Експериментът в Dnes.bg: 35 шофьори "метър" в бус лентата

Заснетите нарушители за 3 минути на Орлов мост
Обновена: 4 май 2016 16:08 | 26 мар 2015 10:35, Александър Попов
115
Експериментът в Dnes.bg: 35 шофьори "метър" в бус лентата
Снимка: Dnes.bg

Вторият експеримент в Dnes.bg е кратък, но пък много показателен.

Провокира ни желанието на всички българи да живеем в подредена държава, в която се спазват правилата. Когато сме в социалните мрежи, пред камера и дори в приятелска компания изтъкваме колко ни е зле държавата, защото всички останали гледат да "минат метър" пред закона.

Решихме да проверим нещо елементарно, доколко дисциплинирани са шофьорите. В много случаи те са прави, когато негодуват срещу лоши пътища, дупки, високи данъци, които би трябвало да подобряват положението. Но когато стане въпрос за нарушения услужливо подминаваме темата.

Застанахме в един възлов район на столицата - Орлов мост, където всеки шофьор знае, че има камери. В следобедните часове там се получава задръстване, което обаче не би трябвало да притеснява пътниците в градския транспорт. Защото автобусите си имат лента, по която не би трябвало да преминават коли.

Така ли е? Само за 3 минути успяхме да преброим 35 нарушители. Шофьори, които са склонни да платят глоба, но да спестят 3-4 минути чакане на светофара. Актът, ако те хванат, е 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
6
 
! Отговори
край преди 9 години
добра идея е тази със стикерите за каране по тази лента - предлагам общината да почне да продава и лампи за полицай - който има такава да пуска сирената и всички да му правят път.Той Стоичков едно време си беше вземал. Уникално племе. Всички проблеми ни идват от такива простотии.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ivanА замисляш ли се, че точно тарикатите като теб правят толкова голямо задръстването?
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КАТ СА ВИНОВНИ !И 50лв да е глобата, ако се налага на всеки нарушител, последните ще намалеят. Проблемът е, че глоби въобще не се налагат, или се налагат твърде избирателно (само за хората, които не са ни приятели или роднини). Глобата трябва да е за всички, вкл. за полицаи, които ползват лентата с частните си коли или при положение, че не са в специален режим на движение (включени сигнални светлини и звукова сигнализация)
48
0
 
22
 
! Отговори
Един преди 9 години
Няма как да обясниш на тъпанарите, че не е нормално да карат в бус лентата, и малко преди камерата да се местят в средната лента, така изпреварвайки един куп коли. Такива хора не подлежат на социализация, и не могат да бъдат част от нормално общество. Задръстванията им виновни, колите им виновни, много съм щял да пътувам и т.н. - ами какво да кажем, на човек с IQ 80 няма как да му обясниш какъв е проблема, и защо България никога няма да бъде нормална държава.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 51много разумна идея аз съм ,,За,,
46
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не се направи както със зоните? Купуваш си стикер и имаш право да караш по бус лентата. Частна фирма събира глоби на нарушителите без стикер. Защо за зоните да може да е така, а за бус лентата да не може?
45
5
 
5
 
! Отговори
край преди 9 години
В България който спазва законите е балък - той се реди на опашки той ще стигне по-късно, той ще обикаля да търси място за паркиране защото няма да се метне на първия празен тротоар. Особено племе сме. Незнам дали само държавата е виновна когато нарушителите са толкова много - държавата май по-скоро трябва да махне забраната и да озакони джунглата в която май искат да живеят повечето българчета.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 20бъркаш ,,скапана държава ,, с ,,не ми пука,,Държавата е направила бус-лентата , а ония с ,,кво ми пука ,,се е заврял там
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те са със становището на Кларксън "Защо да стигам някъде по-бавно, от друг, който е по-беден от мен"!
42
12
 
2
 
! Отговори
Никола преди 9 години
До фтНещо не разбирам неадекватната ти асоцияция. Хайдутите все пак са се борели срещу тогавашната власт( независимо дали е била турска или българска). Карането по бус лентата също може да се възприеме като протест срещу властта. ТЪй като за мен е неадекватно да се сложи бус лента на 1-2 булеварда в 2 милионен град и докато държавата не съумее да измисли начин да уреди този въпрос няма как да се съобразявам с правилата. ТО дори е въпрос на взаимстване а не на откриване на начин.
41
4
 
10
 
! Отговори
пионер преди 9 години
35 000 лева на час изтичат от държавния бюджет по тази бус лента
40
0
 
0
 
! Отговори
Nikola преди 9 години
До АнонименI kak she vliza avtobusa tam ?
39
0
 
2
 
! Отговори
Nikola преди 9 години
До обективенDa no trqbva da ima i metod da se subirrat globite,zashtoto ina4e prosto 4akash i te padat po davnost
38
21
 
7
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Ако няма задръстване,няма да има и нарушители.Защо не поработите в тази посока?В държавата няма никаква идея,как да бъдат елиминирани задръстванията, а искат да няма нарушители.Нали има метро ,намалявай надземния транспорт.Ако в нашето тяло запушим 10 вени,по другите ще има свръх натоварване и ние трябва да накажем кръвта,защото търси път за да се движи.Несериозно е.
37
6
 
36
 
! Отговори
КАТ СА ВИНОВНИ ! преди 9 години
За всичко са виновни тарикатите от КАТ. Ако си вършеха работата, нямаше и един "отворко" да има там. И глобите са ни смешни. 50 лева? Трябва да е 500 лева и няма да има НИТО един !80% от българите разбират само от глоби и наказания. Това е истината и трябва да си я признаем.
36
16
 
7
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Това сте вие българите!
35
2
 
14
 
! Отговори
kzl преди 9 години
Абе "журналисти", а защо не проверихте, че тази камера вече не снима за нарушители в бус-лентата. Когато снимаше, нямаше такива тарикати.
34
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо имаме толкова много ченгета на глава от населението и няма кой да напише една глоба? Какво правят тия хора?
33
21
 
9
 
! Отговори
Bit преди 9 години
От 35 нарушители, да кажем половината са "истинските софиянци" от има-няма 5-6 години, другата половина са ВТ,У, ВР-любимци, У, РК, Е, ЕН, РР и тн. дет не са виждали жълта линия през живота си, а 35-я се е разсеял нещо и кривнал у десно, но ще си плати глобата.
32
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е една и народа го е казал много отдавна - кучето скача според тоягата. При липса на контрол и санкции, 35 е бих казал малък брой. Като има камери на Орлов мост, защо не заснемат и не почнат да разпращат глоби, или пак им е свършила хартията за принтера? Решения има, липсва воля за прилагането им!