ако щете, дава възможност да бъдем атакувани. Внимавайте много, както се казва. И с шегите внимавайте", нарежда Борисов, който вчера публично обяви, че се е пошегувал с предложението си за жена президент и вече много ще внимава какво казва.

Премиерът развива обширно темата пред министрите.

„Нашите кандидат-депутати гледаха представление в театъра - „Език мой – враг мой“. Много хубаво представление. Препоръчвам го на всички министри, защото това действително е – една изпусната дума, след това… Не че аз не съм го правил, не че не съм бил атакуван, но просто от горчив опит ви го казвам. Дори когато се пошегувате на едно мероприятие, имайте предвид, че стоят хора, които с това си изкарват хляба – да ви анализират, да извличат какви ли не, конспиративни включително, теории след това“, разяснява той.

Борисов допуска, че депутатите могат да се обиждат в парламента, но ги похвали, че напоследък не го правят.

„Вие, все пак, като министри имайте предвид, че всяка една квалификация е с не много положителен развой след това. Така че подкрепата и на кабинета, и моята лична министърът я има. Оттук насетне си действайте по задачите. Имаме много, много работа да се върши, а повтарям, опозицията е за това, да търси всяка една възможност да ни атакува. Не можем да им се сърдим и по тази тема“, коментира той.

Според премиера в случая с исканата оставка не става въпрос за работата на Москов, а за „малко имагинерно интерпретиране на данни от Министерство на вътрешните работи и съответно от спешните центрове“.

Премиерът подчертава, че е гарант за това, че правителството никога няма да допусне ксенофобски действия към малцинства или етноси.

„В самия кабинет имаме много представители на етносите и за нас те са братя, сестри и няма от какво да се притесняват”, изтъкна премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
26
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 30Кое му е неграмотното, бе смотльо? Не гледай изказа а мисълта, която изразява. Местан като говори с думи които половината българи не разбират и зад тях само вятър и мъгла по-грамотен ли ти се вижда? Тоя човек има управленски опит като гл. секретар на МВР, кмет на София и премиер на България. Кой си ти да го определяш като ***, като в живота си управлявал ли си нещо повече от курника с кокошките ти, за да имаш право на оценка?
37
13
 
45
 
! Отговори
Andreshko преди 9 години
Защо ни е друга жена Президент?
36
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Преподавател в СУБорисов е с купена диплома след 1989 г. Неслучайно и Сакса го избра в МВР че му плащаше за пазач,
35
12
 
41
 
! Отговори
ГАЙ-ХИТРЕЦИЙ преди 9 години
До социолог:А "тоз Буда", не е другар, така ли е?Да не си ти един червен социолог, известен на мнозина?
34
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално е Борисов да е премиер - по-голямата част от българите се идентифицират именно се него - прости, неграмотни, но нахални.Щом се харесва на материяла - той да е, но после да не плачете, че всичко ви е скъпо, а доходите ниски и че ще работите до гроб.
33
18
 
42
 
! Отговори
Преподавател в СУ преди 9 години
Интересно схващане на другарите от БКП-БСП-ДС , че Борисов бил ***. Щом като д-р на науките е награмотник , какво да кажем за др. Тодор Живков човек с основно образование и овчар по професия , който му се радвахме над 30 години . Или за Станишев , който е учил в Москва за въздействието на копчетата в униформата на червената армия . Другари тази ви опорна точка както и другите не върви .
32
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До политологСидеров например или от комунистическите партии както в Гърция.
31
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Москов обиди ***, печели гласове на българите и губи гласове на ДПС. Ако Москов не обиди *** и си мълчи, губи гласове на българите и печели гласове на ДПС. Борисов иска Москов да мълчи и да играе за ДПС.
30
19
 
38
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Много ми е интересно тези които са против ГЕРБ и Борисов каква алтернатива предлагат. Кой да бъде Премиер и от коя партия , защото тази партия трябва да спечели изборите и да излъчи Премиер . Чакам да прочета мненията ви .
29
16
 
37
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Другари голяма злоба ви е налегнала . Недейте така ще се поболеете и туко виж някакъв инсулт или нещо подобно ви сполети . Колкото и да се пънете никой в момента и още 10 години няма да има конкуренция на Борисов . Това е реалността , а не мераците ви . Ако не вярвайте попитайте другаря Станишев, той се напъва и накрая избяга като плъх от България или Бареков ако искате .
28
14
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога сме си и мислели, че такъв *** ще ни бъде премиер; чу такъв глиган ще ни представя пред света? Когато ходите в странство и ви се смеят, знайте че е заради този пъпеш.
27
9
 
40
 
! Отговори
АНТИТОЛЕРАСТ преди 9 години
-Ще подкрепяш къде ще ходиш? Време е да се определиш. Български премиер на българите ли си. Или си "всемирен евро-атлантик и споделяш съответните ценности", които нямат нищо общо.
26
10
 
45
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Не разбирам защо се говори за жена президент !?Защо сегашният ни пръв партиен и държавен ръководител от Банкя не говори за женски футбол , например ? Нима няма жени , способни да сформират едно футболно отборче , на което той да е треньор ? Първо женски отбор по футбол, после и една ловно - риболовна женска дружинка ...
25
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eйй, умен бе - не е като Местан да е прочел само една книга.
24
8
 
45
 
! Отговори
бг преди 9 години
Ако почнем да хвалим управляващите,пак ще лапаме мухите,както до сега.
23
9
 
50
 
! Отговори
морски преди 9 години
И ние,хората от народа,си действаме по задачите - вече сме приготвили сопите.
22
26
 
39
 
! Отговори
К преди 9 години
Браво,Борисов !!Не на лицемерието и пошлостта !!
21
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малцинствата като са ти братя и сестри *** при тях да живееш или си ги земи в къщата тикво
20
11
 
47
 
! Отговори
бг преди 9 години
И какво е станало толкова?Само си плямпат по телевизиите,всичко си е по старо му!
19
15
 
43
 
! Отговори
лекар-психиатър преди 9 години
Браво но червения *** за коментара му под 18 . Вижда се , че е умен и прогресивен комунист и ще възпита и така детето си . С такива хора България я чака бъдеще на третия свят .