Борисов на бунт срещу джигитите... и съседите им

Жертвите в Яхиново - тежка загуба за държавата
Обновена: 11 май 2015 15:23 | 11 май 2015 15:23,
91
Борисов на бунт срещу джигитите... и съседите им
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изригна срещу кървавите инциденти по пътищата, които не престават да взимат жертви. Той призова обществото да не приема повече с мълчание трагедиите и поиска повече строгост за нарушителите.

Повод за коментара му стана поредната жестока катастрофа – тази в село Яхиново вчера, която отне живота на петима души, четирима от тях – младежи.

Още по темата

Според първоначалните данни от разследването причина за трагедията е висока скорост и употреба на алкохол от младежа, шофирал катастрофиралия автомобил. Местните хора обясниха, че в района на инцидента колите често фучат, макар ограничението да е 50 км/ч.

"Ако е имало съсед - да се обади на полицията, да им вземе книжките, щяха да са живи загиналите в село Яхиново", каза днес премиерът и допълни: "Това са жертви, които тепърва трябваше да живеят. Това е тежка загуба за държавата".

Борисов направи коментара си по време на церемонията по връчване на наградите "Достойните българи". 

"Не можем да гледаме така и да го приемаме. Не може това да е истина и да чакаме да дойде 24 май, за да преброим загиналите абитуриенти", обясни още премиерът, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Борисов прехвърля вината от болната глава /КАТ и държавата/, на здравата /съседите в селото/. При това Борисов призовава да проявим мазохизъм и да се увеличат и без това прекалено сериозните санкции, вместо към правилното решение - правиш нарушение - следва винаги санкция, а не както е сега на 1 милион нарушения се санкционира едно.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов на "бунт" срещу джигитите и съседите им? :DНе разбрах партийни активисти с бухалки ли ще праща или висшето ръководство на партията?
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яко камери и минимален човешки фактор. С Бай ти *** иначе не става. Честитки по пощата, после призовка в съда, яко глоба. Лишаване от правоспособност 5 години. Лесно е.
23
2
 
11
 
! Отговори
Край преди 9 години
Боце като се знаем - Цяло чудо е че не си отепал некой човек до сега. Тая същата дивотия си я носиш и ти в пълен размер та даже и по две.
22
4
 
11
 
! Отговори
Ех Боце, Боце преди 9 години
Ама Боцко , та нали твоя бивш вече министър издаде заповед да не се спират коли . До колкото си спомням (може и да бъркам ) , но в твое интервю ти каза , че КАТ трябва да бъде закрит . За какво вземане на книжката става въпрос ? Та книжка се дава вече и на кьоравия стига да плати. Не се въведе в НК и в ЗДП,че шофирането в нетрезво състояние е криминално деяние , което да се наказва СЪС ЗАТВОр.Ти какво очакваш да се случи , ще броим , ще пишем , ще цъкаме възмутено и ...нищо 40 и до следващите.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
както винаги ключа за бараката се търси на неправилното място.А мафийката за продажба на книжки на мераклии,които не могат да четат и получават помощи,а имат автомобили.Тях кога?
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя да не иска като изкукала бабичка да кисна по цял ден на балкона и номера да записвам?! Нали на работа ходя, данъци плащам. Ние им плащаме на сините ризки заплатите? И после - "ама то само с един свидетел дело не можем да образуваме..." И джигит и компания мене ме съди за клевета. Боко, Тикво, нов бардак със стари ку$ви не се прави. Цялото МВР трябва да се изчисти, ама там всички сте роднини и поне правнуците ми да го видят. Аз не вярвам, че ще стане! Странно, че има хора, които го харесват
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама Бокооо,нали точно ти забрани на полицаите да спират и проверяват ,сега олеле,ти сега страдаш от своите си безобразия,но страда и цялата държава от това...
18
3
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
za edin mesec kakv shofior se stava?koe po-napred da nauchi?da izprevarva li,da spazva disciplina ,da kara s nujnoto uvajenie kam drugite shofiori.parvo triabva da se uvelichat chasovete na shofiorskite izpiti.predi biaha 3 mes.i mnogo po-malko katastr.stavaha.samo s globi ne stava,triabva i uchenie.
17
1
 
17
 
! Отговори
Вуте преди 9 години
С момента сме на етап да топим комшиите, че варят ракия и да гледаме сеир като дойдат митничари и икономическа. За нарушенията по пътищата по-нататък. Не може всичко накуп.
16
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боцко, когато държавните органи са абдикирали от задълженията си, населението губи стимул да сигнализира.
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До zeusТова е проблем. Затова никой за нищо не сигнализира. Аз 10 пъти съм питал кибиците от ДАИ защо не се спре с масовото возене за 2 лв с такси в провинцията без бележки и без апарати. Отсреща имаш стена. Как да има граждански контрол като няма държавен такъв.
14
2
 
45
 
! Отговори
qwer преди 9 години
Хайде стига с този КАТ бе ! Някой сеща ли се за съзнание, за възпитание, за родителски контрол, за уважение към законът, за отговорност към заобикалящите, за усещането да предпазим невинни и т.н. все отговорности които най-напред стоят пред родителите които трябва да ги изградят у собствените си деца ! Защо все търсите вината там където я няма ? А когато например се вдигат глобите пак ревете и пак КАТ не са прави......какво искате знаете ли ?
13
4
 
53
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Нека Борисов първо сам пробва да се обади анонимно за нарушител на пътя и да провери каква е реакцията на МВР, после да прехвърля вината за липсата на контрол на гражданите!
12
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По нареждане на Началника, Бащицата спуска нова заповед към мат'ряла: Всички да шпионират съседите си денонощно, а някой се е качил в колата пиян, а сте алармирали МВР. Никакви пропуски заради ходене в тоалетната, спане и семейни и професионални задължения не се допускат!
11
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Препшете закона от Германия...там ако някой наруши правилата тоя отзад вдига телефона и му казва номера на колата и проблема на оня му го решават без да търсят кой го подал и никой не смей да се прави на безсмъртен
10
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баш съседите да слухтят. Че аз както вчера се карах с комшията, днес онзи *** може да отиде в полицията и да каже, че минавам край тях с 200 км.
9
4
 
10
 
! Отговори
Капанар преди 9 години
Убийствата не стават по магистралите, а пред дома Ви. На всички съвестта ни трябва да е гузна.
8
3
 
10
 
! Отговори
deal mano преди 9 години
oppalla ...imame si premier buntovnik ?! ai chestito!
7
4
 
20
 
! Отговори
Бай Дельо преди 9 години
А така Бойче евала, ама да си траем за гафовете с трезви полицаи, граничари, *** от НСО и т.н Щом са от властите са НЕВИННИ. Едно гоемо ашколсун и конгретюлейшон пак ще гласувам за теб Боже.