Шарков не вярва на Местан: Кой на чия страна е за битите лекари?!

Москов говори с езика на омразата, настоява Адемов
Обновена: 21 яну 2015 10:03 | 21 яну 2015 09:35, Веселина Йорданова
47
Шарков не вярва на Местан: Кой на чия страна е за битите лекари?!
Ваньо Шарков. Снимка: архив, БулФото

Повечето бити спешни медици не са подавали сигнали в полицията и оттам идва разликата в данните на МВР и здравното министерство, обясни зам.-здравният министър д-р Ваньо Шарков в сутрешния блок на Нова телевизия.

Още по темата
ДПС обяви, че регистрираните нападения в МВР са 17, а по данни, събирани от спешните центрове в страната, са 227 за миналата година. Вчера Лютви Местан поиска оставката на здравния министър Петър Москов за „непригодност“ и заплаши с вот на недоверие, ако тя не стане факт.

Шарков подчерта, че вярва на колегите си от Спешна помощ, „не на  г-н Местан, че е толкова загрижен за тези неща, за които говори”.

„Когато г-н Местан обвинява здравния министър Петър Москов в лъжа, обвинява в лъжа всички онези, които работят в центровете за Спешна медицинска помощ”, допълни той.

Зам.-министърът попита защо ДПС поставя въпроса именно сега, след като имат данните на МВР от 17 декември.

„Това дали някой ще сезира органите на МВР за това, че е нападнат, е негов личен избор. Искаме те да го правят, за да има в максимална степен съвпадение между статистиките от двете страни”, поясни той.

Шарков беше категоричен, че политизирането на въпроса не решава проблема.
 
„Интересно ми е кой на чия страна е в този конфликт? Статистиката на МВР и нашата статистика са верни, въпросът е какви мерки се взимат и защо едва сега”, посочи зам.-министърът.

Д-р Хасан Адемов от ДПС заяви, че всички са на страната на лекарите, защото дори един случай на нападение е огромен обществен проблем.

Той обаче посочи, че в изказването си пред парламента д-р Петър Москов е говорил за „регистрирани” случаи на насилие над лекари и нарочно е заблуждавал, че към онзи момент те са 225, по-голямата част извършени от роми.

„Отговорността е лична, няма колективна отговорност. Няма такъв случай вината на отделни извършители да бъде прехвърлена върху цял един етнос”, заяви д-р Адемов.

Според него министърът си позволява език на омразата и ксенофобско отношение.

„Заявихме, че ще имаме нулева толерантност по отношение на езика на омразата”, подчерта Хасан Адемов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пишем за скандалите, но нямаме достатъчно здравни предавания
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако си дадем сметка за невежеството на пациентите ще разберем колко излишни пари се харчат за медииХората не знаят кога да викат лекар, закъсняват с реакциите си с дни, а не с часовеПосле плачатИзостанало общество сме
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Против езика на омразата и с две ръце за насилието. Така ли?
31
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Местан няма страна,само дразни
30
0
 
26
 
! Отговори
Емо преди 9 години
Аз съм против братята Ромех да получават безплатно здравеопазване, без да си плащат здравните осигуровки... кой ще се съгласи с мен?
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да се осъзнае, че в България живеят българи които изповядват християнската религия и българи които изповядват исляма. Повече от това деление няма нужда. Хората в смесените райони си живеят мирно и спокойно дори си ходят на гости по празниците няма нужда шепа " политици да реват за правата им" Нещото което трябва да правят политиците НИ е да се борят за правата на всеки един българин в която и част на света се намира а не да се опитват да ни делят по религия в собствената ни страна
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците да си ни върнат Коми, че имаме излишък от заслужили дървосекачи.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога най-накрая медиите ще отсвирят този *** и партията му. Нека им наложат пълен бойкот. Дори тези, които са при шопарчо, ако са българи да го направят.
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте филма " Под масата двама".В главните роли - Волен Сидеров и Лютви Местан.
25
2
 
10
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Юруистите и сидер ага защо мълчат, ще подкрепят ли отново ДПС?Да живее България!
24
1
 
28
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
Лютви Местан е този, който създава и насажда негативни етнически настроения. Стига е вадил теми от миналата година. Какво пък толкова лошо видя в изказването на министър Москов, това си е самата истина.
23
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Д- р Адемов - лекар в спешна помощ.Лютви Местан - шофьор на линейка.Заплата - 1 000 лв. /общо/.И да си лекуват избирателите !
22
1
 
39
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Уважавам българските турци.Мразя ДПС и лидерите му.
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как така, кой на чия страна е?!Местан и компания правят мили очи на проблемната част от електората си! Това и за децата е ясно.
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво значи кой на чия страна е? Важна е истината и това, че докато си пишеме тука, а Местан лее горчиви сълзи за престъпниците, някъде поредната *** жертва е малтретирана. и вместо спешно да се прави нещо гледаме крокодилските му сълзи.
19
6
 
4
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Призовавам ислямска държава да взриви в България парламента министерски съвет и президентството.Управляващтата вихрушка станаха милионери за 4 години а народа е безработен и мизерува и гладува.Аз съм безработен от 2 години по вина на държавата а вчера ми отказаха и парична социална помощт като безработен.Освен през зимата да ям сняг а през лятото да паса трева друго не виждам.Джихадисти взривете ПАРЛАМЕНТА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТА ТА ТАЗИ МИЛИОНЕРИ МАФИОТИ ПРЕСТЪПНА *** ДА ИЗМРЕ-ГРОБ
18
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан ми изглежда леееко изнервен. Не го познавам като такъв. Явно задължителното гласуване му докарва безсънни нощи и единственото , което е измислил е да прилапа ромския вот. Да ,ама братята искат пари и кебапчета .
17
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имам предложение - ако ДПС посмеят да поискат вота на недоверие с цел отстраняване на Мсоков да се съберем нпетър Москов, да се съберем и да подкрепим Москов. Най-сетен един читав здравен министър с воля и ДПс иска да го отсвири
16
1
 
34
 
! Отговори
Съд за подстрекателя преди 9 години
ДС агент Павел очевидно е получил указание от задкулисните обръчи да толерира и подстрекава криминалния *** контингент и чрез провокации да саботира реформаторските усилия на правителството ! Законите и правилата за обществено поведение, ефенди, са задължителни за всички БГ граждани ! Другаде го стяга него чипика. Задължителното гласуване ! И как тъй ще се отнема от ДС мафията грабежа й от еврофондовете, от парите за здравеопазване и от здравната каса ? Нагло безочие и цинизъм !
15
0
 
29
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Местан да отговори какво се сучва с депутата от ДПС Хасан Хаджихасан , който преби лекар във Велико Търново и докара комоцио през 2013. Мисля тогава, го оправда с думите - Хаджихасан бил афектиран! Това е срам неморално е да не поемеш отговорност, как иска Местан доверие от лекарите. Като се има в предвид, че има много бъгарки-тукини в болниците и спешната помощ. Поведението на Местан е скандално.