Пет нарушения на пътя и... оставаш без книжка

Точковата система за отнемане на книжки да отпадне, иска Гроздан Караджов
17 май 2015 07:30, Красимир Ангелов
98
Пет нарушения на пътя и... оставаш без книжка
Снимка: Булфото, архив

Шофьор да остават без книжка, ако направи пет леки нарушения в рамките на 1 година, предлага депутатът от РБ Гроздан Караджов, който е шеф на Транспортната комисия в парламента, съобщава “Труд”.

Според депутатът е необходимо във всяка полицейска кола да има компютър или таблет, от който катаджиите да могат да проверяват историята на спрените за проверка. И ако имат неплатени глоби - това също трябва да се брои за нарушение.

Още по темата
Според Караджов точковата система за отнемане на книжки трябва да отпадне, като основната причина за това е пълната липса на контрол върху фирмите, които възстановят отрязаните точки.

Шефът на транспортната комисия предлага още и промени, свързани с актовете и фишовете. Според него трябва да се определи срок, в който наказаният да се яви в КАТ, за да си ги получи. Ако не отиде, те да се считат за връчени служебно и глобата трябва да бъде по-висока или двойна.

Според статистиката на МВР до вчера жертвита на пътя у нас от начолото на годината са 224. Загиналите са със 7 повече спрямо същия период на 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
7
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Проблема на пътя не е в нарушителите , а в регистраторите на нарушенията ! Висчки сме свидетели ежедневно в България ,хората с пари и власт нямат нито едно регистрирано нарушение ,въпреки че, именно те са нарушителите! Защо ли се получава така ?!?! Така ,че познайте на кого ще отнемат книжката ?! А какво правим с които си карат без книжки и не им пука ?!?! По -тежки санкции, по- големи рушвети !
55
0
 
0
 
! Отговори
ЮРДАНЕ ЮРДАНЕ преди 8 години
МОЕ ЛИ ДА СИ ТОЛКОВА *** ,БЕ . ПО *** СИ ОТ ТИКВА
54
0
 
9
 
! Отговори
моля обяснете преди 8 години
кой е по-добър и безопасен шофьор: този с платена винетка или оня с по-*** кола? как аптечката и триъгълникът влияят на скоростта и дистанцията? ако си платиш данъка или имаш каско, може ли да не спираш на пешеходна пътека? измитият номер помага ли при изпреварване на завой? все си мислех, че човешката простотия има граници, но вече сме в книгата Гинес с втори рекорд след 150 каба гайди - гарантирано имаме и 240 кавала!
53
0
 
8
 
! Отговори
караджов свиньо преди 8 години
бахтоя дупитат начи..:) да видим леките нарушения: 1. забравена вкъщи застрахователна полица (но сключена); 2. аптечка, купена от пазара; 3. изгорял мигач заради дупка; 4. неизмита кола; 5. нестандартен триъгълник или въже, неплатен данък за годината и всичко останало..и така - поне 3 от тези могат да се случат едновременно. после другарят караджов ще ме кара с рикша или ще яздя жена му по шосето, не разбрах???
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали за тази цел си има контролни точки, какви глупости се опитвате да измъдрите, не е ясно! Системата си е добре измислена, просто се иска повече контрол на целия процес, а не внасяне на *** поправки, които са недомислени отвсякъде!!
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са пълни глупости. В този сафари парк,с разбити улици,искачащи отвсякъде пешеходци и неработещи сфетофари всеки прави поне 5 леки нарушения на ден. Но при нарушение с алкохол, документирани в ,,ФЕЙСБУК,, със самопризнания за превишена скорост е задължително завинаги да се отнемат шоф.книжки. Та те застрашават човешки живот.
50
0
 
10
 
! Отговори
Илия Ц. преди 8 години
Докато в КАТ не разберат, че само с камери и санкции-не може.....жертвите ще стават все повече. Трябва възпитание и много, много работа.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А велосипедистите, майките с колички, пешеходците,* с каруци, малките*които пресичат на червено,ще им се отнема ли правото да се движат по улиците?
48
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Омръзна ми от *** предложения. Вие сега откривате топлата вода? Моля ви, не го правете. Хората отдавна са го измислили. Вземате един закон от напреднала западна страна и готово. Какви 5 нарушения, какви 5 лева? Спрете най-накрая тази война по пътищата. Колко хора още ще трябва да умрат, за да се вземат драстични мерки. При първо нарушение глоба от 5000 лева, при второ нарушение - книжката за 10 години. Ще има ефект, повярвайте. Иначе- ала-бала.
47
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тзои Караджов не е в ред.На мен обаче ми прави впечатление как от известно време върви кампания за промиване на мозъците с цел обществото сякаш само да поиска драстично увелиение на и без това прекалено строгите санкции за нарушения на пътя.Така и ни отклоняват вниманието от главния виновник за многото нарушения - КАТ.
46
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от *** предложения. Дребно нарушение е и зацапан номер. Кво и за него ли ще прибират книжките? Баси ***.
45
0
 
19
 
! Отговори
по-по-най преди 8 години
И пак... за един ще са 5, за друг 15, за трети 55...
44
2
 
6
 
! Отговори
tartei ste преди 8 години
karadjov ne sam platil 700 lv za teb ako sa nishto za niakoi sa neshto ,a i policiata 5 pati moje da vzeme knijkata na koito si izka be sersemin *** samo za vas shte rabotim goveda takiva.
43
4
 
20
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Според статистиката на МВР до вчера жертвита на пътя у нас от начолото на годината са 224. Загиналите са със 7 повече спрямо същия период на 2014 г.------------Е как така, нали отново разрешиха камерите. Как така продължават да растат жертвите БЕ ГОСПОДА *** ОТ КАТ!
42
2
 
15
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Тя простотията не ходила по гората, вика хората, господин Караджов! Пусти му комунизъм, ве към него ви влече!
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Организирайте редовен селски и междуселски транспорт, господа деппутати и тогава предлагайте подобни тъпотии
40
0
 
5
 
! Отговори
Tih velikan 681 преди 8 години
Ako promenite mantaliteta na *** na putya,vsichko shte se opravi i bez novi pravila
39
9
 
27
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
Запалените фарове, коланите с които сме се обесили видео контрола всичко това увеличи ПТП-тата ?Има ли смисъл тогава от тях?
38
9
 
8
 
! Отговори
дамн преди 8 години
трудна дискусия /поради различни нива/Държавата /в частност КАТ, НАП и др/ не може да отнема частна собственост по общия ред, но може да си прибира собствеността /номера на авт. и др/. Това, че ти караш кола не е защото само искаш, а и защото ти разрешават. Когато не спазваш правилата - отнема ти се правото. Контролни точки - не работи, отнемане на книжка - не работи, глоби - не работи, отнемане на автомобила - НЕЗАКОННО, е.... какво остава??? Отнемане на номерата на автомобила, до заплащане!
37
2
 
3
 
! Отговори
дамн преди 8 години
до "немн"Да, така е, собственост са на държавата, както и паспортите, личните карти, шофьорските книжки и др. В този аспект, въпроса ти е резонен.