Борисов на бунт срещу джигитите... и съседите им

Жертвите в Яхиново - тежка загуба за държавата
Обновена: 11 май 2015 15:23 | 11 май 2015 15:23,
91
Борисов на бунт срещу джигитите... и съседите им
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изригна срещу кървавите инциденти по пътищата, които не престават да взимат жертви. Той призова обществото да не приема повече с мълчание трагедиите и поиска повече строгост за нарушителите.

Повод за коментара му стана поредната жестока катастрофа – тази в село Яхиново вчера, която отне живота на петима души, четирима от тях – младежи.

Още по темата

Според първоначалните данни от разследването причина за трагедията е висока скорост и употреба на алкохол от младежа, шофирал катастрофиралия автомобил. Местните хора обясниха, че в района на инцидента колите често фучат, макар ограничението да е 50 км/ч.

"Ако е имало съсед - да се обади на полицията, да им вземе книжките, щяха да са живи загиналите в село Яхиново", каза днес премиерът и допълни: "Това са жертви, които тепърва трябваше да живеят. Това е тежка загуба за държавата".

Борисов направи коментара си по време на церемонията по връчване на наградите "Достойните българи". 

"Не можем да гледаме така и да го приемаме. Не може това да е истина и да чакаме да дойде 24 май, за да преброим загиналите абитуриенти", обясни още премиерът, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закона се налага само от съдилищата, дори това не знаете...КАТ само следи спазването, регистрира и взема мерки по контрола, но наказва само нашият корумпиран Съд!
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАт били виновни, ами съда ?Те са хора от нашия народ и щом всички те работят така значи сме скапано племе, те не са дошли от Швеция нали ?Същите сте и вие, но на други длъжносто.А троловете, дето само хвалят Русия, а плюят България - поредните *** от тази *** нация...Сами сме си виновни!Цъкайте минуси сега, мамка ви ;)
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във всяка една държава законите се спазват, когато държавата налага с сила спазването им. В България КАТ трябва да наложи спазването на закона за движение по пътищата и ако този закон не се спазва кой е виновен, марсианците ли или КАТ? В България точно това е проблема с всички закони - държавата не налага спазването им. Нещета в такива случаи се решават генерално:з акрива се дадена структура,а хората работили в нея, да нямат право да работят в новата структура,която поема функциите на закритата
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 45Защото бяха заснели оня дебелогъз КАТ-аджия дет не може да пробяга 20 метра да взима подкуп.Всъщност какво стана с него?А какво стана и с шофьора?? Щот и даването на подкуп е престъпление...
42
0
 
5
 
! Отговори
До IND преди 9 години
Доста просто е. КАТ създадоха обстановка, при която много хора се чустват ненаказуеми и затова примерно сядат пияни да шофират или се движат с неразрешена скорост. Разбира се, че след като има такова масово нарушение на закона, КАТ нищо не може да направи по някакъв отделен случай, но и никой не иска това от КАТ. Иска се КАТ да изпълнява закона и има ли нарушение на закона за движение по пътищата, да има и санкция - ако не винаги, то почти винаги. Тогава шофьорите няма да шофират пияни.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кво ти е виновен Борисов, че се трепят ***?Той ли им кара колата?Все друг ви е виновен, но така сте свикнали, *** безродни...
40
3
 
7
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Сега се замислих и всъщност Борисов е прав, че сме си виновни сами. Оруел го е казал най-добре защо:Народ, който избира корумпирани и престъпници не е жертва, а съучастник
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Карай бясно в Западна Европа и веднага ще те хванат, Защото много граждани ще звъннат да те докладват, че си опасен на пътя!Борисов правилно казва, но българина е улаво *** и все е много велик шофьор!
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вземаш му книжката барабар с колата.И най-малко 5год да няма право да регистрира автомобил.Джигитите по пътищата трябва да бъдат сгащени по всички параграфи.Гражданите трябва да сигнализират ,да записват и ...без страх...доносите са позволени,за наше добро.КАТ да открие и оповести чрез медиите как гражданите да участват в подобни акции.Това ,което се случва по пътищата е ужасяващо,несравнимо с нищо друго.
37
0
 
8
 
! Отговори
До 38 преди 9 години
Не си съвсем прав.В нормалните държави не става дума за цялата строгост, а за това, че нарушиш ли закона, веднага следва наказание, докато в България на милиони нарушения на закона за движение по пътищата се наказва едно и то или след като вече е станала катастрофа или наказват някой попаднал на хранилките за глоби на КАТ, а не най-опасните нарушители.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е Бойко, стига сте плюли, *** - всеки е отговорен за опазването на здравето и живота, не само Държавата, а всички хора в нея!Не може на всеки човек и път да сложим катаджия да пази и следи!Толкова сте загубени... Ако блъснат ваш роднина ще смените песента!
35
0
 
2
 
! Отговори
До 35 един преди 9 години
Пишеш, че ние сме си воновни за всичко ....Знаеш ли, че един лесен начин да манипулираш някого е да го накараш да се чувства виновен. В случая май теб са те накарали да се чувстваш виновен и сега пишеш убеден в собствената си правота и не си в състояние да осъзнаеш колко много грешиш.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има едно лекарство и то се казва страх, страх от дългата ръка на закона. Но то действа само в нормални държави, където закона е закон и се изпълнява в цялата си строгост. Когото има сурово наказани, ще има и ред! А Борисов, както винаги разправя вицове.
33
2
 
7
 
! Отговори
edin преди 9 години
Спомням си как румьнците застреляха Чаушеско и жена му!
32
4
 
2
 
! Отговори
така е 33 преди 9 години
но и 27 е прав.Прав е и Борисов.Ама то аслъ не се ли намеси той,нищо няма да стане.И стига с това"джигити",просто са нарушители,пияни и точка.
31
3
 
5
 
! Отговори
edin преди 9 години
Ние сме си виновни,хора!За всичко!!!
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 27Да, ама камерите няма да помогнат при такива случаи.Просто е трябвало някой да вземе ключовете от колата и сега 5 човека щяха да са живи.Виждал съм в Гърция как бармана прибира ключовете от колите на пияните и никой не протестираше. Защо и тук да не може да е така?Следващия път може да пострада някой наш роднина, заради това, че поредния *** се е напил и се е качил да кара.
29
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко иска да ви каже,че трябва да се оправяте сами и, че сте лош материал! Аааама ха, как може да не сте се оправили досега с джигитите, то това си е ваше задължение! Не чакайте на държавата, ние я закрихме, а сега само лапкаме от вас, а вие се опростачвайте и се трепете! Кво ни пука, ние се уредихме! Никва корупция, никви закони няма да пипаме, такъв е плана! Ние сме тука да ядем и да крадем от матряла!
28
2
 
10
 
! Отговори
Bylgarin преди 9 години
Няма да има КАТ и полиция - пари няма и всички ги плюят. Е те сега хващайте брадвите и се трепете и оправяйте като едно време в пещерите!
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а къде е кат, да следят за тея джигити. по околовръстното хвърчат с по 140-150 и няма кой да ги спре.... какво остава по селата да следят