Мислите ме за престъпник, но се кълна за матурата!

Танев сигурен: Задачата не се знаеше, това е инсинуация
Обновена: 23 май 2015 07:47 | 22 май 2015 17:00,
63
Мислите ме за престъпник, но се кълна за матурата!
Тодор Танев. Снимка: архив, БТА

Според просветния министър Тодор Танев разследването за изтичане на матурата е инсинуация, докато МВР не го докаже.

Той обясни, че задачата се е генерирала в ръцете му и се закле в децата си, че тя не се е знаела.

Танев попита дали това, че е министър, значи, че непременно е престъпник и обясни, че полицията проверява случая. 

Още по темата
"Искал съм да се заглушават джиесемите, но не можем да го направим, защото сме в сградата на президентството, ходих два пъти в ДАНС, говорих с госпожа Бъчварова. Задачата се генерира пред мен, в моите ръце, тя не се знаеше. Остава да се закълна и в децата си. И това ще го направя. Заклевам се в децата. А този, който в момента се опитва да инсинуира срещу министерството, без да знае факти, прави престъпление. Не спрямо нас, а спрямо децата", обясни министърът. 

Той обвини в съучастничество и всеки, който твърди, че има изтичане, но не може да го докаже. Танев анализира, че телевизионният репортаж за изтичането на темата е бил от девет часа сутринта, когато учениците вече са можели да излизат.  

"Тези, които плащат, казват в девет и половина коя е темата и си вземат парите. Не е възможно да е по-рано", категоричен бе министърът.

На напомнянията за изтекла инфрмация във Facebook от предишната вечер, той отвърна: "Това ще бъде проверено, аз не съм капацитет, иначе щях да бъда с униформа".

Министърът обясни, че предпочита журналистическите разследвания, които сътрудничат на полицията. 

"Виждам в очите ви едно - след като е министър, той не може да не е грешен, след като е министър, той не може да няма престъпни намерения. Продължавайте в този дух, мислете по този начин, не мога да ви забраня, нито съм ви родител", обърна се Танев към репортерите.  

Министърът обясни, че тези, които инсинуират, въвеждат министерството в грях.

"Всяка дума, която се казва така, на пусия, ей така, просто, защото той е министър и ни е в ръцете, не създава напрежение на мен, на моята сърдечна област или на моите вени, а на децата", каза Танев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
голяма работа, разсипаха държавата, обезлюдиха селата, унищожиха стопанствата и заводите, здравеопазването и образованието, построиха над 1200 джамии и това само за 25 години.. И проблемът бил в матурата!?За Разстрел! И да ги дават по телевизията, потни, *** и плешиви как се молят за жалките си евтини животи...
2
5
 
7
 
! Отговори
Без повече грешки преди 8 години
Вън на всички пребоядисани комунистически *** !Промяната трябва да започне оттук .Никакъв друг начин няма.Инак пак ще ви напише конституцията болшевика Близнашки !Защо в България поправяме грешки с нови грешки! ??
1
7
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКА ! преди 8 години
Реформаторите излязоха по-некадърни и от герберите. Ще си призная, че не вярвах, че е възможно някой да е по-крадлив или некадърен от гербер, но не съм бил прав.