8.51 евро на час за работа в Макдоналдс в Германия

Търсят 600 души, интервютата ще са на немски
Обновена: 13 фев 2015 14:07 | 13 фев 2015 11:33,
95
8.51 евро на час за работа в Макдоналдс в Германия
Снимка: архив, Reuters

Агенцията по заетостта съвместно с МакДоналдс Юг – Германия, набира 600 сътрудници за работа в ресторантите на веригата в различни части на Германия – Мюнхен, Берлин, Хамбург, Франкфурт.

Кандидатите трябва да имат добри познания по немски език. Образованието в сферата на гастрономията е предимство, но не е задължително условие, притежаването на шофьорска книжка също е предимство.
 
Офертата включва заетост за 6-12 месеца с изпитателен срок от 3 месеца и възможност за продължаване на договора; настаняване в общежитие, осигурявано от работодателя срещу заплащане от кандидата; храна един път дневно по време на работа и работно облекло, осигурени от работодателя.

Работата е на смени в различни сфери – кухня, каса, лоби, склад, почистване, 39 часа седмично.

Заплащането е 8.51 евро на час. Допълнително се заплаща за работа през почивните дни и нощните смени.

През тази година се търсят и сътрудници в ресторантския мениджмънт, но от тях се изисква отлично владеене на немски език.

Кандидатите следва да изпратят по електронна поща автобиография в EUROPASS формат (задължително), мотивационно писмо, документи за образование по специалността, препоръка (при наличие) – всички преведени на немски език.

Документите се изпращат на следните имейл адреси:
За интервю в София: B.Tashenov@az.government.bg.
За интервю във Варна: A.Ninova@az.government.bg

Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на интервюта в началото на месец март. Те ще се проведат на немски език от представители на работодателя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българските младежи учат за меринджеи и работа за 1500 евро е под достойнството им. тяхното достойнство е да живеят от пенсиите на родителите си
21
2
 
7
 
! Отговори
диагноза преди 9 години
От коментарите може да се види типичният българин, половината българи по официалната статистика работят за 350 евро на месец, като един огромен процент особено млади хора изобщо не работят а преживяват от пенсиите на родителите си, но въпреки това за тези хора работата в макдоналдс е недостойна и е под нивото им, затова те предпочитат да лежат и пият кафе вместо да работят. После не се чудете защо сме на това дередже, просто се мислим за велики, а в същото време сме кръгла нула.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в случая,важното е да имаш осигурена работа. после винаги можеш да се оглеждаш за друга.
19
8
 
15
 
! Отговори
бивш българин преди 9 години
Живея в Германия от 10 години и в МакДоналдс работят и много немци, фризьорките в Германия до скоро работеха и за по 3-4 евро на час. Не знам вие в кой свят живеете и явно си мислите че в Германия всеки получава по 5000 евро заплата, но това изобщо не е така. Освен това 8,50 на час това е преди данъците като махнеш данъците става 6,50. В България голям процент от младежите нито учат нито работят, явно работа в МакДоналдс е недостойна за българите, за тях трябва нещо от министър на горе.
18
1
 
5
 
! Отговори
11 преди 9 години
с нощните и почивните смени заплатата е минимум 1500 евро,работната седмица пак си е 39 часа,няма извънредни часове,просто хората ти плащат за нощния труд плюс 50%. живота не е по скъп от тука.в карсруе за тристаен апартамент 3 човека плащахме 800 евро включени всички консумативи. освен за стаж и пенсия има и здравна осигуровка.
17
1
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Това е бруто. От тази сума приспаднете около 40% данъци. 350 евро за квартира и около 250 евро месечни разходи за издръжка на човек. Ако останалото ви устройва, хуквайте към Макдоналдс и не се блъскайте по пътя.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До "разбирачите" - с тази заплата няма да можете да си покриете "масрафите" в Германия. А те не са никак малко. Работата в Макдоналдс е най-ниското ниво и развитие няма. Ще работите с *** и арабели - не мислете, че като са в Германия, моралът им е особено висок. Това е работа за нямащи никакъв избор. По принцип работата в Макдоналдс си е подигравка, а и както не става ясно, дали е нето или бруто /както ми се струва/, веселбата е пълна!Успех в самоунижението!
15
2
 
13
 
! Отговори
Уйо преди 9 години
Ха ха....доказателството че България и българите се счита за тоалетната на Европа и на света. Абсолютно никой германец не иска да работи в тия ресторанти дори и бежанците в Германия не желаят. Затова сега някой *** хитрец ще вземе огромни комисионни за да изпрати роби в Германия. Търсенето на толкова работници се дължи не на нови заведения Макдоналдс а на масовото напускане на имигрантите работещи там.Давай робе, напред....а след това има работа и за овчари за контакти Бойко Методиев Борисов.
14
4
 
12
 
! Отговори
плащам пенсии преди 9 години
Айде отивайте да работите, знам че няма да го направите, защото в Германия ще ви стопят лагерите от бачкане, там не е като в *** през 30 минути пауза за цигари и кафе и обедна почивка от 2 часа, а през останалото време дращене на коментари по сайтовете.....
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do vsichki negativni komentari - vie ste myrzelivi i NIKOGA i NIKYDE NIAMA da ste dovolni !!!
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са около 1360 евро на месец при 8 часов работен ден и 20 работни дни в месеца или 2660 лева на месец. И да не забравяме, че българите сме били мързеливи и затова за същшщата работа сме били взимали 10-20 пъти по-малко.
11
1
 
22
 
! Отговори
АА преди 9 години
По-добре да продавам бургери в Германия от колкото да съм инжинер в България ! За сравнение, в момента работя високо платена и хубава длъжност в България за 2 евра/ч, с които се чудя как да изкретам до другата заплата. И в скоро време от тези 1.5-2 млн. трудоспособни българи, които изхранват останалите 4-4.5 млн. ще останат под 1млн. и тази скапана държава ще остане в историята (за съжаление). Аз деца в мизерия и нищета няма да гледам !!!!!!
10
3
 
3
 
! Отговори
спокойно, преди 9 години
в германия избягват да назначават българи. предпочитат хора които знаят що е работа и професионална етика
9
1
 
16
 
! Отговори
математиката преди 9 години
До Номер 5 -"8 часа работа-20 евро"8 х 8.51 не прави 20, ти и за МакДоналдс не ставаш
8
5
 
13
 
! Отговори
4 преди 9 години
1300 евро никак не са малко за начинаещ на първа работа.имаш и храна на работното място. осигуряват те на 1300 и след 7 години придобиваш право на минимална германска пенсия. тук за 40 години работа ще получиш пенсия 160 лева. но,трябва работа,няма тарикатлъци,това му е проблема на булгаристанеца
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Палячовци кои бг работодател може да предложи подобни условия за работа без да има нужда служителят да е с корабни въжета вместо връзки или с 2 висшита 5 езика и 22 вида компютърна грамотност? Айде у кофите.Клощари алчни и ***.
6
9
 
9
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Хем ще им работя, хем искат да ми видят сметката! Защо предлагат от храната си на служителите? Искат да ги затрият ли ?Щом е включена храна от работодателя 1 път дневно категорично отказвам. Не е случайно, че предлагат за 6 месеца... Ако ям в Макдоналдс всеки ден в продължение на 6 месеца после ще дам парите, който съм изкарал там, за лекари в България...600 техни служители са напуснали тоя свят, защото са яли от храната им, сега на тяхно място търсят други....
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
20 евро на ден в Германия са ти дневните.ако нямаш осигурена квартира си 0.8 часа работа-20 евронищо!
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужас 1300 евро на месец. Швабски тарикати. Тия пари са нищо за Германия. Кой ще им се върже на глупустите?
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
къде по добре е да си кюташ в панелката на пенсиите на родителите и да дращиш за лошите експлоататори