Борисов подкрепи Москов: Език мой - враг мой, с шегите внимавайте

Действайте си по задачите, заръчва на министрите премиерът
Обновена: 21 яну 2015 17:26 | 21 яну 2015 15:17, Веселина Йорданова
85
Борисов подкрепи Москов: Език мой - враг мой, с шегите внимавайте
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов подкрепи здравния министър д-р Петър Москов, чиято оставка ДПС иска, заплашвайки с вот на недоверие.

„Правителството стои твърдо зад здравната реформа и действията на здравното министерство към момента. Стоя зад министъра и неговите професионални действия”, обяснява Борисов пред министрите на редовното заседание на МС според стенограмата.

Още по темата
Премиерът съветва обаче членовете на кабинета си да съобразяват изказа си с позициите, които заемат.

"Защото виждате, че дори една неточност, дори една интерпретация, ако щете, дава възможност да бъдем атакувани. Внимавайте много, както се казва. И с шегите внимавайте", нарежда Борисов, който вчера публично обяви, че се е пошегувал с предложението си за жена президент и вече много ще внимава какво казва.

Премиерът развива обширно темата пред министрите.

„Нашите кандидат-депутати гледаха представление в театъра - „Език мой – враг мой“. Много хубаво представление. Препоръчвам го на всички министри, защото това действително е – една изпусната дума, след това… Не че аз не съм го правил, не че не съм бил атакуван, но просто от горчив опит ви го казвам. Дори когато се пошегувате на едно мероприятие, имайте предвид, че стоят хора, които с това си изкарват хляба – да ви анализират, да извличат какви ли не, конспиративни включително, теории след това“, разяснява той.

Борисов допуска, че депутатите могат да се обиждат в парламента, но ги похвали, че напоследък не го правят.

„Вие, все пак, като министри имайте предвид, че всяка една квалификация е с не много положителен развой след това. Така че подкрепата и на кабинета, и моята лична министърът я има. Оттук насетне си действайте по задачите. Имаме много, много работа да се върши, а повтарям, опозицията е за това, да търси всяка една възможност да ни атакува. Не можем да им се сърдим и по тази тема“, коментира той.

Според премиера в случая с исканата оставка не става въпрос за работата на Москов, а за „малко имагинерно интерпретиране на данни от Министерство на вътрешните работи и съответно от спешните центрове“.

Премиерът подчертава, че е гарант за това, че правителството никога няма да допусне ксенофобски действия към малцинства или етноси.

„В самия кабинет имаме много представители на етносите и за нас те са братя, сестри и няма от какво да се притесняват”, изтъкна премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво
17
24
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дерзайте московъшки, глупостта не е престъпление!
16
18
 
46
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Напред Москов!Само АРСЕНАЛ-Лондон!
15
24
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Московушки мислете вместо да говорите.
14
17
 
43
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Призовавам ислямска държава да взриви в България парламента министерски съвет и президентството.Управляващтата вихрушка за 4 години станаха милионери а народа е безработен и мизерува и гладува.Аз съм безработен от 2 години по вина на държавата и вчера ми отказаха социална парична помощт като безработен.Освен да ям през зимата сняг а през латото да паса трева друго не виждам.Джихадисти взривете ПАРЛАМЕНТА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО.тази милионерска мафиотска престъпна *** да измре-гроб.
13
11
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам приказката е пак - да не се засегнат престъпниците, за жертвите нито дума. Ми ще вземе да се засегне Местанчо. Пък нали ни е коалиционен партньор.
12
23
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПУКА ЛИ ВИ ЧЕ РЕФОРМАТОРИТЕ И АТАКИСТИТЕ ПЛЮЯТ БОРИСОВ?
11
23
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бгИ това е по-добре отколкото червения лозунг: Крадете без мярка!
10
11
 
48
 
! Отговори
бг преди 9 години
Добре де,Бойко е най-великият,и какво от това?Нали другите трябва да работят,той ще ги командва ли,или на самосъзнание?Или да са кадърни и да печелят и да плащат данъци.Абе той май командва само крадците,да крадат по-умерено-така ще да е!
9
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
- Човек по говора се познава .- Език човека краси .- *** се хваща за рогата, а човек за езика .- Няма по-сладко от езика и по-горчиво от него .- Езикът кости няма, но кости троши .- Езикът по-зле сече от ножа .- Прехапи си езика, но лоша дума не казвай .- Каквото ти дойде на ума- не приказвай го пред кума .- Който говори каквото иска, чува каквото не иска .- Кога малко думаш, по-много чуваш .- Който мъдро мълчи, той умно говори ........ и много други
8
24
 
45
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Реформаторчета, гледайте мъдър държавник и отдайте почит. Без него няма да изкарате на власт и 1 седмица с вашите недомислици. Приказките ви само големи като на селски панаир. Няма да се научите това е ясно.
7
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Boko e hitir drugo spasenie nyama
6
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До В,Василевопънаха московите
5
20
 
41
 
! Отговори
бг преди 9 години
Както винаги лиже маже-само голи приказки!
4
15
 
54
 
! Отговори
КОЙ ГО КАЗВА преди 9 години
Човекът дето първо говори, след това пиарите обясняват, че не искал това да каже. Докато обяснят на публиката ТОЙ вече е казал ОБРАТНОТО и е ПЪЛЕН ЦИРК
3
15
 
51
 
! Отговори
В,Василев преди 9 години
Яд гие *** карабини че немогат да опъват конците Ви , за това е така , няма аджо за тях , , , , да го духат !
2
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепя само мерките в здравеопазването които Москов като министър трябва да осъществи и които са одобрени от правителството. Подчерта че не подкрепя ксенофобски възгледи и изказвания.
1
40
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОРИСОВ Е УМЕН ЧОВЕК ЗА РАЗЛИКА ОТ МОСКОВ.