Стотици сбираха стотинки на #ПейWithMe

Културни дейци и общественици искат оставката на Рашидов
Обновена: 23 апр 2015 20:12 | 23 апр 2015 20:00,
55

Снимка: Булфото

Стотици граждани, културни дейци и общественици се събраха под прозорците на Министерство на културата, за да поискат оставката на Вежди Рашидов.

С бурни скандирания: "Оставка!" и освирквания започна протестът #ПейWithMe - дари стотинка на Вежди, спаси културата!

Още по темата

Протестиращите се обявиха, че не желаят Вежди Рашидов да е министър на културата, а поводът за недоволството им стана арогантното поведение на министъра, който обвини уволнения от хор "Йоан Кукузел" тенор Георги Петров, че омаловажава постиженията на държавата заради изложбата на тракийски съкровища в Лувъра.

Петров поиска хонорар за представлението на хора в Париж, което изкара министъра извън контрол. "Ще му дадеме 100 лв., за да се успокои и да не пее, ако може. 50 лв. ще ги дам от моя джоб", отвърна му министър.

Председателят на ЕНП и един от лидерите на коалиция "Десните" Мария Капон дойде на протеста, за да раздаде фалшиви столевки с надпис "Pay with me" с лика на Рашидов.

С банкнотите хората символично си залепваха устите, така както преди дни Рашидов каза, че ще даде 100 лева на тенора Георги Петров от хор "Йоан Кукузел", за да не пее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
22
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хич не трябваше да му се извинява Вежди на този ***... ама медиите скандал та скандал... истиския скандал за мен е как за пореден път окепезиха една страхотна инициатива... ама това е България и такива са ни "журналистите"...
18
5
 
27
 
! Отговори
Ааа преди 9 години
То вожда ти е пожарникар какво искате а па тия пет лева не искарват да направят концерт да ги видим те 200фена имат ли
17
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тоя петроф през останалото време не получава ли заплата от държавата. Ами тогава да напуска, да си направи сам хор и до го видим сам какви хонорари ще си изкара. Всеки иска от две крави да бозае, ама няма.
16
16
 
24
 
! Отговори
Ei преди 9 години
Еи тия хористи как изкарват пари от държавния буджет ли или от билети ако има кои да ги слуша некадърните
15
9
 
23
 
! Отговори
мноо моля преди 9 години
хинтилигенцията демек матрялът на картофокопачите, свиневъдите търсачите на *** и вся осталная ***, вдигайти си партакешите и ни оставете да се оправим с останалите. п.п. Можете да четете ВИНЕТУв пустинята докато свършите както е в библията.
14
7
 
28
 
! Отговори
обичам Вежди-ту преди 9 години
Ей, за това го обичам Вежди-ту, че бие полицаи, заплашва с генерали и пцува. Псувнята му, обаче, малко куца. Нуждае се от подобрения! Трябва да я поошлайфа при някой каруцар!
13
7
 
34
 
! Отговори
кич преди 9 години
Всъщност, кой е Вежди-то? Най-големия пияница между кич-скулпторите, или най-кичозния скулптор между пияниците?
12
5
 
24
 
! Отговори
помощ преди 9 години
спасете ни от ,,културата,, на културният министър от ,,културата,, на мини предател и от останалата ***. Разберете ме правилно мога да гледам и мистър бим но само в оригинал, моля вземете си копието което ме отвращава.
11
18
 
23
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Др. червен *** , щом сме търпяли бай Тошо - Правешкия овчар , Гоце Първанов , Станишев и др. Значи можем да изтърпим далеч по образованите и нормални хора като Борисов и Рашидов . Това правителство е в пъти по нормално и добро от правителството на тройната банда БСП-ДПС-Атака .
10
8
 
27
 
! Отговори
оставка преди 9 години
Вежди, покажи, поне един път в живота си, че си мъж! Че имаш яйца! Подай си оставката!
9
9
 
29
 
! Отговори
оцеляваща преди 9 години
И АЗ СЪМ ДА СЕ МАХА ОТ ТАМ.ЕДНО ИЗВИНЯВАЙ ....*** И АРОГАНТЕН Е!АКО Е ТОЛКОВА ЦЕНЕН КАТО СКУЛПТОР И ВИСОКО ПЛАТЕН НЯМА ДА СЕ ВРЕ В ПОЛИТИКАТА.А ТОЙ СЕ НАТИСКА...И АКО ИМА ДОСТОИНСТВО ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА.ТОЙ Е ЧОВЕКЪТ КОЙТО ТРЯБВА ДА БРАНИ ИНТЕРЕСИТЕ НА КУЛТУРНИТЕ ДЕЙЦИ,А НЕ ДА СИ МЪКНИ МНОГО ЖУРНАЛИСТИ ДА ГО ВЪЗХВАЛЯВАТ...НЕ МОЖЕ КОНЦЕРТА НА ХОРА ДА НЕ СЕ ЗАПЛАТИ,ПО-ТОЧНО ТРУДА.ТОВА Е РАБОТА!КОМАНДИРОВЪЧНИТЕ СА ДРУГО И ВЕЖДИ РАШИДОВ АКО Е ПАТРИОТ БИ ТРЯБВАЛО ТОЙ САМ ДА СИ ПЛАТИ СОБСТВЕНИТ
8
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма министър в цивилизования свят, който след такива изказвания да не е накаран да си подаде оставката. Само ние тука търпим такива *** като веждичката и неговия шеф Винету Тиквата
7
21
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направи ми впечетление недостойната реакция на хористът Петров след като министър Рашидов му се извини публично. Петров заяви, че не му искал извиненията и да се извинявал на "хората"? На кои хора?Не е ли това показателно за елементарното скотско ниво на нашите културни дейци, които са там колкото за да ги забележат от някоя партия и да ги включат в поредния политически протест?
6
12
 
26
 
! Отговори
беба преди 9 години
ама те нали са отишли да пеят ама им се приискало шопинг
5
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакай, нали тогава протестиращите срещу Мафиота Орешарски бяха "***, платени и палячовци". А сега изведнъж станаха много добри хора.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да събереме пари и да уволниме гладниците от протестна мрежа! Монголоидната злобарка от сутрешните новини повече не я показвайте рано сутрин! Отврат!
3
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мара Капон ли ще яха вълната??? ха ха ха Освен смях и подигравки нищо друго не заслужавате!
2
22
 
29
 
! Отговори
художник преди 9 години
Тия стотинки такива като Бабикян да си ги завират в г...а . Вежди Рашидов е световно известен и само с една пластика получава шест цифрена сума . Никой от т.н. протестиращи не може да му стъпи на малкия пръст .
1
26
 
30
 
! Отговори
Пиар агент преди 9 години
Щом Капон е там нищо няма да стане. А иначе Министъра е прав . Каза го малко грубичко , но е истина . Кой е този хорист , че да прави активно мероприятие в последния момент . Изведнъж дай пари . Като не искаш не пей , но той иска да си заработи рубличките от Позитано 20 . Айде у лево и пей си колкото искаш .