Оставиха в ареста акушерката биячка Емилия Ковачева

Тя проплака пред съдиите: Освободете ме, не съм виновна!
Обновена: 30 апр 2015 13:59 | 30 апр 2015 12:56, Красимир Ангелов
69
Оставиха в ареста акушерката биячка Емилия Ковачева
Снимка: Булфото

Софийският апелативен съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която преби новородено момиче в столичната болница "Софиямед". 

Мотивът на съда, да остави мярката "задържане под стража", e, че е на налице обосновано предложение за умишлено умъртвяване на новородената Никол Димитрова.

Още по темата

Преди да бъде обявено решението на съда, Емилия Ковачева поиска да бъде освободена, защото е невинна. Самата Емилия се обърна към съдиите с думите: "Моля да бъда освободена, не съм виновна". Самата акушерка обяви пред съдиите, че не си спомня какво точно се е случило.

Според защитата й пък са иззети записи от камера, които не доказвали, че Ковачева е искала да убие бебето. Според адвокатът на Ковачева общественото мнение по случая е било манипулирано.

Прокурорът Димитър Арабджиев подчерта, че все още не е ясно защо една нормална до този момент жена и майка е посегнала на новороденото. Известни предположения можело да се направят и от разговорите й с психиатрите, пред които Ковачева казала, че била раздразнена и от това, че не можела да успокои плачещото бебе, както и от 24-часовото дежурство.

Само преди ден от болница "Софиямед" обявиха, че акушерката е взела по свое собствено желание 24-часово дежурство. Тя е искала да слее дежурствата си и след това да излезе в отпуск.

Както Dnes.bg писа, на 25 април Софийският градски съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за убийство на новородено бебе в болницата "Софиямед". Съдът уважи искането на държавното обвинение да наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на акушерката,

Ковачева бе обвинена в тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Според съда са налице достатъчно доказателства, че обвиняемата е извършила деянието, в което е обвинена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
32
 
! Отговори
мисля преди 8 години
Доживотна присъда,без право на замяна,много ми е интересно ,ако нейните дъщери ги ударят така как ще реагира,по -голямо НИЩО от това не бях виждала.Ясно е ,че няма да я осъдят.Обаче не вярвам някога да си намери работа,всъщност тая не трябва да работи,а нея има кой да я съди и то по най-жестокия начин
45
2
 
32
 
! Отговори
От 7 преди 8 години
До 57-в очакване съм на първото си дете и ако нещо подобно се случи,не дай Боже,на моето бебенце,първите хора,които ще искам да разпъна на кол сте вие,които мълчите и не правите нищо за нацията,които не озвучавате проблемите,а само знаете да пишете коментари + свинете от парламента.Не оневинявам изобщо акушерката,но това е проявление на състоянието на държавата,за което сме виновни всички ние.Казах,че тя трябва да си изтърпи последствията,но съм против вашите коментари,защото си оставате овце
44
5
 
32
 
! Отговори
оцеляваща българка преди 8 години
Не съм гледала какво е пускано уж от запис на камерата за тази акушерка,но тя сигурно е знаела,че има камера там.Така,че винаги ще се съобразява с това...Аз мисля,че тя е изкупителна жертва.ЗАЩО В ТАЗИ БОЛНИЦА Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ НАРУШАВА КОДЕКСА НА ТРУДА-ТЯ БИЛА ПОИСКАЛА ДА СЛЕЕ СМЕНИТЕ СИ...КАК Е ВЪЗМОЖНО?КЪДЕ Е ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА,СИНДИКАТИТЕ?ТА ТАМ ПЕРСОНАЛЪТ ОТГОВАРЯ ЗА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!ОСВЕН ТОВА ЗАЩО НЕ ПОБЛИКУВАТЕ КАКВО ПИШЕ В ТРУДОВИЯ Й ДОГОВОР-КАКВО Е ПАРИЧНОТО Й ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ-ТЯ Е СПЕЦ
43
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нобила го е защото майката не си е платилаБоклуциАко беще в държавна болница щеше да й се размине и сигурно така е ставало досегаЛичи си че е свикнала
42
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 48Хайде стига с тия глупости, че акушерката била сама и се е преуморила! Много хора работят повече и от такива като тази ***, но това не ги кара да пребиват деца, новородени или възрастни, нали? Всеки трябва да носи отговорност за действията си!
41
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВ нормална държава тази "акушерка" би била осъдена на доживотен затвор, да не говорим че в някои държави би получила дори смъртна присъда. Действията и са чист опит за убийство, тъй като тя не удря детето един или два пъти без да иска или защото е изпушила! Този *** се връща няколко пъти при милото бебенце, като дебнещо животно с ясната цел да го убие постепенно и бавно! И аз съм за смъртна присъда, но от друга страна предпочитам доживотна присъда! Да се мъчи всеки ден!
40
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До От 7Не знам дали имате деца, но едва ли бихте имали подобно мнение ако Вашето новородено бебенце беше почти убито от тази ***! Това, че държавата трябва да си свърши работата, не означава че хората не могат да имат собствено мнение, нито пък че са смешни и неадекватни драскачи в социалните мрежи! Не мога и да разбера ка Вие се смятате за добър човек, след като въобще можете и да си помислите да защитавате по какъвто и да било начин подобно подобие на човек!
39
2
 
46
 
! Отговори
От 7 преди 8 години
Много ясно,че акушерката трябва да си изтърпи последствията и смятам,че децата и като гледат видеото от болницата е достатъчно наказана за постъпката си.Има си съд,който трябва да вземе адекватно решение за наказание,ако държавата е нормална.Но изказвания от сорта "На кол" от хора,които само пишат по социалните мрежи са смешни и неадекватни.Това,че пишете такива коментари не ви прави добри хора. Защото със сигурност подминавате закъсали хора на улицата и нарушавате правилата и не правите нищо.
38
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше припаднала, щеше да спести много страдания на горкото бебе. Единственият правилен подход към здравната ни система е да я избягваш на всяка цена.
37
7
 
37
 
! Отговори
48 преди 8 години
Не е нормално само 1 човек да отговаря за новородените цяла нощ. В случая е откачила, ами ако и беше станало лошо, ако беше припаднала.... кой щеше да гледа бебетата до сутринта. Могат да се задавят и какво ли още не.... И пак казвам, в никакъв случай не я онивинявам, но не смятам, че тя е единствена виновна в случая
36
0
 
34
 
! Отговори
До 47 преди 8 години
Да трябва да влязат, ама няма! Нали сега оправдаха и "Батко и братко" само народа ще ги оправи с гегите и айде
35
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересното в случая е, че болницата изкарва само нея виновна, обяснявайки, че това е лична нейна отговорност. Когато една жена отива да ражда, тя се доверява на болницата и нейното име, а не на точно определена акушерка... дори не знаем имената на персонала. В случая аз определено виждам вина в тази болница и не само, подчертавам не само в акушерката.... Хора сме, всеки може да откачи в даден момент, затова е ръководството реагира адекватно във всеки един момент
34
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е виновна системата, че се налага хората да работят по 24 часа. Демокрацията и пазарниата икономика са най-справедливите държавни и икономически форми. Виновни са хората, защото са некадърни да си намерят по-добра ранота или не знаят да правят пари, затова трябва да се адапрират на 12, 16, 24 часов режим на работа, ще работят толкова колкото трябва а не като тая да и изгорят бушоните и да пребие детето.
33
1
 
35
 
! Отговори
37 До 40 преди 8 години
Не упреквам ББ и не съм червен, просто много мътни неща стават всеки ден, все без логика и обяснение. Е хората изкукахме от заобикалящата ни среда де, това е едно от обясненията
32
1
 
47
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
ТАЗИ Е ***!
31
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Прокурорът Димитър Арабджиев подчерта, че все още не е ясно защо една нормална до този момент жена и майка е посегнала на новороденото. Известни предположения можело да се направят и от разговорите й с психиатрите, пред които Ковачева казала, че била раздразнена и от това, че не можела да успокои плачещото бебе, както и от 24-часовото дежурство."Не оправдавам и не защитавам никого, но ето още едно възможно обяснение - SIS (second impact syndrome), които може да настъпи години след инцидента.
30
0
 
33
 
! Отговори
ole преди 8 години
Ама 80% от коментарите по темата нямат нищо общо с нея. Всички системни грешки, свързани с липса на контрол и налагането на върховенството на закона, се оправят с едно единствено нещо - ИЗБОРИ. Ние ги превърнахме в парлама, а искаме парламента да работи, правителството да работи, съдебната власт да работи и като видяхме, че не става, почнахме да плюем демокрацията. Ами просто нека излъчим поне един Парламент, който да бди за спазването върховенството на закона.
29
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой гледал ли е клипа? На толкова бой и възрастен човек ще е с травми. А знаете ли какво е фунтанела и детска глава колко е мека ??? Всичко е цирк! И това и Пазарждик и ТВ7!
28
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Върнете Бисеров , Галеви, Брендо............ Обратно в ареста нима тяхните деяния са по малко престъпни
27
0
 
43
 
! Отговори
ole преди 8 години
Браво на Апелативния съд. Допуска умисъл, приема деянието за довършено и отчита отежняващи вината обстоятелства. На фона на предварителните нагласи за 10-15 от които ще лежи половина, сега вече съм обнадеждена. Само прокуратурата да си бетонира обвинителния акт.Моля ви хора, абстрахирайте се от всички допълнителни проблеми и конспиративни теории, които съпътстват това криминално престъпление. Обществения гняв трябва да се фокусира само върху възмездието. Дано получи заслуженото!