Голямото пътуване започва! Ето най-опасните пътища

Най-страшно на пътя ще е днес, утре и в понеделник, предупредиха от КАТ
Обновена: 9 апр 2015 07:41 | 9 апр 2015 07:07,
33
Голямото пътуване започва! Ето най-опасните пътища
Снимка: архив Булфото

Днес е последният работен ден преди Великден. По традиция хиляди българи ще се качат на автомобилите си и ще поемат по пътищата на страната. Кои са най-опасните от тях и къде трябва да се шофира внимателно?

10 пътя убийци, на които се очаква да има голям трафик и множество инциденти, ни дебнат за Великден, пише „Монитор”. За да се избегнат трагедиите, от КАТ ще мобилизират множество екипи по тези артерии.

Още по темата
Както и предишните години, така и тази най-опасно ще е на 9 април от 11,00 до 22,00 ч., на 10 април от 8,00 до 18,00 ч. и на 13 април от 10,30 до 23,00 ч., предупреждават от полицията. През миналата година в тези интервали са загинали 15 души, а 126 са били ранени.

Според експертите от МВР най-опасно по традиция ще е по международен път Е-79 по направлението София – Драгичево – Дупница – Благоевград – Кулата. По този път ще минат десетки хиляди столичани, които ще посрещнат празниците в съседна Гърция. За лош късмет на места по магистрала „Струма” по това време ще има ремонти.

Те ще са в Кюстендилска и Благоевградска област, както и при Симитли и Кресна. Опасности крие и пътят в двете посоки през Кочериново до Рилски манастир. Към пункт „Илинден” също се очаква да има напрежение. Друго опасно направление, на което от КАТ съветват да се шофира много внимателно, е в участъка от Калотина до София и от Пловдив до ГКПП Капитан Андреево.

Екипи на Пътна полиция ще има и на пътя от Русе до Хасково, от Ябланица до Шумен и в участъка от ГКПП Дуран Кулак до Малко Търново. Друг невралгичен маршрут ще е от Бургас до село Резово. Като по традиция много натоварено движение, което ще крие опасност за шофьорите, ще има и на входовете и изходите на „Хемус” и „Тракия”.

Освен с регулиране на движението катаджиите ще са ангажирани и с масирани акции за алкохол и хора без книжки. Те ще се провеждат основно на 10, 11 и 12 април и в тях ще се включат максимален брой служители.

Катаджиите ще изобилстват и по междуселските пътища, където по традиция шофират най-много пияни. Няма да липсват екипи и в малките населени места покрай църквите. През 2011 година на такова място в Симеоновград на тротоара на път за храма загинаха шестима младежи, пометени от кола, управлявана от пиян шофьор.

Униформените ще дебнат и пред кръчмите и дискотеките. Освен за пияни водачи, полицаите ще следят и за каране без колан, „Гражданска отговорност”, както и за неизправни коли.

Акция „Скорост” пък ще започне още днес и ще продължи до 13 април. Всички заловени нарушители ще бъдат спирани и санкционирани на място, като от Пътна полиция са категорични, че няма да има прошка за никого.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AZ TOGAVA EDEM I PIYA ''A ONIA S SHAPKITE NEKA SI CHEKAT KATO ONIA PODI MOSTA KOGATO DEDOGOSPOD RAZDAVAL AKAL OTGORE NA MOSTA
21
0
 
4
 
! Отговори
Дупкитеее преди 9 години
Оправете пътищата, *** такива, стига сте се чудили какви акции и какви глоби да измисляте, оправете пътищата после глобявайте....
20
3
 
2
 
! Отговори
Сашко преди 9 години
Абе ше ходим тука, малко по Гърция за празниците. Бедни сме и нямаме какво да ядем, но за бензин и ходене по Гърция все ще намерим пари. Ще ги вземем на кредит и после ще ревем, като трябва да ги връщаме.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Софийските селяци пак тръгнаха като хуни с автомобилите. Каква е тази мания да се трепеш по пътищата с няколко куфара багаж, жената и децата?
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безмеслено е да се делем на граждани и селяни. Хубаво е да си имаш къща на село с баба и дядо, да почиваш от нервността и лошата организация в София. Важното е да се спазва добрият тон и уважението към другите. А, че България слиза надолу е видно. Обедняване и безработица, в НС прости, нагли и крадливи които гледат да захлебят за 3 поколения напред. Разликата между бедните - работещи и богатите се увеличава което ще доведе рано или късно до взрив. Тогава да му мислят богатите къде ще се крият.
17
2
 
5
 
! Отговори
бг-а преди 9 години
До от Сидни Ав$$тралияТи си толкова в Австралия,колкото аз съм на луната.По скоро си горе на черешата май.
16
1
 
5
 
! Отговори
до синди преди 9 години
По куха кратуно от твоята ЕДВА ЛИ ИМА травис
15
1
 
12
 
! Отговори
Урааа преди 9 години
Празна София най-после, места за паркиране бол!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това време е известно като великото преселение на софиянци по родните им места.
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пътищата сега са опасни, защото грозникът Орешарски спря строежът на магистрали, понеже "асфалт не се ядяло".Но не е виновен той, а червените селски клошари, които гласуват за подобни убийци и престъпници като него!
12
8
 
8
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Скапаните шопи тръгват да цапат по цяла България.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бай бай и си останете на село при мизерията, че обърнахте столицата на гето
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При толкова полиция и следене всякакво за колани,неизправности,пияни,не би трябвало да има нито един проблем,а то-проблем връз проблем,има нещо гнило в системата,може би самата система?
9
5
 
7
 
! Отговори
dan преди 9 години
skapanite Selqni sa pribirat po selata si
8
7
 
2
 
! Отговори
бавареца преди 9 години
Утре тръгвам от шоплъка за византия.Мисля като му счепкам съидинителя и да го изметля поне до промахон
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това даже е той ( сиднито ) ,който си цъка с мерджана.И в негова чест са отцепили района,за да си пашалува сам по шосето.
6
5
 
10
 
! Отговори
народа болен измира преди 9 години
Кви празници бре, всичко е потънало в скръб и мизерия !!!!!!!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая снимка сигурно им я е пратил сиднито,тоя козяк
4
0
 
9
 
! Отговори
КуРти преди 9 години
Не знаех, че сме станали с "английско" движение, от кога това бе днес.бЕгЕ?
3
0
 
4
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Ами то си е уморително да празнуваш!И по яваш!Да Ви е приятно и весело!