Експериментът в Dnes.bg: 35 шофьори "метър" в бус лентата

Заснетите нарушители за 3 минути на Орлов мост
Обновена: 4 май 2016 16:08 | 26 мар 2015 10:35, Александър Попов
115
Експериментът в Dnes.bg: 35 шофьори "метър" в бус лентата
Снимка: Dnes.bg

Вторият експеримент в Dnes.bg е кратък, но пък много показателен.

Провокира ни желанието на всички българи да живеем в подредена държава, в която се спазват правилата. Когато сме в социалните мрежи, пред камера и дори в приятелска компания изтъкваме колко ни е зле държавата, защото всички останали гледат да "минат метър" пред закона.

Решихме да проверим нещо елементарно, доколко дисциплинирани са шофьорите. В много случаи те са прави, когато негодуват срещу лоши пътища, дупки, високи данъци, които би трябвало да подобряват положението. Но когато стане въпрос за нарушения услужливо подминаваме темата.

Застанахме в един възлов район на столицата - Орлов мост, където всеки шофьор знае, че има камери. В следобедните часове там се получава задръстване, което обаче не би трябвало да притеснява пътниците в градския транспорт. Защото автобусите си имат лента, по която не би трябвало да преминават коли.

Така ли е? Само за 3 минути успяхме да преброим 35 нарушители. Шофьори, които са склонни да платят глоба, но да спестят 3-4 минути чакане на светофара. Актът, ако те хванат, е 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
6
 
! Отговори
до AcOrP преди 9 години
Вие г-не да не сте Софиянец от времето когато София е било още село- не за друго ама селянията е останала във ВАС! Като сте толкова заможен си купете хеликоптер там само птиците и евентуално някой чалмосан може да ВИ попречи да си карате където поискате. След като през почивните дни е Рай в София ами излезте от там махнете се, ходете само през почивките.... да ама не нали.. Карайте си където намерите за добре въпреки законите и дано да не се намери някой по-див да ВИ засече с автобуса.
70
1
 
15
 
! Отговори
хм преди 9 години
Единият по-долу пАтува, другия пише *** с Й...това ли са "софиянците" ?
69
33
 
7
 
! Отговори
AcOrP преди 9 години
ейй ги мизерните селянчета от провинцията дето нямат 2 лева в джоба и патуват в градския искат всички дето имат възможности да са мизерни като тях и да патуват в градския. От вчера дойдохте в София снимахте се в метрото и вече се възмущавате как хората карали коли... Дъното сте ! Събота и неделя в София е рай!
68
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гледам , че хора пишат , че задръстваниата били големи туи онуи ...еййй Ганйо незнам кво ще говориш когато отишед в 5 часа в New York ...и да видиш задръстване което е най - малко 1500 пъти по огромно от цяла София и да видиш как лентите за Пожарна и Автобус са празни!!!!!!!!! Защото ако си там с колата си , книжка няма да видиш до края на дните си Ганйооооо ***!
67
0
 
6
 
! Отговори
mdaa преди 9 години
До Анонимен 53Да да, ***, *** на запад им обясни нагледно. Покажи им как са нещата.Споко, знам че няма. Дори и ти, велики философе, знаеш, че като те обуят с 200 Евро глоба, ще си ги платиш. И като сметнеш , че това ти е половината заплата, ставаш, някак си, друг човек.
66
2
 
15
 
! Отговори
кат не дават книжки преди 9 години
Айедееееее пак КАТ са ви виновни , че ви няма първите седем години . На всяко кръстовище ,на всеки сто метра катаджии да сложат ли искате !?!?!? Карате като *** в Конго ,че и по - лошо ,се сте тарикати от кой кой по- голям , все бързате , закъснявате , като ви спрем за нарушение от девет кладенеца вода носите да се оправдавате , когато ни има защо ни има , когато ни няма защо ни няма ,мрънкащи и вечно недоволни ,се другия ви е крив ,държавата ви пречи ,знаците били от сто години и прочие..
65
1
 
9
 
! Отговори
mdaa преди 9 години
Четох коментарите и сега осъзнах !!! Ако всички минем в бус лентата, няма да има задръстване !!!Всички ще минем на първи светофар ! Браво. Излезе всъщност, че тези , които си стоят в лентата , а не отиват в бус лентата, са тези, които правят мелето ...Мдаа. Евала на иноваторите !!!!
64
1
 
6
 
! Отговори
?! преди 9 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
63
1
 
7
 
! Отговори
Втори преди 9 години
До ЕдинАко може и вишки с картечници на всеки 100 метра, иначе пак ще има мераклии да знаеш. Мутраците само и само да тарикатеят и автобуси ще почнат да карат - веднага сменят безмислените джипки.
62
0
 
7
 
! Отговори
Бащата на Иван преди 9 години
До ivan 47Ееее толкова години бой и пак не си се научил бе диване такова! *** си и *** ще си идеш от тоя свят мойто момче. Селски тарикат от малък - Бай *** в действие, па ако имаше и една круша да си рупаш докат си караш в бус лентата да не ти прегладнее. Шти скъсам ушите довечера бе мюхлюзин!
61
1
 
2
 
! Отговори
До 63 анонимен преди 9 години
Лъжеш! Бус лентата свършва и става обикновена лента, която след още няколко метра започва да се раздвоява и за завой на дясно, но оснаната част от колите си продължават направо по продълженуето на бус лентата.
60
2
 
15
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Пише, че сме искали да живеем в подредена държава, но не пише, че в подредената държава съответния КАТ и МВР са си на мястото, както и съда и прокуратурата, а с това започва подредбата в една държава, а в България се слага каруцата пред коня - КАТ, МВР и останалите за нищо не стават, а искат ние да сме подредени.Всъщност КАТ и МВР стават за едно нещо - да охраняват властимащите.
59
2
 
3
 
! Отговори
розово пате преди 9 години
Проблемите в държавата, са още от времето на хан Кубрат!Той им е казал да не се делят,като са заедно са непобедими и силни ,но те обаче точно обратното направиха....Проблемът със съзнанието на българина се корени в далечното минало ,не е от сега
58
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1. тия коли не пречат, щото рейс минава на 10 минути веднъж.2. Камерата е на участък където лентата е позволена за движение и на светофара завива на дясно.3. Много много много по-рядко хората карат в бус лентата горе при плиска или окръжна, там си е празна.
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този експеримент доказва 3 неща: 1. Няма абсолютно никакъв контрол на движението по пътищата. Логичният въпрос е защо КАТ получават заплати и нужна ли е изобщо подобна организация? 2. Дават се книжки на куцо, кьораво и сакато (пак КАТ) 3. Липсва елементарна култура на шофьорите.
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как не ви е противно да висите в тези задръствания не знам. Жалко е, че няма държавност която да ви бие по манерките както казва Един по-долу! Ако всеки път когато някой нарочно наруши правилата получава поне глоба то тогава нямаше да има тарикати в бус лентата. Алооо само Вие ли бързате или сте тарикати а? Другите по-балами ли са от вас като си карат в платното? Вие за повече от останалите ли се вземате? Нима другите нямат нерви? Не правете на другите това което не искате те да направят на ВАС!
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опростачването ни е във всички области. Спасение няма и всеки що-годе нормален индивид го знае. Така ще бъде до окончателната разруха.
54
1
 
17
 
! Отговори
Един преди 9 години
Българинът разбира само от бой по манерката. Глоби, лежащи полицаи, заграждения, и подобни. Българинът не обича да спазва закона. Другите трябва да ги спазват, ама той самия - не. Защото законът е лошо написан, другите не са му осигурили празна улица, и подобни. За конкретният проблем, решението в България е само едно - заграждение между бус лентата и останалите, и в бус лентата се изкопават широки трапове, така че лек автомобил да не може да мине, но автобус да може да мине върху ямата. Това е.
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ревете, че има задръствания ама не слизате от колите да се качите в градския или метрото защото пък видите ли градския имал закъснения(защото някакви *** са му се набили в платното).Осъзнавате ли в колко глупава ситуация сте хем не искате задръстване хем когато общината Ви прави нещо да го намали и да ВИ осигури алтернатива на автомобила - м не ние не щем. Как така ще изляза 15 мин. по-рано за да гоня автобус като мога да се кача в колата и да вися в задръстване часове...
52
1
 
11
 
! Отговори
край преди 9 години
Всички проблеми на българина идват от синдрома "паркирам на тротоара защото няма къде". Като че ли в Истанбул, Атина или Белград има удобни безплатни места за всички. В големите градове има паркоместа дето са 20 долара /евро на час. и никой не му хрумва да нагази тротоара. Обаче българина ако го запитат на референдум да има ли тротоари не бих се учудил ако отговорис не за да може да си слага варела пред блока. Майната им на инвалидите, майките с количките и учениците "баварецо" е по-важен.