Майки на протест, искат доживот за акушерката

Протести ще има пред съдебните палати в големите градове
3 май 2015 08:30,
108
Майки на протест, искат доживот за акушерката
Акушерката Емилия Ковачева. Снимка: архив, Булфото

Майки от цялата страна излизат днес на протест с искане за доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева, пребила новороденото бебе Никол.

Жените се организират в социалната мрежа, като протестът им е насрочен за 13:00 ч. пред Съдебната палата в София.

Още по темата

Протести ще има в цялата страна - Плодвив, Варна, Бургас, Велико Търново... Сред исканията на майките на първо място е максимално наказание за акушерката Емилия Ковачева.

"Да бъде съдена за опит за умишлено убийство по особено жесток начин, защото това, което видяхме, няма коментар, няма човек, който да реагира нормално на такива действия спрямо едно беззащитно дете. Недопустимо е. Не можем да го подминем - да я оправдаем за това, че била уморена, изтощена.

Това не е повод, не е оправдание, не е причина да го извършиш. Ние като майки знаем какво е да гледаш дете вкъщи и да си изтощена физически, психически, но не знам да има майка, която би постъпила така", коментира пред "Дарик" Надежда Дойчева, която е сред организаторите на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бг е правова държава, но само,за да гласува има това право българина.Бг няма достоен съд,затова народа трябва да осъди ВСИЧКИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВО ДО СЪДА НА СЪД-ЗАДЪЛЖИТЕЛНОНЕЗАБАВНОВЕДНАГА
23
0
 
15
 
! Отговори
ivan преди 8 години
A срещу Христо Бисеров протест няма...
22
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До всички защитаващи акушерката без да четат:Заслужава доживотна присъда и нищо не я оправдава. Всички сме бедни и работим повече от 8 ч., всички сме на нейния хал! Тогава давайте и ние да правим същото като нея и взаимно да започнем да се избиваме един друг, защото сме прегрели от работа и бедност. Крайно време е да се вземат крути мерки, да се осъди един подобава и другите решили да правят подобни неща, да знаят какво ги очаква. Защото е въпрос на време мечката да заиграе и у вас!
21
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази работа ми е много съмнителна.Имам силно предчувствие, че някой от болницата е изтървал детето и на тази жена са й платили,за да поеме вината.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е разликата м/у мед.сестра,полицаи и об.работник?Ами в ЗАПЛАТАТА.ОК ОК ОК ОК ОК ОК ОК
19
1
 
5
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
До 22- а колко катастрофи направиха имено такива шофьори???? В силовите структури след 24 часово дежурство знаеш ли колко почивни дни има?
18
3
 
13
 
! Отговори
До жалките "мам преди 8 години
За да се изисква в пълен размер от един работник,първо трябва в пълен размер да му се осигури всичко необходимо за нормална работа-както условия,така и почивка и всичко останало.Едва тогава може да го съдим при нарушения.При този случай в следствие на преумора тази жена е докарана до неконтролируеми действия и резултата е налице и не тя е виновна защото след това нейно състояние не остава спомен...Това е ПСИХИКА и когато тя се наруши човека не е виновен а причината...Присъдата може да е условна!
17
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам идея как може да има хора да я защитават.Един шофьор на камион работи по цял месец и живее в кабината ама не е тръгнал да гази хора защото бил преуморен.Един полицай и той е на 24ч. ама не стреля на посоки,че е уморен.Да сте видяли военнен да се разхожда с автомат и да си стреля от преумора,че е дал 7 дежурства и ходи и на работа.А тя милата едва не уби БЕБЕ и "ох колко била уморена"
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки е виновен за нещо в таз държава, но най-виновни сме за това,че храним 240 угоени *** и тяхната челят и рода,за да бъдем виновни,а те горките нещастници си мислят,че работят,а всъщност ни работят.
15
7
 
7
 
! Отговори
рв преди 8 години
Имам познат доктор в ню йорк. От него знам че и там смените са по 24 часа. Друг е въпросът за заплащането и стандарт на живот. Тази изперкала жена нищо не я оправдава. Тя не е единствената с проблеми и малко пари.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И забрана да упражнява професията доживот!Да излезе след 5 години и пак да е акушерка.
13
2
 
23
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Защо имам чувството, че такива "акции" се правят от добре платени хора от НПО /Неправителствени организации/ с цел отклоняване на вниманието от основните теми, които са предстоящото шоково увеличение в енергетиката, увеличаването на акцизите от следващата година, което ще доведе до увеличение на цените на всички стоки, искането за 40 години осигурителен стаж, което ще доведе до това, че 50 процента няма да могат да се пенсионират преди 68 годишна възраст и т.н.т.
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доживотен затвор би следвало да се налага на хора, които не могат бъдат превъзпитани. Колкото и да е ужасно извършенето от акушерката, тя със сигурност не е някакъв паталогичен убиец.
11
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази жена има нужда от помощ а не от съд. Какво като я пратим в затвора, с това ще решим проблема ли? Още утре ще имаме следващия подобен случай на човек полудял от работа и житейски проблеми. Хора, това не помага. Не става да изолираме хората с проблем, пращайки ги в затвора а трябва превантивна работа за да не стигат хората до това положение, да изгубят разсъдък.
10
0
 
7
 
! Отговори
edna ot vas преди 8 години
V vsichki bolnici i lekatite i sestrite rabotqt po 24 chasa. Tova e ot hilqdi godini taka.
9
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те майки не останаха!да ги затворим?Значи никои не говори как се е справяла и през какви премеждия е минала,но всеки знае да "хока"моля мъжете,като станат майки тогава да си дават мнението
8
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
твърде много фейсбук, твърде дълго в бг мама, твърде голяма отпуска по майчинство. Резултатът - хиперактивна неадекватност...
7
6
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Като протестирате - протестирайте срещу Системата, която превръща обикновени хора като тази в убийци и садисти !Как се живее с малка заплата ?Как се отглеждат две деца ?Как се работи по две смени последователно ?Там е заровено кучето !И не позволявайте добре платените от същата тази Система телевизии да ви настройват един срещу друг. От това има полза само Систамата !
6
3
 
24
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Социални мрежи-добре,протести-добре.Ама вие нямате ли втора сигнална система.Или като овцете-тръгва една и другите след нея.
5
11
 
18
 
! Отговори
до номер 3 преди 8 години
Таня, ако това дете беше мое, последната на която щях да търся сметка е тази акушерка. Щях да подпукам шефовете и, които са допуснали персоналът да работи при тези анормални условия, собствениците на болницата, които заради едната печалба пренебрегват всякакви норми, правила и закони за условия на труд, безобразно многото и още по-безобразно не вършещи нищо контролни органи, които или са спали, или са "взимали", за да си затварят очите..Ей с тия щях да почна. А акушеката е резултат, следствие.

Спонсорирани публикации