Борисов на бунт срещу джигитите... и съседите им

Жертвите в Яхиново - тежка загуба за държавата
Обновена: 11 май 2015 15:23 | 11 май 2015 15:23,
91
Борисов на бунт срещу джигитите... и съседите им
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изригна срещу кървавите инциденти по пътищата, които не престават да взимат жертви. Той призова обществото да не приема повече с мълчание трагедиите и поиска повече строгост за нарушителите.

Повод за коментара му стана поредната жестока катастрофа – тази в село Яхиново вчера, която отне живота на петима души, четирима от тях – младежи.

Още по темата

Според първоначалните данни от разследването причина за трагедията е висока скорост и употреба на алкохол от младежа, шофирал катастрофиралия автомобил. Местните хора обясниха, че в района на инцидента колите често фучат, макар ограничението да е 50 км/ч.

"Ако е имало съсед - да се обади на полицията, да им вземе книжките, щяха да са живи загиналите в село Яхиново", каза днес премиерът и допълни: "Това са жертви, които тепърва трябваше да живеят. Това е тежка загуба за държавата".

Борисов направи коментара си по време на церемонията по връчване на наградите "Достойните българи". 

"Не можем да гледаме така и да го приемаме. Не може това да е истина и да чакаме да дойде 24 май, за да преброим загиналите абитуриенти", обясни още премиерът, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
36
 
! Отговори
Държавна Сигурност преди 9 години
Боце, съседите вероятно имат и други занимания, освен да следят съседите си и да подават доноси за тях. Ти сега върху съседите ли прехвърляш отговорността за некачествения контрол по пътищата?
5
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а кой вдигна скоростта на 140км по магистралите бе бойко?не беше ли ти?много къса памет имаш и кледаш да се докараш пред всички без да спазваш никакви принципи.ама и ние сме едни късопаметни
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е *** куки да започнат да работят и да си заслужат хляба
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
""Ако е имало съсед - да се обади на полицията, да им вземе книжките, щяха да са живи загиналите в село Яхиново", каза днес премиерът и допълни:"Ако полицията си вършеше работата, нямаше никой да седи и да чака сигнал в РПУ-то.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Той призова обществото да не приема повече с мълчание трагедиите и поиска повече строгост за нарушителите."Тоест изригна с поредната си глупост. Работата ви начело на тази държава, г-н Борисов, е да изисквате и съблюдавате по-голямата строгост за нарушителите от държавните органи, а не да чакате обществото да го изисква от вас.
1
3
 
29
 
! Отговори
Въпросчета преди 9 години
Дали кортежа на Биби спазва ограниченията? И кой увеличи максимално позволената скорост ? И кой ли трябва да се погрижи КАТ да си върши работата ?