Пак сме с най-ниските минимални заплати в ЕС

В Люксембург минималното заплащане е 10 пъти повече от нашето
26 фев 2015 20:42, Красимир Ангелов
87
Пак сме с най-ниските минимални заплати в ЕС
Снимка: Reuters

България е страната с най-ниска минимална работна заплата в ЕС, сочат последните данни от проучване на "Евростат“ за 2014 година, което обхваща 22 от общо 28 страни членки на съюза.

Най-ниското заплащане у нас на практика е почти 10 пъти по-малко от най-високата минимална заплата в ЕС – тази в Люксембург.

Статистическата служба на ЕС посочва, че  минималното месечно възнаграждение в България е 184 евро на месец. Непосредствено пред нас е Румъния с 218 евро и Литва с 300 евро. Южните ни съседи от Гърция пък получават най-малко по 684 евро на месец.

Сред страните с най-високи минимални заплати са Франция (1458 евро), Ирландия (1462 евро), Германия (1473 евро), Белгия и Холандия (1502 евро) и Люксембург (1923 евро).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Принципно такава съдба е нормална за загубилите война държави. Губим в Двете световни войни, после след Студената война пак сме на страната на губещите и все още си сърбаме попарата от тази загуба. Ако СССР беше спечелил сега положението щеше да е коренно различно.
29
6
 
15
 
! Отговори
празнуващ преди 9 години
Ще ви спомена и още нещо младежи. Аз работа само на частно и там не виреят мързели и скатавки!Елате и вижте как бачка човек на частно, когато му плащат добре! Бачка и по 10 часа и в пот се облива!А който е мързел и скатавка само бучи немил недраг!Това е истината младежи!
28
7
 
13
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Сега с новия дълга от 16 000 000 000 лв. ГЕРБ, ДПС и РБ ще ви вдигнат заплатите, ама друг път.
27
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НЕ Е ВЯРНОНе е най-ниска в Европа, ***. Най-ниска е в ЕС, в Албания, Сърбия, Македния, Беларус, Босна и Херцеговина, Молдова и още 3-4 е по-ниска от нашата
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе 23 ние май само внасяме каква производителност бълнуваш на запъдните вериги магазини
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Byzantine ДГД!!!! МоделЛатора -също!!!
24
4
 
23
 
! Отговори
празнуващ преди 9 години
Защо сте на мнение, че българина е мързелив?Или, че производителността ни е ниска?Е аз съм ел. техник. Работил съм с германски и датски жичкаджии. Еми мога да ви кажа, че производителността ни е еднаква! Но тук чорбаджиите умишлено ни държат на ниски заплати, защото народа е подъл и страхлив! ТОВА Е!
23
0
 
17
 
! Отговори
Точка преди 9 години
Българите идващи от чужбина казват,в тази страна НЯМА СТИМУЛ ЗА РАБОТА.Затова и нищо не се променя.
22
1
 
21
 
! Отговори
Byzantine преди 9 години
До до 25Опа май оцелих пишман бизнесмен :)) Ами избягах заради такива като теб , които продават продукция в ЕС за дестки хиляди на месец , а плащат африкански заплати , ама нали трябва да има за най - новата С - класа !
21
1
 
25
 
! Отговори
Богат - Беден ! преди 9 години
За да има богати, трябва да има и бедни. Как си мислите, че Германия и Франция ще ви отстъпят парче от баницата... когато в тях е и баницата, и ножа, и... целия европейски "съюз"? Да не са луди? За България има точен план - да се държи в будна кома и да се ползва като донор за работна ръка. Затова ви пращат такива като Тиквата и Съсела да ви управляват.
20
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко са работливите, много са гладните.
19
0
 
6
 
! Отговори
Ганя Балкански преди 9 години
Нищо необичайно.
18
2
 
12
 
! Отговори
Byzantine преди 9 години
До Анонимен30 евро е твоята , тяхната е около 500 долара .
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно моряци, корабът бавно потъва. Най-близката точка, това е дъното, вода има за всички!!!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ByzantineЪ???? Беларус??? Ъ????? Средна заплата 30 евро?? Въх, уби мъ!
15
8
 
21
 
! Отговори
Byzantine преди 9 години
До Анонимен 17Българина не е мързелив , просто тарикатите бизнесмени искат да станат милионери за 1 месец , затова плащат такива заплати ! В Австрия работодателя гледа на теб като инвестиция и те гледа като писано яйце , в България е обратното ! Просто цялата държава трябва да се срине и да се изгради наново от нови хора .
14
0
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
За това пък имаме най...усмихнатият президент и премиер...отличник на ЕС;даже Меркел се здрависва с него и му се усмихва...загадъчно.
13
19
 
7
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Tvb производителноста е малка затова и заплатите са малки . Не им се работи на тези хора по нашите ширини ,дай им само давлаверки ,някоя длъжност ,топло местеце .... учи мале да не работиш ....и сега цел народ не работи .нищо че не са и учили )
12
16
 
4
 
! Отговори
Логиката на нещата преди 9 години
Няма нищо нередно в това да сме опашкарите на ЕС. Та вижте руския град Сухуми дето руснаците го "отвоюваха" от Грузия и грузинския Батуми. Разликата е същата каквато е между България и Белгия. Причината е очевидна. Руския имперски ботуш подтиска всички народи където стъпи и ги смачква за десетки години. България уж формално се освободи от "братската" прегръдка на Русия преди 25г, но мощната 5-та колона у нас уби българите и ги хвърли в краката на руския сатрап Путин. Така че ще сме си опашкари.
11
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
nito Putin nito B.B.ni e vinoven. tova e sledstvie na upravlenieto na BSP I DPS.te sa upravliavali nai-mnogo,sled 89g. s alchnost i predatelstvo se stiga do tuk. dano segashnite pone se setiat da uvelichat minimalnata zaplata. da se namali razlikata mejdu minimalnata i maksimalnata zaplata.