Слънце и сериозен трафик ни чакат в последния почивен ден

Най-натоварено ще бъде по международен път Е-79
13 апр 2015 07:30, Красимир Ангелов
15
Слънце и сериозен трафик ни чакат в последния почивен ден
Снимка: Булфото, архив

Топло, слънчево време и засилен трафик по пътищата в страната се очакват в последния почивен ден от общо четирите за Великден.

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове. На места ще превали слабо, главно в планинските райони, съобщават от НИХМ-БАН. Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса, за София 18 градуса.

Още по темата
По пътищата в страната се очаква изключително интензивно движение, отчитат от АПИ. Според експертите от МВР най-опасно и натоварено по традиция ще е по международен път Е-79 по направлението София – Дупница – Благоевград – Кулата. По този път ще минат десетки хиляди автомобили на хората, които посрещнаха празниците в съседна Гърция.

Опасности крие и пътят в двете посоки през Кочериново до Рилски манастир, където по случай големия християнски празник също има много посетители. Друго опасно направление, на което от КАТ съветват да се шофира много внимателно, е в участъка от Калотина до София, както и от Пловдив до ГКПП Капитан Андреево.

За улесняване на движението днес между 14 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който традиционно се наблюдава при събирането на няколко почивни дни и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура, съобщават от АПИ. 

От там препоръчват на шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.

Временната организация на движението за МПС над 12 т е за следните участъци от републиканската пътна мрежа: автомагистралите, с изключение на участъка Харманли - ГКПП „Капитан Андреево“ от АМ „Марица“; път I-1 с. Ребърково – Ботевград;  път I-1 етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п. в. „Дупница Север“ - ГКПП „Кулата”; път I-4; път I-5 Русе - Велико Търново; път I-8 Пловдив – Харманли; път I-9 Дуранкулак – Варна – Бургас; път II-18 Околовръстен път София, участък „Южна дъга“ от км 26+100 до км 62+007ч, път II-19 Симитли - Гоце Делчев; път II-86 Пловдив - Смолян; път II-99 Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Екипи на “Пътна полиция” ще следят за нарушения и при необходимост ще регулират движението. Продължава акция „Скорост”, която започна в началото на Великденските празници. Освен това ще се проверява за употреба на алкохол и за сключена застраховка “Гражданска отговорност”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 9 години
Анонимни "кореняци", връщаме се, защото някой трябва и да работи, не става само с писане по форуми и висене по кафенета.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
София беше прекрасна тези почивни дни - спокойствие , чисти улици ,градския транспорт по график ,свободни места по кафета и ресторанти , спокойни и усмихнати хора по улиците и паркове .........
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Седете си в прованса мръсни селяни!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко приятно беше в София тия дни. Чист въздух, нямаше кой да мяка и да нагува чалга по кварталите, автобусите чисти без миризма на л**** и компот, без падащи *** през терасите, без комплексари...а довечера отново МЪКА.
2
1
 
0
 
! Отговори
gost преди 9 години
наи голямата простотия е това със катажийте интересно мие как така на автомагистрала става натоварване и задръстване като са много ленти та по тоя повод искам да попитам да сте видели някаде на запад да има силен трафик по празниците с полицаи аз поне не сам видял като гледам новини нито в италия нито в англия как тука има задъстствания и натоварване аиде обеснетеси го
1
9
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
А платените писачи като тебе, ще си се късат от злобичка в черупката си.