Майки на протест, искат доживот за акушерката

Протести ще има пред съдебните палати в големите градове
3 май 2015 08:30,
108
Майки на протест, искат доживот за акушерката
Акушерката Емилия Ковачева. Снимка: архив, Булфото

Майки от цялата страна излизат днес на протест с искане за доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева, пребила новороденото бебе Никол.

Жените се организират в социалната мрежа, като протестът им е насрочен за 13:00 ч. пред Съдебната палата в София.

Още по темата

Протести ще има в цялата страна - Плодвив, Варна, Бургас, Велико Търново... Сред исканията на майките на първо място е максимално наказание за акушерката Емилия Ковачева.

"Да бъде съдена за опит за умишлено убийство по особено жесток начин, защото това, което видяхме, няма коментар, няма човек, който да реагира нормално на такива действия спрямо едно беззащитно дете. Недопустимо е. Не можем да го подминем - да я оправдаем за това, че била уморена, изтощена.

Това не е повод, не е оправдание, не е причина да го извършиш. Ние като майки знаем какво е да гледаш дете вкъщи и да си изтощена физически, психически, но не знам да има майка, която би постъпила така", коментира пред "Дарик" Надежда Дойчева, която е сред организаторите на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Млади майки, вие хубаво искате доживотен затвор, но не е ли това прекалено първосигнално? Тежка присъда за акушерката трябва да има, но нима преките й началници са по-малко виновни? Кой е разрешил 24-часовите смени? Аз ли, вие ли? Вземете се в ръце и си замислете! В този случай трябва да има затвор за всички по веригата: от акушерката та чак до директорът на Софиямед. Но едва ли ще ви стиска да стигнете дотам, най-удобно е с една обикновена акушерка. Смешни е елементарни сте!
3
21
 
11
 
! Отговори
таня преди 8 години
Ужас на *** коментирали под мен ще кажа...ако това бе вашето дете едва ли така щяхте да мислите или по скоро смърт за нея
2
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо доживотен затвор? Какво толкова е направила жената,би му два-три чимбера и толкова, нито телесни повреди, нито трайни увреждания, за пет дни стана като ново. А те 70 процента от майките,по нищо не отстъпват на тая акушерка, такива психарки са, че даже не го осъзнават и не се крият.
1
16
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Срещу кого протестирате ? Срещу себе си ?! ...Тази жена е като нас. Обикновена българка ... Обикновена майка. Обикновен човек.Тогава срещу кого протестирате ?По същия начин стои въпроса и с протестите срещу убийците на пътя. Те са част от нас. Това е съседа ти, приятеля ти, колегата ти ...Да не би да е дошъл някой от друга държава или друга планета да ги прави тези катастрофи ?Побъркан народ сме !Вече така ни ошашавиха, че протестираме сами срещу себе си. Шизофрения !!!

Спонсорирани публикации