Основният проблем пред Македония е изолацията

Македонци ползват българско гражданство като трамплин
Обновена: 18 май 2015 10:27 | 18 май 2015 10:18, Надежда Бочева
23
Основният проблем пред Македония е изолацията
Снимка: архив, Ройтерс

Основният проблем пред Македония в момента е изолацията, а управляващите не заявяват желание за евроинтеграция. Това заяви пред телевизия Bulgaria On Air Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи и на икономиката.

Още по темата
По повод кризата в Куманово на 10 май 2015 г., когато полицаи загинаха при операция срещу терористи и последвалия вчера протест на 20 хил. души срещу правителството, специалистът по сигурността Славчо Велков заяви, че не се очаква бежанска вълна към България.

И двамата експерти се обединиха около мнението, че малък процент от македонците, получили българско гражданство, се заселват у нас и основно използват българските паспорти за миграция в страните членки на Евросъюза. Те смятат, че ако конфликтът се разрасне, България ще бъде използвана отново за транзитен пункт към Европа.

"Аз съм уверен във важността на изолацията, в която е изпаднала Македония“, заяви Милен Керемедчиев. Тъй като в митинга участва и лидерът на ПЕС Сергей Станишев,  Керемедчиев го призова "да каже, че няма карта за приемането на Македония в ЕС и НАТО“.

"Определено, европейските институции доскоро преди избухването на протестите в Македония бяха отвърнали очи и вдигнали ръце от страната, защото промените не се случваха, корупционните скандали гърмяха и в двете посоки – и към опозиция, и към управляващи. Даже и да се направят усилия за приобщаването на Македония към Европейската общност, това не става насила“, заяви той.

Милен Керемедчиев допълни, че македонските власти трябва да заявят, че искат диалог по повод интеграцията на страната, но поне сегашните управляващи не са дали сигнал, че го искат.

В същото време според него Албания без напрежение и конфликти бавно и уверено върви към своята евроинтеграция. „Страната не желае Велика Албания. Косово ще остане независимо, албанците ще имат своето голямо влияние в политическия живот на Македония, но не можем да говорим за Велика Албания“, подчерта експертът.

Още новини четете на сайта на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Станишев за пореден път доказа, че единствено неговата наглост може да се мери по безкрайност с глупостта !
14
0
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Уважаеми журналисти, няма такъв етнос "македонец". Има жител на Република Македония , има българи, живеещи на югозапад, но няма "македонски народ", освен в мечтите на тито. Македонският народ е български народ с промит мозък, което трябва да ни отваря очите и на останалите, които не сме били в Гунсославия. А относно "***" - да има плява и то много , основно в Скопие. И ако буистваш срещу българите евентуално ще си запазиш държваната единствена службичка в Скопие. ДПС репа да яде.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 18Като чета руските медии за събитията в БЮРМ, някакси хич доверие им нямам, ама нормално да си защитават псевдо нацията, те са майстори на подобни проекти още от времето на Иван Грозни, и нямам никакво намерение да вярвам на кремъслките шумкари
12
3
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 8 години
Прави ми впечатление, че когато се напише ИСТИНАТА по някакъв въпрос и проблем, веднага го "обявяват" за руски ***. ТОВА ОЩЕ ВЕДНЪЖ ПОКАЗВА, ЧЕ НА РУСКИТЕ МЕДИИ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА, за разлика от много други! Ой, тепърва ще видите, истината излиза от всички пролуки и не можете да я спрете. И всички ще си получат заслуженото, по библейски, според "заслугите"!
11
0
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Появата на голия *** Станишев в Скопие е пълна перверзия. Точно неговия баща е 1 от активните "герои" - "бащи" на т.н." македонската нация"! Той е от тез които насилствено превърнаха българите там в "македонци"!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе незнам ама като гледам как информационния отдел на руското посолство се е активизирало по македонския въпрос, май нещата вървят на разтуране на Македоние :) ама няма лошо това чудо като македонци няма, има варадрски българи и тетовски албанци и е крайно време да се разберем с алабнците и да турим край на това коминтерновско творение
9
2
 
9
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Не, започва да става интересно. Досега нашите *** ни обясняваха как било лошо, че Крим си се върнал към Русия. Ами я да видим сега ако част от Македония реши да се "върне" към България какви ще ги плещят?? Хихихи, то историята направо си се подиграва с тези, които говоря и действат преди да помислят. Ама и еуропката какво ще прави сега......
8
2
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
Глепак, всеки мислещ човек ще ти се подиграва. Това, че мислиш веднага за хонорари, означава, че си точно от тия - платените "родолюбци". А и понеже нямаш аргументи, не можеш да кажеш НИЩО против истината, която съм написал, веднага вадиш дежурното - хонорара. Ей, Андрешко, вижде се и че освен че си с елементарно мислене, нямаш и капка култура.
7
0
 
11
 
! Отговори
DON преди 8 години
етакава държава македония няма да има Тя бе създанена от Милошевич част от Територията на днешна македония е чисто Българска прочетете книгата Тютюн на великия български писател Д . ТалевОще тогава е описно какво ще стане днес
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 10Браво, айде заминавай в руското посольство да си вземеш хонорара
5
1
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Проблемът на Македония е точно такъв, какъвто е и на укруината - и двете са измислени държавици. Но ако допреди година (пък и сега още) "подкрепяте" измислената укропия, защо сега Македония трябва да престане да съществува???? Алоуууу, не виждате ли, че в действията ви няма нито логика, нито еднакви стандарти. Айде, краварите са напълно ясни, те тероризират цял свят, ама еуропката защо така дава фира? Кокошкари (свободни) и овощари с криви краставици, айде, събудете се!!!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Македония и Албания в ЕС, Србия - у Евразес.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема на Македония е че са измислена държава, и е крайно време да се тури край на тоси руско-сръбски проект, а оня дисниленд в Скопие да последва съдбата на мавзолея на Жоро тарабата
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спрете гражданството на неблагодарните Македонци
1
0
 
25
 
! Отговори
баста преди 8 години
Ама много са ми досадни вече тия македонци. Постоянно им се набутваме - то не бяха танкове, облекчения всевъзможни, европаспорти, а те пак си ни псуват на "***". Писна ми вече от тези "братски" простотии.