Напук на гръцката пропаганда, Борисов кани съседите за Великден

Нагло лъжат, че ще налагаме данък на българите, почиващи в Гърция, ядоса се той
Обновена: 20 мар 2015 13:59 | 20 мар 2015 13:44, Веселина Йорданова
72
Напук на гръцката пропаганда, Борисов кани съседите за Великден
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов определи като абсолютна лъжа и пропаганда твърденията на гръцко издание, че българите, почиващи в Гърция, ще бъдат облагани с данък.

Още по темата
Според разпространяваната информация мярката щяла да бъде реципрочна на внесена от СИРИЗА - налог върху всички сделки на гръцки компании с техни партньори в страни с облекчени данъчни режими.

Борисов увери неколкократно, че такава тема не е обсъждана. Запис от изявлението му пред български журналисти в Брюксел бе разпространен от правителствената информационна служба.

"Това е абсолютна гръцка пропаганда, с никакъв друг журналист освен с вас не съм разговарял, така че моля ви да го опровергаете, абсолютна пропаганда, и то в стил, да не казвам какъв“, настоява премиерът и все пак добавя “лош стил“.

Премиерът казва още, че това е „нагла лъжа“. Не им отива, списание ли е, вестник ли е, да лъжат така, ядосва се той.

Борисов декларира, че не е обсъждал такава тема с никого. 100% лъжа долнопробна, и ако докажат обратното, ще им се извиня на центъра на Атина, обещава той.

Според премиера гърците идват в страната ни, защото е по-стабилна.

„Защото имаме стабилна политика, стабилни финанси, ясен, прозрачен публичен сектор - затова идват в България“, отсече той.

Премиерът припомни срещата си с гръцкия бизнес у нас през януари.

„Инвестират хората, работят спокойно, българите почиват там, ще почиват, техните хора идват тук за Великден, добре дошли са“, коментира Борисов. „Това е просто една пропаганда, но изглежда им се налага като стил вече“, обобщи той. 

В края на разговора с журналистите Борисов обяснява, че бърза да се върне на Европейския съвет, защото иска да постави въпроса за визовия режим със САЩ и Канада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците имат много хубава музика и мусака. Плажовете също. Като народ ги видяхме какво представляват, няма смисъл от коментари. ципрас обикаля като гладна *** из Европа, сега си плащат за всичко.
34
4
 
3
 
! Отговори
Петър преди 9 години
*** ще се скъсат да пращат антибългарска пропаганда с надежда да се случи нещо лошо на България. То може да се случи, но няма да доведе до нищо добро за ***.
33
2
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
Е, нема що - голямо постижение.
32
6
 
9
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Защо каниш гърците бре, шмекер.Я покани пенсионерите с келявите стотинки , дето им подхвърляш за Велик ден. Безсрамник.
31
5
 
5
 
! Отговори
mashenka преди 9 години
ei, spukahte putin ot sankcii :-)
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
рапона си мисли, че тази работа е като да люскаш до зори уискита в нерон по анцуг и да си дурулинкаш мъдурките...
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото имаме стабилна политика, стабилни финанси, ясен, прозрачен публичен сектор - затова идват в България.Това от есента ли е ,при Борисов 2,или отпреди,по времето на Орешарски щото гърците пак си идваха на почивка и на пазар у нас,правеха бизнес.Или е още по-преди при Борисов 1,когото протестите изхвърлиха( по-точни Борисов 1 се уплаши и избяга като сдаде властта без да му я искат).Типично по Борисовски - преди обед едно,следобед друго.А дали някой лъже,едва ли повече от нашите управници и депутати от четворната коалиция и плаващото мнозинство на БДЦ и ДПС.
28
0
 
15
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Статистиката сочи Гърция като най-предпочитана туристическа дестинация от българите !Освен крайбрежните плажове Гърция има и 250 обитаеми острови.
27
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 0 АГНЕШКОТО Е 13 -14 ЛЕВА ЗА КГ?!кога е било по-евтино?
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"имаме стабилна политика, стабилни финанси, ясен, прозрачен публичен сектор"само да напомня, че до 1 април остават още 10 дни...
25
3
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
ne se mesia s komentari .
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гн Борисов , защо не попитате колегата си от Гърция гн Ципра и тогава да правите изказвания, защото сутринта прочетох нещо друго което казахте , сега давате назад , то гръцкото правителство каза че тия който имат едрес в Бя в Кпър ще плащат 26% данък неможе да плащаш 150е заплата и да продаваш там където заплатата е 700е много е просто така ще се завърнат тези фирми по държавите си и ще отворят работни места за местните хора
23
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко истината , така му викали у пожарната !!!!
22
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пука ми за визовият режим със САЩ и Канада! Те са на хиляди километри от тук и който си е дигнал д-то и е отишъл там, да си е правил сметките.
21
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По нашите курорти е 100 пъти по хубаво от гръцките. Ега ти лудостта да ходиш при византийците да си даваш парите.
20
20
 
17
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
На тоя пък не му вярвам на нито една думичка.Доказан патологичен лъжец с годините.Когато почне да говори по ТВ веднага прехвърлям на друга програма.
19
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов кани съседите на велик ден!И аз искам да го поканя на постната ми маса за празника !АГНЕШКОТО Е 13 -14 ЛЕВА ЗА КГ,А ПРАЗНИЧНИ ДОБАВКИ ПО 40 ЛВ И ТО НЕ ЗА ВСИЧКИ.ХА ДА ВИДИМ СЕГА КАКВА ЩЕ Е СОФРАТА НА БЪЛГАРИНА.
18
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С гробарите нищо не е сигурно , може пък да са си прави гърците , тия скоро ще измислят и такса въздух
17
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
М даа,прав е Борисов за гърците, лошото е че и тук има ***.
16
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е абсолютна пропагадна от страна на гърците. Под вола теле търсят, но ще си патят от тези неща още повече. То българина не е балама, ще отиде в Хърватско, Сърбия, Словения, Австрия, Чехия, Унгария. Аре стига бе, засисили се тука българите с *** манталитет да ходят в Гърция. Ми да си ходят чалгарите в Гърция.